lørdag 28. september 2019


Bergen med 20 varme grader i dag!
Dette blir jo et innlegg i sterk kontrast til Svalbard i april? Men nå er nok slutt på "indian summer" her i Vest. Meteorologisk institutt har meldt kaldt vær og nedbør over helgen.Colchicum giganteum


Desto viktigere er det å nyte helgen utendørs?! Kanskje ikke den mest spenstige oppgaven som er utført i dag, men jobben har presset seg på.. Fru Ranten har vasket såpotter. Og siden oppgaven har stått på vent lenge, ja vi snakker vel om flere år, ja så var det snakk om mengder!

Trillium


Og hva kan ha utløst denne handlekraften på akkurat dette området? Jo Fruen har høstet frø! Vel og merke i egen hage men planen er å så i høst. Både for å formere planter som man aldri kan få nok av og selvfølgelig for å kunne dele med andre hagevenner.

 Arisaema ciliatum

Av andre sysler en vakker høstdag kan nevnes utplanting av årets innkjøp av stauder. Greit å få unna før den første løkpakken ankommer?! 

Helophilus pendulus/ vanlig solflue

Intet hagearbeid uten pauser! Dette er en grunnleggende regel for all aktivitet fra Fruens side! Og viktige regler synder man ikke mot?! Fotoapparatet er med!


Favorittmotivet i dag har du kanskje allerede fått med deg? Ikke så vanskelig kanskje?


I år har hagen, mot normal, vært godt besøkt av bier. Ikke disse små villbiene som bor i enebolig og ikke egentlig gjør så mye av seg. Nei her snakker vi bier som bor i bikuber. Honningbier!
En tur i nærområdet gav svar på hvor disse sjarmerende og flittige gjestene kom fra. Håper de lager godt med honning slik at eierne beholder dem og de kommer tilbake til neste sommer! Fruen planlegger allerede nye bed med høstblomstrende godsaker. Det gjelder å gjøre seg attraktiv! For hvem vil vel ikke ha bier i hagen?

 Impatiens oxyanthera 'Milo'Vi ønsker aller en flott helg!XXX23 kommentarer:

 1. Hello, it is wonderful seeing the honey bees. The bees are very important. Your flowers are beautiful. An Indian summer would be nice, we have not have temperatures that cold yet. Beautiful photos. Thanks for sharing your post. Enjoy your day, wishing you a great weekend. PS, thanks for the visit and comment.

  SvarSlett
 2. Hei Marit
  Flotte bilder av høstkrokus og insekter! 'Milo' hadde jeg en gang, men den overlevde ikke her.
  20 grader høres deilig ut. Her øser regnet ned, så her er det Bergensvær :)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Mange vakre blomsterfluer å glede seg over i hagen nå :-)) Og jeg er kjempeglad for at vi har besøk av honningbier! Og det Bergensværet kan du bare beholde for vi har ikke lyst på det! Fin ny uke!

   Slett
 3. How beautiful when you see such colorful flowers and get the bees in the photos too! Well done!

  SvarSlett
 4. Hei Fru Ranten

  Alletiders at du nu har honningbier - De supplerer de vilde bier så godt!
  Ja, nu meldes der om køligere vejr, men mon ikke vi får flere super perioder?

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja det var vel sommerens store og gledelige overraskelse :-)) Jeg lurte veldig på hvor de kom fra men så så vi at det sto 3 kuber i en hage noen kilometer unna. Vi vil gjerne ha godt vær om en uke igjen for da er det høstferie her i Vest :-)) Ønsker deg en deilig søndag!

   Slett
 5. Jeg nyder dine reportager, om det så er bier eller hvalrosser du fotograferer er det altid vidunderlige billeder, og som fuglefotograf er du jo helt på toppen. Jeg får lyst til at besøge de rejsemål mod nord, som du beskriver så levende, og illustrerer så smukt.
  Hvor har vi - stadig - megen dejlig natur i vores nordlige ende af verden!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla og takk for din hyggelige kommentar :-)) Det setter jeg pris på! Alt godt for den nye uken!

   Slett
 6. Hei.
  Nydelige bilder som alltid fra deg.
  Bier har det vært mye av her også.
  Vi har ikke hatt noen indian summer. Mye regn, men nå er det meldt kaldere vær.
  God søndag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Takk, ja vi har jo ikke hatt disse biene her tidligere så vi ble veldig glad når vi oppdaget dem i sommer :-)) Nå er det nok slutt på det varme været for en stund her også, men det har vært gode dager og deilig å jobbe ute i hagen :-)) Fin ny uke til deg!

   Slett
 7. I love the bees. They make a very good job for the environment.
  Great photos.

  SvarSlett
 8. Så nydelege bilde.
  Særleg fine alle med bier.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for gode ord :-)) Ønsker deg gode høstdager!

   Slett
 9. Det var da dejligt at få honningbier på besøg i haven - og så er de tilmed fotogene.
  Det lyder som en dejlig dag i Bergen. Her har vi fået regn i store mængder, og det havde vi ingen behov for. Det er nu lidt vemodigt, at haveåret går på held, så er det godt at høste frø og bestille løg, så man har noget at glæde sig over til foråret.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Ja det godt å kunne ha sånne hverdagsgleder :-)) Jeg blir glad hver gang jeg ser dem! At hagearbeidet ute tar en pause er jo litt godt også, så kan man kose seg innendørs og lese hagebøker og spennende frø- og løkkataloger :-)) Eller gjøre andre ting ute ;-)) Fin ny uke ønskes deg! Håper solen skinner på deg og hagen din!

   Slett
 10. Så mye fint hos deg. Vi har ikke hatt tjue grader her i Haugesund i det siste, men jammen meg har det vært mange fine dager, så klager ikke. Ha en fin dag i dag også, her er det en del vind og regn, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg! Nå er det nok slutt på varmen her også, i dag har det haglet flere ganger.. Vi får smette ut mellom bygen?!

   Slett
 11. Nice pictures - we have a hive of bees down the street, in an electrical pole - yesterday, for the first time in ages they were flying around the nest hole. Spring must be on its way!

  cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett