lørdag 20. april 2019


Tatt av våren?
Denne årvisse begivenheten som inntrer omtrent på denne tiden? Neida, dette er jo ikke eksakt vitenskap. Vi skal jo ikke lengere enn til egen blogg for å kunne konstatere at Våren kan være lunefull og variabel?


Magnolia × loebneri 'Merrill'


Kommer den i april eller mai? Elle melle sier Våren.. Velger hun seg april? Kommer hun på en mandag eller velger hun seg en helg?! Vi tripper jo forventningsfylte i hagestartgropen, for vi vil jo gjerne være klar til å ta imot! Våren!

Sanguinaria canadensis

Brunnera macrophylla ‘Jack Frost’Vi kikker på værmeldingen, og vi kikker på gradestokken, ja vi smetter kjapt utenfor døren.. Der kan vi jo selv kjenne på det som kalles den reelle temperaturen? Altså temperatur pluss andre variabler som vind og regn. Alle som er mye ute vet at dette er viktige momenter? Hvilket lune er hun i idag? Våren?


Heloniopsis orientalis


Pulsatilla vulgaris alba


Håpet er lysegrønt og hagen likeså! For hun er i godlunet nå. Våren. Hun har drysset varme grader over oss og hagen. Så da titter vi frem både vi og plantene!


Sanguinaria canadensis multiplex


Også utenfor hageporten er det våryrhet å spore! Vi har besøkt vannet hvor paddene møtes for å.., ja her får bildene tale for seg (…) Her gjaldt det å trø varsom for det var ganske enkelt padder over alt! Og denne elleville aktiviteten? Jo den var utløst av Våren! Ikke la oss forstyrre..

Inn i evigheten!
Hvor effektivt hagearbeidet blir med kaffekopp og fotoapparat på slep kan jo diskuteres? Men alle monner dra, og vi har jo skjønt at når det gjelder Våren, ja så skal den nytes! Når den er her!Vi ønsker alle bloggvenner fortsatt god påske!Og sist men ikke minst, en strålende vår!


XXX32 kommentarer:

 1. Så härliga bilder . Vi har också äntligen fått värme ,så kanske snön försvinner över påsk .Ha en fin fortsättning på påsken du också ! Kramen Nette

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Nette! Her har vi knapt sett snøen i vinter, men det har vært kaldt med nattefrost frem til sist uke. Klem, Marit

   Slett
 2. Så fine bilder av naturens våreventyr.
  God påske vidare .

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og fin påske til deg også :-))

   Slett
 3. Hei Fru Ranten

  Dejlige vårbilleder - bliver dette mon igen et år hvor vinter går nærmest direkte over i sommer - vi får se!

  Ha en glad påske

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Takk takk :-)) Det er ikke så varmt i år som i fjor men det er veldig tørt og jeg har faktisk sett meg nødt til å vanne noen av de store urnene mine. Det er veldig tidlig! Jeg håper jo at vi får det mer jevnt fordelt i år, været altså :-)) Glad påske til deg også!

   Slett
 4. Underbara bilder som alltid på din blogg. Ja, här har vi plötsligt fått sommarvärme, det kunde gott ha dröjt lite till.
  Merrill är en underbar Magnolia som blommar på bar kvist. Inte riktigt lika långt kommen här men snart så..

  Ha det så gott och trevlig fortsättning på helgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla! Takk for fine ord :-)) Jeg håper vi får en mer "normal" vår i år, så vi ikke får all blomstringen på en gang og så jeg slipper all vanningen :-)) Glad påske til deg!

   Slett
 5. Hei Marit!

  Vakre vårbilder! Merrill er utrolig vakker. Endelig er det nesten snøfritt i hagen her, og 18 grader i dag. Ingen mellomting, nei ;)

  Ønsker deg en fortsatt god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Ja den er skikkelig lekker og treet er etter ca 20 år blitt minst 6 meter høyt. Det er ganske mektig når det står i blomst :-)) Her kommer de varmeste dagene i neste uke, når vi er tilbake på jobb selvfølgelig.. God påske!

