tirsdag 13. mars 2018


Eqi og Oqaatsut – Grønlandsperler på en snor!
Siste opplevelse på vår reise til Grønland var en båttur for å oppleve Eqi breen og besøke Oqaatsut. Bygden som har ca. 40 innbyggere og 200 sledehunder.Oqaatsut


Eqi var et mektig syn men akkurat denne dagen var det ikke mye kalving å se. Kanskje er muligheten for å se kalving større på sommeren eller på tidlig høst?


Vi gikk i land ved Glacier Lodge Eqi med kongeutsikt til breen. Dette var tidligere et viktig utgangspunkt for vitenskapelige ekspedisjoner, med god adkomst fra sjøen og kort vei til isbreen.
I dag kan du leie små økohytter drevet med solsellepanel. Her kan du ligge i sengen å ha panoramautsikt til breen eller du kan utforske den spennende naturen og det rike dyre- og fuglelivet. Jeg hadde ikke takket nei!
Den gamle ekspedisjonshytten er fremdeles intakt og som du ser, godt forankret, så står den kanskje i 100 år til?!
Vi var hele tiden på kikk etter hval. Fordelen med å reise i gruppe er at vi kan leie en hel båt og at kapteinen er villig til å gjøre noen ekstra krumspring for at glade fotoentusiaster skal få noen blinkskudd av for eksempel hval.


Megaptera novaeangliae/ knølhvalKnølhvalen er lett å kjenne igjen på den karakteristiske halefinnen. Og jammen tror jeg at den er som et fingeravtrykk? Helt unik for hver hval!
Siste stoppested var Oqaatsut. Dette er et sted vi gjerne skulle tilbragt lengere tid. En liten time ble så alt for kort. Men nå vet vi jo om stedet, og kanskje reiser vi tilbake en gang?!
Her er hundene i klart flertall. Jeg tror de var like nysgjerrig på oss som vi var på dem?! Valpene fikk gå fritt og de var jo litt ekstra interessert i oss og fotoapparatene. Veldig søte!

Husene var veldig små sammenlignet med norske hus. Vi opplevde det som en sympatisk ting? Jeg tenker på alle disse palassene av noen hus som fylles med all verdens unødvendigheter..
Branta canadensis/ kanadagås


Turens 2 medbragte fotografer, Carsten Egevang og Audun Rikardsen, levde helt klart opp til våre forventninger. De hadde spennende forelesninger og de delte villig av egenerfarte kunnskaper.


Vi hadde det utrolig hyggelig sammen med 8 andre fotoentusiaster. Latteren satt løst og alle delte raust av kunnskap og idéer.

Det er både fordeler og ulemper med å reise i en organisert gruppe. Det kan være en ulempe å hele tiden haste avgårde, for å få med seg neste opplevelse, i stedet for å ta ting i eget tempo. Men sånn må det kanskje bli når vi skal rekke over mye på en uke?
Fordelen er at alt er lagt til rette, med turer, guider, overnatting og måltider. Det er jo litt deilig! Det er også kjekt å reise med andre som elsker å fotografere! Vi har jo ikke reist på denne måten før, men vi er fornøyd med Zoom fotoresor.
Her kan du lese første innlegg, fra Kangerlussuaq, og her kan du lese om oppholdet i Ilulissat
Jeg ser at det er flere av våre lesere enten har vært på Grønland, og er like fasinerte som oss, eller som ønsker å reise selv en gang?


Vi bare sier; Gjør alvor av det! Reis til Grønland! Du kommer ikke til å angre!
Her var det ikke lett å finne Hr Ranten igjen? Snakker om å gli inn med de lokale?! Men vi unngikk forvekslinger og rett mann ble med hjem!

Takk til alle som var med på turen! Og takk til alle vi møtte!

Takk Grønland!

