torsdag 31. januar 2019


South Georgia – starten på en reise.
Vi bærer vel alle på noen drømmer? Mange drømmer blir værende som nettopp det. En drøm. Tanker man kan leke seg med, men som vi innerst inne tenker at dette, ja dette kan vi jo bare drømme om?Min store drøm har veldig lenge vært å reise nettopp til denne helt avsidesliggende øyen. South Georgia. En øy langt der ute i havet, med et barskt og værhardt klima. Og med et helt spesielt og rikt dyre og fugleliv.Noen ganger kan det være vanskelig å vite helt når en drøm oppstår? Akkurat i mitt tilfelle må vi helt tilbake til barndommen, for i barndommens minner finnes det svart hvitt bilder av en pappa som hadde vært på hvalfangst  nettopp i dette området.
Den gangen da vi trodde at havets store kjemper kom fra en utømmelig kilde og hvalfangst på mange måter var Norges første oljealder. Disse bildene som pappa kunne vise frem, viste ham på dekk med store hvalkropper og flensekniv i hånden. Tenk hvilket inntrykk dette gjorde på en liten jente? Så var kimen til en drøm sådd.Seinere kom farge TV og fantastiske naturprogrammer fra disse ubeskrivelig vakre områdene. Vill og vakker natur. Og pingviner! Hvem kan vel stå imot disse sjarmerende og tillitsfulle fuglene?!
Så fant vi denne fotoekspedisjonen, som skulle til South Georgia, og som hadde ledige plasser! Vi gikk noen runder før vi i det hele tatt tok kontakt.. Ja, vi bare gjør det! Eller nei, det er galskap! For det er langt å reise og det er ikke billig (…)AndesfjelleneMen vi lot galskapen få overtaket og tok kontakt med WildPhoto Travel. Veldig hyggelige Sophie kunne fortelle at JA! Det var ledige plasser! Men NEI! Det var ingen ledige plasser på flyet vi måtte være med på fra Chile til Falklandsøyene.
Så der var vi! Besatt av tanken på å realisere en drøm, så nærme men dog så fjernt.. Men den som venter på noe godt! Etter noen måneder, og ganske tett på selve turen, ja så hadde vi billetter begge veier! Jeg grøsser fremdeles når jeg tenker på det!
I slutten av oktober, etter å ha prøvepakket utallige ganger, var vi klar for å realisere drømmer! For oss som aldri har vært utenfor Europas grenser tidligere, ja så var dette et eventyr på flere måter!

Etter en veeeldig lang flyreise var vi fremme i Santiago de Chile. Første stopp på reisen. Her fikk vi oppleve en storby med like mange innvånere som vi har i hele Norge. Sånn røflig regnet (..)
Her dukket det opp en uventet utfordring.. Varme! Temperaturer over 30 grader var ikke helt tilpasset medbragt garderobe. Men jammen var det deilig med sommertemperaturer når vi kom fra et kjølig og regntynget Vestland. Og på disse breddegradene var det jo vår og ikke høst som der hjemme.

Vi hadde lagt inn noen dager i Santiago for å være sikker på at bagasjen, om den skulle være forsinket, skulle rekke å ta oss igjen. Så da var vi ekte turister som besøkte alle turistattraksjonene i byen samt besøkte flotte museer og kunstutstillinger.


Et lite sjokk var det jo å oppdage at ingen snakket engelsk og at ingen museer hadde engelsk tekst.. Den gode tingen var at jeg hadde medbragt lærer som raskt plukket opp det nødvendigste av spanske gloser. Puh!
Etter hvert dukket det opp flere ekspedisjonsdeltakere på hotellet og luften var ikke bare varm, nei nå var den stinn av forventninger! Selv 2 dagers forsinkelse før vi, via Punta Arenas nådde frem til destinasjon Falklandsøyene, klarte ikke å ødelegge den kriblende følelsen i magen. 
Nå skulle eventyret endelig begynne! 
Fortsettelse følger!

God helg til dere alle!
XXX27 kommentarer:

 1. You had a wonderful dream and are sharing amazing photos of your trip - looking forward to the next post!

  SvarSlett
 2. What a great adventure and marvellous shots! I love love the last one of the young penguin.

  SvarSlett
  Svar
  1. The penguin chicks were very cute :-))

   Slett
 3. Hei Fru Ranten

  Sikken en fantastisk ekspedition og noget af et eventyr.
  Super billeder som altid, er spændt på det videre forløb!

  Ha en dejlig helg du med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Det var et eventyr fra ende til annen :-)) Vi lengter tilbake! Ønsker deg en deilig helg!

   Slett
 4. Hei.
  For en tur. Det må være en spennende opplevelse.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise. Ja ord blir fattig når en sånn opplevelse skal beskriver :-)) God helg!

   Slett
 5. Hei Marit!

  Jeg vil nok regne det som galskap ja, men litt galskap må til noen ganger :)
  Flotte bilder, og spesielt av Andesfjellene med snø!
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Vi gale har det godt ;-)) Som Prima Vera sang :-D Det var fantastisk å fly over disse fjellområdene, og vi føy også over Patagonia hvor jeg gjerne skulle bedrevet litt plantegalskap ;-)) God helg!

   Slett
 6. Vilken fantastisk resa och så gott att få förverkliga en dröm. Det borde vi alla göra mycket oftare. Fina bilder och slutbilden är ju helt underbar.
  Allt gott
  /Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anette. Og dette var jo nesten mer enn vi kunne drømme om :-)) Og ellers så trenger ikke drømmene å være så "store". Nå drømmer jeg om våren ;-)) Alt godt til deg også!

   Slett
 7. Fantastiske billeder ledsaget af en spændende tekst. Hvor er det godt, at du fik din barndomsdrøm realiseret!
  Jeg glæder mig meget til fortsættelsen.
  Du må også have en god weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna og takk for din hyggelige kommentar :-)) Ønsker deg en deilig helg!

   Slett
 8. Oh wow, what an adventure! So cool you did it, and you can trace it back to your father. Very special, and I can't wait for the next installment!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! I am a little proud that I realized this dream. It was a little scary, too :-))

   Slett
 9. Fantastisk! Takk for titten på kjempeflotte bilder! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anita og tusen takk :-)) Vi sees vel snart på en fugle lokalisasjon nær Bergen?! Ps! Falken er tilbake på våre kanter!

   Slett
  2. Fint! Har tenkt å følge med falk og ugle :-)

   Slett
 10. Ikke bare tar du helt nydelige bilder, men du trer fram som en veldig god skribent også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin og tusen takk for veldig hyggelig kommentar!

   Slett
 11. Ahhh...min munn er åpen... så fint. Tusen takk.
  Gleder meg å høre og lese mer.
  God søndag.

  SvarSlett
 12. Thanks for sharing these wonderful photos.
  Have a nice weekend
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  SvarSlett
 13. Wow, for eit spennande innlegg.
  Kor flott at dokke tok turen og levde ut draumen !!
  Gler meg til å få høyre meir.
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne-Mari! Takk for hyggelig kommentar :-)) Klem,

   Slett