   Slett
 6. Det er nok mye mer blomstring på dine kanter enn her, men de siste veldig varme dagene hjelper på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Åshild! Akkurat nå ligger vi nok litt i forkant her i Vest, men så vet jeg jo at resten av landet tar oss igjen i løpet av mai :-))

   Slett
 7. Nydelige bilder fra deg, fru Ranten, vi får nyte den fantastiske våren så lenge den varer. Det minner etter hvert mer om sommer, men det re ikke annet å gjøre enn å ta det vi får. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anne-Kristin :-)) Heldigvis litt regn i dag!

   Slett
 8. Nydelige vårbilder ! Våren er bar fantstisk, har vært takknemlig for en kald periode, da varer den litt lenger, og kan nytes lenger. Skulle gjerne satt våren på still akkurat nå :-) Den lysegrønne fargen på bjerkene er bare vakker!
  Fortsatt god påske/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin! ja tenk, nå er vi i Vest glad for at det regner! Da har vi virkelig hatt det varmt og tørt ;-)) God søndag til deg!

   Slett
 9. Hei.
  Nydelige bilder av vårens eventyr.
  I dag har vi hatt 20 grader. Det er ingen mellomting. Forrige uke hadde vi kuldegrader. Denne uke med sommertemperaturer.
  Merrill er bare nydelig. Mine blomster blåste vekk, kun en igjen. Jeg får nyte den.
  Fortsatt god påske.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Takk, ja nå er det jo nesten sommertemperaturer? Litt kjøligere i dag men så skal varmen komme tilbake i morgen :-)) Magnoliablomster kommer fort og reiser like fort igjen, så vi nyter! Fin mandag!

   Slett
 10. Perfekt vår i år! Langsomt, men sikkert har den krøpet på for å gi oss en drømmepåske!
  Mye lekkert popper opp og ut hos deg. Og de paddene... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig! Her skal det bli enda varmere i uken som kommer :-)) Ja nå er høysesong for vårens sikleplanter ;-)) Det å oppleve disse paddene var dilerisk morsomt og en stor opplevelse!

   Slett
 11. Beautiful photography!! All photos are excellent, but a favorite perhaps would be the Pulsatilla photo. Hope your Easter is a good one!!

  SvarSlett
 12. Så fine bilder og så moro å se paddene! Önsker deg en fortsatt fin vår!
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nora! Takk og alle gode ønsker for våren til deg også! Klem, M

   Slett
 13. Takk for en flott "reise" gjennom en vårlig dag hos deg.
  Helt fantastiske bilder av paddene også. Forstår godt at det ble mye fotografering og kaffe og litt mindre hagearbeid - man hva gjør vel det...
  hagen skal være et sted for glede.
  Ha en fin hageuke!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Turid, hyggelig at du ble med :-)) Det er lett for å spore av innimellom, men godt vi klarer det?! Fin hageuke til deg også!

   Slett
 14. Herlige vårbilder !
  Magnolia Merrill er avblomstret for denne gang hos meg, vakre er de:)
  Kaffekopp og fotokamera må være med i hagen, og blir det ikke gjort så mye så har er uansett hatt en fin dag der ute:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie! Den er på hell her også nå, men det var en fantastisk blomstring i år :-)) God helg til deg!

   Slett
 15. Merill er da veldig flott!!! Og - så flotte bilder :-) Artig med dyreliv rundt dammen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Torill! Ja Meriill var på sitt vakreste i år :-)) Takk og fin helg til deg!

   Slett
 16. Flott Merrill du har også, og festlige paddebilder. Jeg pleier ikke å lese dyrebøker, men når du en gang gir ut en fotobok med dine skal jeg kjøpe :) Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg! Ja alle skulle ha en Merrill i hagen :-)) Takk for hyggelig tilbakemelding og fin våruke til deg!

   Slett