tirsdag 27. februar 2018


Vinterferie i Rantenhagen.
Først et lite dryss med snø og så 14 dager sprengkulde. Kan det nå egentlig være nødvendig? Neppe? Men visst er det vel vakkert?! I Vinterhagen.Trollhassel

Hamamelis x intermedia Diane

Uvanlig kaldt er det. Når vi kikker innom værmeldingen er det blå grader så langt øyet kan se... Men når kulden har følge med sol og blå himmel så kler vi oss gjerne med et lag ull eller to for å nyte godværet!


I hagen blir årets første blomster ekstra søte med en liten hatt av nysnø på?!Iris Lady Beatrix StanleyVi har dristet oss til å mate fuglene nå når det er under 10 minus. Det har de satt pris på for nå har vi et yrende liv der ute på foringsplassen.


Certhia familiaris/ trekryper

Små og store fugler koser seg med frø og meiseboller og blant gamle kjenninger har det dukket opp en nykommer i hagen. Vi har ant den i øyekroken noen ganger. Var det ikke?! Eller? Men nå er den fanget på minnebrikken og vi kan vise Årets Nykommer! En trekryper!

Hamamelis mollis Pallida

Koselig er det også å få besøk av ekornet. En kreativ krabat som virkelig lirker og lurer for å få frø ut fra av foringsautomaten. Ganske underholdene å observere fra kjøkkenvinduet!

Sciurus vulgaris/ ekornFin ny uke!

XXX

14 kommentarer:

 1. Hei Marit!

  Nei, evig vinter, og mange minusgrader er da ikke nødvendig... :(
  Søte blomster med snø på! Tår håpe at de ikke blir helt ødelagt.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Der er vi enige :-)) Ja en liten hatt med snø kler de smukke?! Fortsatt kalde dager i Bergen. Fin helg!

   Slett
 2. Hei. Her sørpå har vi -10, snø og stiv kuling. Full snøstorm og fullstendig kaos. Og det skal forsette. Det blir en sen vår i år. Søte blomster med snø på. Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! har vært under 10 minus er også og med nordavind, men jeg tror nok du har mye mer snø enn oss :-)) Vi lengter etter våren men nyter det flotte vinterværet! God helg!

   Slett
 3. Så nydelige bilder du har tatt.
  Men det er vel litt tøft å være blomst hos deg akkurat nå!
  Vi får nyte det vakre mens vi venter på våren - også her på Østlandet.
  Ha det fint.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid! Takk :-)) Ja nå snakker vi om frysetørring. Jeg tror de fleste plantene i hagen tåler det. Heldigvis! Fin helg!

   Slett
 4. Hei Fru Ranten

  Så kom der sne på Vestlandet!
  Gode billeder af trækryberen - den er svær at fotografere!
  Her er det superkoldt men endnu ingen sne:(

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja litt snø bare, i denne runden. Jeg tror det kommer mer :-)) Superkaldt her også men veldig fint vær :-)) Ønsker deg en deilig fredag!

   Slett
 5. Such a cute little guy hanging upside down...and, I love the hair on the squirrel....

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes he is :-)) Thank you and a happy weekend!

   Slett
 6. Det er da spændende, at I har en træløber i haven. Jeg har meget glæde af at betragte fuglene omkring foderpladsen, og det er altid spændende, hvis der kommer en fugl, man ikke har set i haven før.
  De små iris er seje, når de står der med sne på og stråler i gult og blåt.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Ja sant! Nå når vi kjenner igjen lyden og er blitt oppmerksom på den så har vi sett den hver dag :-)) Så nå er den nesten blitt helt vanlig ;-) Våririsene er jeg ikke bekymret for. De tåler skikkelig kulde og snø! God helg!

   Slett
 7. Such wonderful photos! Sadly the beautiful blooms have to fight the cold and snow! But they are beautiful draped in white!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you :-)) Fortunately, they bear the coldnes very well :-))

   Slett