lørdag 14. september 2019


Stormen har truffet Vestlandet!
Det er definitivt ikke hagevær der ute. Fruen holder seg inne og glemmer seg vekk med sol og sommerfugler som er festet på minnebrikke, ja det er bare 2 dager siden! Ikke til å tro?Vanessa atalanta/ admiralsommerfugl


Hr Ranten er ute, godt kledd for anledningen, og han inspiserer dreneringer og avløp. Ikke vil vi ha noen oversvømmelser om vi kan unngå det (…)
Helt klart en dag for inneaktiviteter. Alle som pleier å stikke innom vet at en favorittsyssel for Fruen er å innta horisontalen og slappe av med en god bok, eller kanskje gjøre fint lite og ingenting?
Og det er også helt klart tid for å begynne å fyre i peisen? Kanskje burde vi invitere inn alle sommerfuglene i hagen? Fint besøk av Admiraler i sofakroken hadde jo ikke vært å forakte?!
De er nok tatt av vinden? Om de ikke rakk å finne seg en lun og tørr krok (..)Men for en glede de har vært! Ikke bare her hos oss men i hele Norden?
Litt meditativt er det jo også? Sette seg i hagen i lun lav høstsol. Kjenne varmen på huden. Lyden av sommerfugler som leker seg i luften. Sommerfugl som tillitsfull setter seg på klærne eller på hånden.
Travle dager går inn for landing og roen senker seg på en liten stein i hagen. Der sitter Fru Ranten og gleder seg over livet og sommerfuglene. O`lykke!Vi ønsker god helg enten du har utevær eller innevær!

XXX


24 kommentarer:

 1. Ekte Bergensvær hos deg skjønner jeg. Vi slipper litt 'billigere' unna her øst...så langt. Admiralen og Hr Ranten holder stand ute og du gjør det eneste rette på denne tiden; innta horisontalen med en god bok og fyr på peisen. Det er det fine med høsten.
  God helg.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jannicke! ja skikkelig hjemmekoselig Bergensvær ;-)) Jepp, der har jeg ligget gjennom hele Stjernekamp og enda litt til :-D Høsten har helt klart sine fordeler! God helg!

   Slett
 2. Hello Ranten, beautiful Admiral Butterfly.. Lovely series of photos. Thank you for sharing your post. Happy Saturday, enjoy your weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Eileen! Thank you, and a happy weekend!

   Slett
 3. Hei Marit!

  Nydelige bilder av admiralen. Ja, de er ikke redde av seg, for de sitter så rolig mens jeg er i hagen. Hygg deg med stormen som kommer, og jeg håper alt går bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Takk, ja de er jo et takknemlig fotoobjekt :-)) her holder vi fortet og nyter reker og fyr på peisen!

   Slett
 4. Hei Fru Ranten

  Super flotte fotos - tekniskt og billedligt!
  Lækker skarphed!

  Ha en dejlig helg - indendøre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Tusen takk :-)) Ønsker deg også en deilig helg!

   Slett
 5. I love your butterflies! I've been seeing more lately and trying to get good photos...it's not easy!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! I sit quietly in the garden so I get pretty close :-))

   Slett
 6. Hei.
  Nydelige bilder av sommerfuglene.
  Nå leser jeg at det kan bli enda verre enn meldt. Vi får håpe at alt går bra.
  God helg foran peisen og med en god bok.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Takk så mye :-)) Akkurat nå puster han på her ute og det regner ikke fullt så mye. Vi kan jo håpe på at det verste er over?! God helg!

   Slett
 7. Så fine billeder af alle vores sommervenner! Det er sandelig blevet efterår på én gang, og jeg har endnu ikke vænnet mig til den bratte overgang. Men som du siger, det er dejligt at kunne gå indenfor og hygge sig i sofaen. Hvor mon sommerfuglene blæser hen?

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla! Takk :-)) Definitivt høst ja, og vi har besøk av årets første skikkelige høststorm. Og helt klar litt deilig med avslappet innetid ;-)) Jeg ser liksom for meg at sommerfuglene sitter innunder en grein og hutrer i blåsten? Fin søndag til deg!

   Slett
 8. Det er så koselig med sommerfugler. Ja, det blåser her også i dag, kjøpte mange nye roser i går, så jeg har lyst til å gå ut, men tror det blir litt for slitsomt selv mellom regnbygene. Ha en fin søndag til tross for vind, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg! Sommerfuglene er hagens edelstener :-)) Helt klart ikke tid for hage her, det er bare å holde på hatten om man må ut en tur ;-)) Fin søndag!

   Slett
 9. Beautiful photos of wonderful butterflies. Glad that the buttefly was so friendly (last photo).

  SvarSlett
 10. Smukke billeder. Jeg spekulerer på, hvad den blå blomst hedder? I dag er det ikke fotovejr, blæsten rusker med planterne i haven. Men det er jo godt, vi kan trække os tilbage til sofaen. Heldigvis kan der komme flere dejlige septemberdage.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Takk :-)) Jeg kjøpte planten med de blå blomstene sist høst, og jeg trodde det var en sommerblomst, men den har vært vintergrønn og den kom gledelig nok med flott blomstring denne høsten også :-)) Det er en hebe av noe slag, jeg har den i flere farger, men det er bare denne som har kommet med blomster. Den er kjempepopulær hos sommerfugler og blomsterfluer som har høysesong nå :-)) Jeg håper den kommer igjen også til neste år! Jeg tror nok at etter regn kommer solskinn, og vi håper på flere deilige høstdager :-)) Hilsen Marit

   Slett
 11. Jeg er litt stresset akkurat nå fordi jeg blir utlogget når jeg prøver å skrive kommentarer.
  Det er hos meg det er noe feil (igjen).
  Men nå rekker jeg visst å bemerke at den blå blomsten er utrolig skarp og fin på bildene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin! Jeg har et tilsvarende problem med den siste epaden min. Kjempeiriterende! Blomsten er en hebe, men jeg har ikke navnet. Trodde det var en sommerblomst når jeg kjøpte den.

   Slett
 12. Flotte bilder av admiralene!!
  Vi har nok vært litt heldigere med været her østpå. Kraftig regn og vind, men ikke som hos dere.
  En god bok er ikke å forakte på denne tiden.
  Litt kjølig her jeg er nå, og sitter i en stol ved Akerselva med en god bok og nyter september:-)
  Ha en fin uke/Eirin

  SvarSlett
 13. Takk Eirin:-)) Ja er har vi virkelig fått mye vær for pengen.. Men til helgen skal det bli bra! Fin høstuke til dere!

  SvarSlett