mandag 14. januar 2019


Mildvær eller kuldegrader?
Nå hørtes det nesten ut som om vi kan velge? Men været er uforutsigbart og fullstendig ut av vår kontroll..Anas platyrhynchos/ stokkandMen hva ville vi vel velge om vi kunne?! Mildvær og vatten eller kuldegrader og sol? Nå har vi hatt en lang periode med det førstnevnte, og det er bekvemt å slippe holkeføre og snømåking? Mange av hagens vårløk har også hatt en lett jobb med å titte frem fra myk tint jord.Vi hadde i grunnen avfunnet oss med en ekte Vestlandsvinter. Tidlig mørkt og lange late kvelder.. Men vender seg jo med..Men så inntraff dette fenomenet, at det ble kaldt vær og solskinn, og det også på en søndag! Det var da vi kjente det, at vi virkelig hadde savnet solen!
Denne lave gyldne vintersolen som fanger varme farger i et kaldt grep.


At klarvær og solskinn hadde følge med en iskald vind fra nordvest la ingen demper på utferdstrangen. men det la noen føringer for hvor ferden skulle gå.
Så deilige gylden øyeblikk ble inntatt i urbane strøk i egen bydel. Det kan være mye spennende å oppdage i en sølepytt på en parkeringsplass (…)
Det blomstrer i hagen! Men sterk vind med storm i kastene egner seg dårlig til planteportrett, så vi håper på vindstille solskinnsdager til helgen! Da kan vi kanskje by på dagsfersk blomstring fra Rantenhagen!

En deilig ny uke ønskes dere alle!
18 kommentarer:

 1. Fine bilder i solskinnet! Det er fra nå og utover at forskjellen på øst og vest merkes veldig værmessig. Blomstring nå høres hyggelig ut!

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! ja det var deilig med noen glimt av solen, selv om den ikke var fremme så lenge. Så gjelder det å nyte den når den er der :-)) Det er eranthis, iris reticulata og en og annen crocus som drister seg frempå. Fin ny uke til de også!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten


  Flotte billeder af de flotte ænder - de har det godt i solen!
  også her er vejret veksslende - idag skal vi have sne og imorgen skal det hele regne væk:)

  Ha en dejlig ny uge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Takk, ja de er jo veldig fotogen, og hvem kler vel ikke litt gylden vintersol :-)) her forandrer været seg fra dag til dag akkurat nå, vi håper på mer godvær til helgen igjen. En deilig ny uke til deg også!

   Slett
 3. Det är väl en särdeles tur att vi inte kan bestämma vädret, tänk så mycket osämja det skulle bli för vi har nog helt olika behov.
  Och som alltid bjuder du på helt underbara bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla og takk for din hyggelige kommentar :-)) Du har helt rett, være styrer seg nok best selv, men får jo litt lyst til å skru igjen vannkranen sånn innimellom ;-)) Alt vel til deg!

   Slett
 4. Jeg synes, man kan se på ænderne, at de går og hygger sig. Dejlige solskinsbilleder! Det er med at være på pletten, når solen endelig skinner.
  Du må også have en fin uge.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Ja det har du i grunnen rett i :-)) Ikke bare vi som nyter solen?! Vi får ikke med oss så mye av sol og dagslys i ukedagene men så er det ekstra deilig når godværet kommer i helgen :-)) Fin uke til deg!

   Slett
 5. Så nydeleg å sjå solstralane og fuglebeina på isen. !!!
  Ja, det har verkeleg storma og regna siste vekene, så fint med litt snø og klarver no.
  Sola kjem ikkje inn i stova vår før 30. januar. Gler meg alltid til det.

  Ha fine januardagar.
  helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne-Mari! Her kommer solen knapt nok inn i hagen men det er deilig at det blir lysere for hver dag :-))

   Slett
 6. Du har vært på spennende langtur og tatt nydelige bilder ser jeg.
  Fuglebildene i dette innlegget er også en nytelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin. Takk for hyggelig kommentar :-)) Det er deilig å kunne kombinere det nære med det mer fjerne og eksotiske!

   Slett
 7. Underbara andbilder ,kramen Nette

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Nette og fin uke til deg :-))

   Slett
 8. Begge deler, sier jeg, mest mildvær, men litt frost og snø også, noe vi har her akkurat nå, om det ikke er så mye. Flotte fugler forresten. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 9. Hei Ingeborg. Ja nå har vi fått snø i Bergen også og det er håp om minusgrader, vindstille og sol i morgen :-)) Herlig! God helg!

  SvarSlett
 10. Wonderful colours - I think Mallard are a beautiful bird.

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  PS: sorry for slow reply, I have been away.

  SvarSlett