fredag 14. juni 2019


Så kom Sommeren til Rantenhagen.
Ja den har jo vært innom, Sommeren altså, men kanskje litt nølende i år? Skal skal ikke? Vil vil ikke? Men vi håper jo at Sommeren nå har kommet for å bli?!


Anthocharis cardamines/ aurorasommerfugl

Kjærkommen som alltid. Sommeren. Blomster har kommet og gått, kaldt vær gir gjerne lang blomstring men slagregn setter raskt en stopper for det meste av blomstringen. Sånn sett har vi vandret litt baklengs inn i sommeren i år?

Trillium erectaMen nå er det Sommervarme som får rå grunnen der ute i Rantenhagen. O`lykke! Kjente og kjære planter har nyttet høvet og bydd på seg selv. Det er tid for Nomocharis! Feiende vakker som alltid. Kanskje får vi modne frø i år?!

Nomocharis saluensisMen siste ukers glimt av deilig varme har trylle frem et vidunderlig vakkert skue! Hagen har vært fylt opp med vakre sommerfugler! Heftig og luftig flørt har funnet sted, vanskelig å fange men det er bare å nyte. Finne seg et utsiktspunkt og glede seg over livet!

Vanessa cardui/ tistelsommerfugl


Vi har blitt dårlig på å dele våre gleder, sånn på det jevne, ja vi vet jo det. Men i dag er vi hjertelig tilstede! Jeg har kikket innom deg og bloggen din men skrivelysten har uteblitt, så jeg har sittet litt på utsiden og kikket inn. Til deg!

Magnolia sieboldii/ junimagnolia

Av alle kalde ting har vi blant annet forlatt Bergen i slutten av april og 20 grader pluss, til fordel for vidunderlig vakre Svalbard, hvor temperaturen nok var nede mot 20 minus. Vi lengter etter varmen men trekkes mot kulden. Det er vel livet i et nøtteskall?


Elle melle.. Men akkurat nå nyter vi altså varme deilige dager i egen hage.Og det ser jeg du også gjør?! Luker, nyter, plukker ugress og snegler og andre sommerlige sysler? Vi har, kanskje pga siste sommers varme, satt ny rekord i liljebillefangst. Ikke alle rekorder er til for å slås (...)


Jeg ønsker dere alle en deilig sommer! Kanskje kommer det et kaldt innlegg fra denne kanten av landet? Vi får vente og se!


Hilsen fra oss i Rantenhagen!
22 kommentarer:

 1. Beautiful photos, and glad summer has found you! The blue skies over the snow-covered hills is very pretty. Have a nice weekend!

  SvarSlett
 2. Så kjekt å "se" deg igjen. Store kontraster fra snøkledde Svalbard til forsommerstemning i Rantenhagen. I år har jeg mistet tallet på hvor mange ganger våren og forsommeren har kommet og gått... Uansett, Trillium og Nomocharis er rålekker. Riktig god helg.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jannicke og takk for hyggelig kommentar :-)) Ja sommerens ubesluttsomhet har nok rammet hele landet.. Men vi håper resten blir bra :-)) God ny uke!

   Slett
 3. Hei fru Ranten

  Lækre sager du viser!
  Tistelsommerfugl - flyver rundt i hele europa åbenbart:) måske har den nået Svalbard?
  Liljebiller er noget af en plage også her.

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja jeg ser den har invadert hele landet her :-)) Ikke Svalbard! Sier de som bor der :-)) Fin ny uke til deg!

   Slett
 4. Utroligt flotte fotos fra Svalbard, men sandelig også fra haven. Den første sommerfugl er meget smuk. Det er vel ikke en tidselsommerfugl?

  Nyd sommeren og haven i weekenden!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla og takk for gode ord :-)) Svalbard var fantastisk vakkert! Ubeskrivelig! Den første sommerfuglen er en Aurorasommerfugl, Anthocharis cardamines. Fikk ikke tid til å slå den opp før nå :-)) Alt godt til deg også Ulla!

   Slett
 5. Dejligt at høre fra jer igen. Og som sædvanligt ledsaget af en serie meget smukke billeder af blomster og dyr. Jeg håber, I får en god sommer, både i Rantenhagen og ude på ture med kameraet.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Takk så mye :-)) Og alle gode ønsker for sommeren hos deg også!

   Slett
 6. Svar
  1. Thank you Maria! And a happy new week!

   Slett
 7. Underbara bilder!
  Önskar dig en fin sommar
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Maria og masse gode ønsker for sommeren!

   Slett
 8. Det er berre SÅ vidunderleg vakkert å sjå på bilda frå hagen,
  Utruleg fine frå Svalbard også.
  Eg har sagt det før, du/de er gode fotografer !!!

  God søndag frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne-Mari! takk så mye :-)) Nå har det vært jeg som står for bildene, i flere år, selv om vi begge fotograferer. Kanskje må vi en tur til Runde i år? For å hilse på Hr og Fru Lunde :-)) Ønsker deg en fin ny uke!

   Slett
 9. Svalbard må være et fantastisk sted å være på besøk. Flotte bilder som alltid.
  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Svalbard var magisk! Jeg trodde jeg skulle slite med kulden, jeg er jo fra Bergen, men det gikk over all forventning :-)) Så var vi jo ikke på den kaldeste tiden heller. Jeg ser det vokser og gror hos deg :-)) I parken din! Fin ny uke!

   Slett
 10. Nydelig den øverste sommerfuglen, ekstra sommerlig i fargene. Jeg har hatt besøk av en sommerfugl i år som ikke pleier å være her, lurer på om om det er tistelsommerfuglen som du viser. Skal legge ut bilder av den senere. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 12. Så fine bilder!!! Nomocarisen var veldig lekker!

  SvarSlett
 13. All the photos are fabulous.
  Greetings from Portugal
  Maria

  SvarSlett