søndag 4. mars 2018


Fra Norges største rovfugl til den minste av dem alle.
Det er nesten som fugleriket rundt på en dag?! For vi snakker om ytterpunktene i fuglenes verden. På en skala fra 0 til 100, eller skal vi si fra ca 5 gram og helt opp til 6500 gram pluss?!


Hvert år på omtrent denne tiden dukker de opp i en dal nær oss, havørnene! Og vi snakker flertall! I år talte vi "bare " 20 stk mot 35 stk sist år. Kanskje er det enda litt tidlig? Kanskje treffer vi enda flere i morgen?

 Haliaeetus albicilla/ havørn


At himmelen er fylt med disse majestetiske fuglene betyr ikke nødvendigvis at det er lett å få gode bilder. Stort sett er de langt utenfor rekkevidden av vårt fotoutstyr.. Men opplevelsen er likevel overveldende! Og en vakker dag så sitter blinkskuddet der! Vi er jo evig optimister!


Etter en dag ute i strålende sol og friske minusgrader ble resten av kakaoen inntatt i solkroken hjemme. Lukke øynene og kjenne at solen faktisk hadde med seg litt varme… Men i et ørlite blink i øyekroken ble den oppdaget!
Pitte lille Fuglekongen! Verdens søteste lille fugl med sin gullgule lille kongekrone på! Den er ikke vanlig å se i Rantenhagen. Det kan gå år i mellom. Det betyr ikke at den ikke er her? Bare at vi ikke har sett den..


Regulus regulus/ Fuglekonge


I lav ettermiddagssol, i skyggen og med baklys, ja det var ikke lett å feste den på minnebrikken. Det er nok vansker med å finne mat i vinterkulden som har lokket den frem i hagen. Dette er en insekteter men vi så den satt og spiste bitte små smuler på bakken.. Sånn er det i harde tider, man må ta til takke?

Ellers har vi stadig besøk av flokker med Stjertmeis. De fyller foringsplassen med raske bevegelser og vakker pludring i noen sekunder og vips så er de vekk igjen. Veldig tillitsfulle og står man helt rolig kommer de veldig tett innpå. Magisk!

Aegithalos caudatus/ stjertmeis

Fortsatt holder Vinteren et fast grep om Vestlandet. Hadde vi ikke visst bedre kunne vi lett tenke at the " Winter Is Coming".. Sitat Game of Thrones.. Men heldigvis så vet vi at om bare noen uker så har Våren våknet av vinterdvalen og begynt å spre vårtegn i hagen! Vi lengter veldig etter deg! Våren!

Men mens vi venter på Våren samler vi på spennende fugler, på minnebrikken.. Og vi klarer vel å fortrenge vårkriblingen noen uker til?!

Cyanistes caeruleus/ blåmeisFin søndag til alle!


XXX

25 kommentarer:

 1. Det må ha vært litt av et syn med alle de havørnene! Forstår godt at dere speider etter de. Stjertmeisen er utrolig søt, og flotte bilder.
  Ha en fin søndag, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Ja det er litt magisk når så mage av disse store og mektige fuglene er i luften på en gang :-)) Fin ny uke!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten

  Imponerende billeder af ørnene - Og du har ret - de bliver normalt bare en sort plet i en masse himmel:)
  Og de små - her er du virkelig tæt på - flot!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Takk, vi håpet å komme tettere på i dag men sånn ble det ikke. Kanskje neste helg?! De små er ikke så lette å fange men tross alt litt lettere i hagen enn i naturen ellers :-)) Ønsker deg også en deilig ny uke!

   Slett
 3. Hei. Flotte bilder av havørnene og de små søte. Her er det full vinter, med snø og vind.Nå begynner jeg å bli lei. Det er bare å holde seg innendørs. God søndag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Vi aner plussgrader ut i slutten av den kommende uken :-)) Det varmer på flere måter! Fin ny uke!

   Slett
 4. Heisann, det var flotte bilder av store og små. Ser at dere har en antydning av noe hvitt på bakken!? Snø? I Bergen?? Du får krysse fingre og tær for at den blir liggende til over påske!
  Hilsen fra nord!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Viggo! Takker og bukker :-)) Silkeføre Viggo! Neida, jeg bare tuller, ikke nok til å ake på en gang.. Men ned i 13 minus over flere dager ikke helt på normalen i Bergen. Nå vil vi ha vår! Og snøen skal vi ikke spare på til påsken :-)) Eventuelt så kan vi sende den nordover?!

   Slett
 5. Hello!:) Gorgeous IF shots, and you captured beautiful images of the pretty Tit and Finch, which are adorable. Have a good week!:)

  SvarSlett
 6. Hello, love the pretty moon photo. The eagles shots are awesome! The golden crown bird is adorable! Lovely song birds! Thanks for linking up your post. I hope you have a happy week ahead.

  SvarSlett
 7. Fascinating contrast between gigantic and tiny! All lovely shots!

  SvarSlett
 8. Hei! Søte fuglekongen:) Vi har den på hytta, men jeg har aldri fått bilde av den. Store kontraster på den og ørna. Flott fotografert!

  Ha en fortsatt fin uke:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine! Den er ybersøt men jeg kan ikke akkurat si at bildene ble spesielt bra.. Men artig lell :-)) Fin uke til deg også!

   Slett
 9. Jeg legger mest merke til stjertmeisen og fuglekongen av bildene. Søte små nøster.
  Det bor havørn i fjellskråninga i nærheten, og den sverver over huset stadig vekk. Hunden ser den øyeblikkelig, og vil så gjerne ta den. Han setter opp en voldsom fart, og bjeffer høylytt.
  Lutten, i et innlegg litt tilbake, er sjarmerende han også. Katt hører med :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin! Ja de er veldig søte :-)) Her har vi kun overflygende ørn, vi ser dem pga kjeftingen til de andre fuglene ;-)) Lutten ligger stadig under naboens foringsstasjon men det ser heldigvis ut til at han ikke klarer å ta fuglene :-))

   Slett
 10. What great birds - and such a variety of sizes as well!!

  cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
 11. Fuglekongen er vel et sjeldent syn? Tror ikke jeg har sett den "live" før, men så flott den er...artig "hanekam" på hode:)
  Så herlig at du kan melde om plussgrader i de nermeste dagene, virkelig etterlengtet:)
  Blir nok et yrende fugleliv i hagen hos dere med 5nye kasser:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie! Ikke helt vanlig å se her, men jeg er usikker på om det er fuglen som er sjelden eller om den er flink å gjemme seg :-)) Jeg har akkurat oppdaget at det er meldt snø her i morgen =O Så helt vår er det ikke enda.. Vi gleder oss til vårens yrende fugleliv! Fin uke til deg!

   Slett
 12. Beautiful birds in their winter habitat! Gorgeous photos of each. Loved seeing the sea eagles...great in flight shots!

  SvarSlett