søndag 13. oktober 2019

South Georgia – Land i sikte!Noen ganger trenger vi litt tid? Tid til å fordøye sterke opplevelser. Tid til å bla gjennom bilder og gjenoppleve mektige inntrykk. Sånn har det vært med reisen vår til South Georgia. Vi kan enda ikke helt fatte at vi var der!  
Men etter 3 døgn på havet fikk vi land i sikte! Denne ilingen av forventning får hjertet til å slå litt ekstra hardt i brystet og pusten til å gå litt fortere, og kanskje stoppe helt opp innimellom?! Ut av tåken steg South Georgia frem!

Diomedea exulans/ wandering albatross/vandrealbatross


På ferden mot Sørishavets Paradis hadde vi selskap med forskjellige albatross og petreller. Disse fulgte med båten hele veien og det var alltid noe spennende å fotografere. En og annen hval holdt oss med selskap og innimellom hadde vi flokker med delfiner som red på bølgene langs med båten.
Southern giant petrel juvenile

Southern giant petrel


Båten, Polar Pioneer, hadde godt med uteplass for oss som holdt oss på beina. Noen inntok horisontalen på hele overfarten (…)


Rosita Harbour var første føling med South Georgia. Det var som å sette beina på månen?! Ja for akkurat så eksotisk var det. Vår første månelanding!
På stranden ventet territoriale pelsselhanner. Her lå de og passet på sitt frimerke av et område. Hardt tilkjempet og jo nærmere sjøen jo bedre, fremste rad får velge først når damene ankommer! Og da er det jo ikke vanskelig å skjønne, at vi ble sett på som utfordrere?


Arctocephalus gazella/ antarctic fur seal/ antarktisk pelsselEtter en spissrotgang mellom brunstige og kampvillige hanner i ytterste front kunne vi puste litt ut og virkelig ta omgivelsene i nærmere øyesyn! Puh!
Fire pingviner satt litt for seg selv, men nysgjerrigheten tok overhånd når vi dukket opp, og de måtte bort og hilse på!

Stercorarius skua antartica/ storjo2 elefantseler hadde hvert sitt tilkjempede harem. Damene hadde tydeligvis ikke kommet gratis, for den ene var full av åpne sår og gamle arr. Vi får håpe det var verdt det?!Mirounga leonina/ Southern Elephant Seals/Sørlig elefantselHunnene hadde unger som diet, de var nok ikke gamle, men de legger raskt på seg. De var veldig søte men de lever nok farlig den første tiden. Petrell og storjo patruljerte koloniene på evig jakt etter et bytte. Faren for å komme i klem under en hann i brunst var jo også overhengende.
Har du ikke lest tidligere innlegg fra South Georgia?

Fortsettelse følger!


Thalassarche melanophris/ black-browed albatross/svartbrynalbatross


Vi ønsker alle en fin ny høstuke!


28 kommentarer:

 1. Hei Fru Ranten

  Alletiders med disse flotte billeder fra South Georgia.
  Morsomt at dyrene overhovedet ikke er sky.

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Det er jo fantastisk å være et sted med så store grupper av dyr og fugler, hvor det ikke finnes redsel, kun nysgjerrighet?! Ønsker deg en deilig ny uke!

   Slett
 2. Hejsan!

  Ett stort tack till dig för att du delar med dig av dina bilder och upplevelser från denna fantastiska natur. Du är en mycket god fotograf och jag njuter av dina otroligt fina bilder - tack fru Ranten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla! Takk for hyggelig kommentar, det er jo det blogging handler om, å dele! Kanskje ikke så hagerelatert som "Rantenhagen" skulle tilsi, men sånt går litt i rykk og napp :-)) Fin høstuke til deg!

   Slett
 3. Hei.
  Takk for at du deler disse fantastiske bildene fra turene deres med oss.
  3 døgn på havet hadde blitt for mye for meg. Blir så fort sjøsyk. Har problem med ferja over til Danmark noen ganger.
  God uke.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Og takk til deg for hyggelig tilbakemelding! Ja en sånn reise er ikke for alle ;-)) Vi har jo blitt sjøsyk vi også, men vi tar tabletter de første dagene så går resten av turen helt fint :-)) Fin uke!

   Slett
 4. Hei Marit!

  Der ser jo så fint ut der, og jeg husker de forrige bildene.
  Morsomt å se fortsettelsen!
  Flotte bilder, og det er så morsomt å se pingviner :)
  Ha en fin høstuke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Pingviner er jo høyt oppe på favorittlisten til de fleste :-)) Fin høstuke til deg også!

   Slett
 5. What an incredible place! Excellent photos!

  SvarSlett
 6. Noen steder er sånn, at man ikke riktig fatter at man er der, eller virkelig har vært der. Heldigvis har man alle bildene til hjelp etterpå! Jeg var heldig og fikk besøke en pingvinkoloni i Sør-Afrika. Uforglemmelig. Verdens mest fascinerende skapninger :) Og lukten var uventet sterk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja her kan vi jo bare fråtse i arkivet :-)) Pingviner er utrolig fasinerende, og de lager masse lyd og de lukter litt spesielt ;-)) Men det var selene som virkelig luktet!

   Slett
 7. Awwww... the poor old wounded elephant seals.....

  SvarSlett
 8. Wonderful nature photos! I am thrilled!

  SvarSlett
 9. Hello, this is an amazing trip! The birds and penguins are just beautiful. I love the elephant seals, the little one is adorable. Your photos are all awesome. Great post. Wishing you a great day and weekend ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Eileen! Thank you so much for your nice comment! Happy weekend!

   Slett
 10. Thank you so much for sharing these amazing photos!

  SvarSlett
 11. What an amazing experience! Really stunning photos. I like the photos of the fur seals. Wonderful post!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! The fur seals was the most aggressive!

   Slett
 12. Talk about exotic and wild this trip of yours is it. Wonderful photos. Great post!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Yogi! Yes it was an adventure of a lifetime!

   Slett
 13. It looks very cold but you have fantastic photos and I'm sure you really enjoyed the wildlife.

  SvarSlett
  Svar
  1. As long as you are well dressed it is not cold! Fantastic wildlife!!

   Slett