mandag 9. september 2019


Ytre Hebridene og St KildaDel 2
Når du er på tur i de Ytre Hebridene kan du ikke forvente å seile etter en fastsatt rute, nei det blir mer innenfor et definert område. Altså de Ytre Hebridene. Hvor og eventuelt hvilken rekkefølge er det været, og til syvende og sist kapteinen som bestemmer. Sånn er det med den saken..

Red deer

Men at turen byr på spektakulær natur og spennende møter med dyr og fugler, ja det kan du stole på. Når man reiser med båt er det mulig å seile tett inntil severdigheter som ellers kan være vanskelig å komme til.
Vi ble daglig fraktet fra Elisabeth G til land med lettbåt. På den måten fikk vi daglige turer i vakker natur og vi fikk sett litt mer av de øyene vi besøkte.
Det er jo alltid godt å strekke på beina, og med all den gode maten kokken vartet opp med, var det kanskje ikke så dumt å forbrenne litt kalorier på turen?Uria aalge/ lomvi

Mange av stedene og øyene vi besøkte frister til et nytt besøk. Vi vet jo av erfaring at skal vi virkelig utforske et sted så bør vi helst være der i 5-7 dager. Selv på de små øyene. Da får man hvilepuls og tar seg tid til å utforske på en annen måte. Så vi må nok tilbake?!


Shiant Isles var en av disse små gruppene med øyer hvor vi både var på land men også kunne nyte øyene fra sjøen.


På de litt lengere havstrekningene hadde vi følge av delfiner som svømte foran kjølen på båten. Å fotografere disse er tydeligvis en øvelsessak for vi hadde ikke et eneste vellykket bilde av dette. Men for en opplevelse!
Canna var en sånn øy hvor du ikke hadde lyst til å dra igjen, for den hadde dette magiske lyset og vakre landskapet som innbød til å bli en uke eller to.
Loch Nevis ble besøkt og de tøffeste tok seg en svømmetur, til tross for at det gikk rykter om at det var observert sjøorm..
Skottland er jo bare vakkert! Ute på øyene, og ikke minst på båt, slipper du litt unna den berømmelige knotten. Den som kan drive folk til vanvidd og fiender på flukt! Venner også.. Vi har stiftet nærmere bekjentskap med knotten inne på fastlandet. Fratercula arctica/ lundefuglVi møtte stadig vår favorittfugl, lundefuglen. Ikke så tett på denne gangen, men det har vi vært tidligere, på Fair Isle. Det kan du lese om Fair Isle – en magiskgrønn øy i havet – del 1, del 2 og del 3.


Fratercula arctica/ lundefuglSiste øy ut er Isle of Rum. Her håpet vi å få fotografere oter da de hadde eget fotoskjul til dette. Men de lå nok og sov når vi optimistisk snek oss på plass. Så det har vi til gode. 
Her møtte vi de vakre "red deer", altså rød hjort, som de har et forskningsprosjekt på. Disse dyrene vi fotograferte var i en innhegning ved Kinloch Castle. Ganske staselig, både slottet og hjorten.
Vi kan aldri få fullrost Hebrides Cruises nok! Så fantastisk god og personlig service! Både mannskapet om bord og ikke minst Emma som organiserte det hele. Takk for oss! Vi kommer veldig gjerne tilbake på en ny tur!
Og takk til de andre deltagerne som var med å gjøre ture uforglemmelig med gode historier, masse kunnskap og en god latter!
Og Skottland blir vi jo aldri ferdig med?!


Vi må alltid tilbake!
XXX


22 kommentarer:

 1. Hei Fru Ranten

  Endnu en omgang flotte billeder!
  Sikken imponerende natur!
  Og så ser det jo hyggeligt ud samtidig!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Takker og bukker :-)) Ja det er storslått og vakker natur på de Skotske øyene, og egentlig ganske variert. Det er alltid hyggelig med godt reisefølge, og vi over 60 blir som ungdom å regne når vi er i godt lag og har felles interesser ;-)) Ønsker deg også en fin ny uke!

   Slett
 2. Spennende reiser dere er på!
  Siden jeg er kjempeglad i å reise med båt, må jo dette være noe for meg?
  Inspirerende poster!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi liker reise litt utenfor allfarvei :-)) Jeg må innrømme at jeg ble litt sjøsyk over havstrekningen ut til St Kilda, men ellers så gikk det veldig greit. Kan anbefales!

   Slett
 3. Også tak for del 2. Det er en fantastisk rejse, I har været på, og den er smuk gengivet i både tekst og billeder.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna og takk for hyggelig kommentar:-))

   Slett
 4. What a spectacular area! The shots of the nesting colonies of seabirds are very dramatic, but everything else is dramatic too.

  SvarSlett
 5. Takk for to flott "reportasjer"!! Skulle gjerne tatt den turen, men det er ikke aktuelt for vår del. Så vi får nyte bildene dine:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på dere! Hyggelig at der ville være med på den virituelle varianten av reisen ;-)) Fortsatt fin uke til dere!

   Slett
 6. Such fantastic scenery, bird and wildlife. No wonder you will return. Maybe one day I can get there.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Joyful! I hope you get the opportunity to visit the Hebrides :-))

   Slett
 7. What an incredible time you had! The photos are wonderful and the scenery... well, I can see why you want to return for another visit!

  SvarSlett
 8. beautiful scenery and images.

  SvarSlett
 9. Beautiful images. Have a nice weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! I wish you a happy weekend!

   Slett
 10. Hello, what a wonderful place to visit. I love all the birds, especially the puffins. The deer are pretty too. Gorgeous views of the cliffs and scenery! Have a happy day and a great weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Eileen! Thank you :-)) I wish you a happy weekend!

   Slett
 11. Hei Marit!

  Det er vel bare en ting å si om dette, og det er vakkert! Nydelige bilder av alt sammen. Forstår godt at dere må tilbake dit.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Takk :-)) Og ja, det var veldig vakkert! God helg til deg også!

   Slett