XXX

35 kommentarer:

 1. Hei Marit!

  Så flotte bilder fra Grønland! Det er helt klart en stor opplevelse å reise dit. Veldig små hus, ja, og veldig søte hunder! Det må være et spesielt samfunn. Hr. Ranten så ut til å smelte godt inn der, og godt at du fikk rett mann med hjem igjen :)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Takk! Ja det var en opplevelse for livet :-)) Ja det var godt jeg ikke fikk med feil mann ;-D Fin uke!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten

  En fantastisk tur i har haft! Og super reklame for Grønland, lækre billeder som vi er blevet vant til fra dig!
  Jeg kan godt forstå i kunne have brugt mere tid på flere af destinationerne - det blivere måske en anden gang:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Et eventyr! Takker og bukker :-)) Ja vi tenker færre steder og lengre tid på hvert sted. Neste gang! En deilig da til deg også!

   Slett
 3. Hei. Det må være helt spesielt der oppe. For noen fantastiske bilder. Fantastiske brebilder. Ble helt fasinert av de små husene i alle regnbuens farger. Godt du fikk rett mann hjem igjen. Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Takk! Ikke så lett å få vist det mektige og storslåtte med disse breene. Godt du så det! Ha ha! Ja det vel vært flere som hadde blitt forundret om feil mann hadde blitt med hjem ;-D Fin onsdag!

   Slett
 4. Such an incredible series of images, and the artwork is stunning. I don't know of anyone who has visited Greenland but there is obviously much to recommend it. Couldn't help but feel good when I saw Canada Geese!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi David! Thank you! I really can recommend a trip to Greenland!

   Slett
 5. What a wonderful place Greenland is! I would love to visit someday. Your photos are just amazing!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes it is! Wonerful :-)) Thank you!

   Slett
 6. Hello!:) What an amazing place to visit. I love all your photos, especially the Humpback Wale,...gosh, what a wonderful experience.

  SvarSlett
 7. Wow! What an amazing place. I love the homes there and those puppies were so adorable. Seeing whales must have been fantastic as well.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Ida! Can be recomanded :-))

   Slett
 8. What a great photo-tour! I really enjoyed the post, and Greenland is like no place I've ever seen. Beautiful dogs, and interesting how the houses look like they are built right on bedrock. A place I would love to visit!

  SvarSlett
  Svar
  1. It is realy a big diferens from your surondings!

   Slett
 9. Beautiful photos. Thanks for sharing these.

  SvarSlett
 10. Such beautiful photos - and what a great experience!

  SvarSlett
  Svar
  1. En opplevelse for livet! God helg!

   Slett
 11. Impressive pictures from an impressive landscape. Beautiful !

  SvarSlett
 12. Hello, what an awesome place to visit. Greenland looks somewhat like Alaska. I love the glaciers, whales and the cute dogs. The houses are neat looking! Thanks for sharing your trip!. Have a happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eileen! It was a fantastic trip! Can be recomended! Happy weekend!

   Slett
 13. Dette må være en fantastisk opplevelse! Nydelige bilder du har tatt også, dyr, natur og mennesker - alle bildene er like fascinerende.
  God helg til deg.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid! Drømmeferie :-)) Takk og god helg til deg også!

   Slett
 14. What a fantastic show of those impressive landscapes.
  Must have been an unforgettable experience to be there.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Jan! It was a holyday of lifetime!

   Slett
 15. Wow! What fantastic photography and what a journey for y'all ~ Greenland looks fascinating ~ love the dogs ~

  Happy Day to you,
  A ShutterBug Explores,
  aka (A Creative Harbor)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Carol! It was a great adventure! We hope to go back one day!

   Slett
 16. Very picturesque indeed. The buildings are amazing!

  SvarSlett
 17. Hej Ranten,
  It was fantastic to follow you on this great journey through your wonderful pictures!

  SvarSlett
 18. Fantastisk å lese innlegga dine om Grønland.
  Mannen min har drøymt om å reise dit lenge, han var der på fiskeri i sin ungdom,
  men dei fekk ikkje sjå så mykje av naturen.
  Det er så mange stadar me har lyst å reise, men blir det....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg håper dere sette Grønland høyt opp på ønskelisten! Det er det verdt :-))

   Slett