søndag 22. november 2020


November


November er den mørkeste tiden på året. Vi har hatt klassisk Novembervær med mye regn og vind. Men så er det jo ekstra kjærkomment når Novemberstormen tar en pust i bakken og slipper til gløtt av sol og oppholdsvær.


Sciurus vulgaris – ekorn


Da smetter jeg ut og lar gyldne stråler skinne på høstblekt ansikt og solen får skinne helt inn i sjelens mørke avkroker. For helt der inne finnes en sorg som Novembersolen ikke kan lege. Ikke dette året.


Like vel så kan disse gyldne strålene gi glede og glemsel, når jeg lukker øynene og bare er. Her og nå. Et lite øyeblikk. En glede.


Ute i hagen er det mat som står øverst på ønskelisten, både nå og til jul. Det er jo heldigvis noe vi kan hjelpe med og i år har vi kjøpt inn frø i store kvanta. Så er det ingen grunn til å være gniten?!


Store og små gjester kommer innom foringsstasjonen. Noen har vært her før, for de har kikket innom i hagen i lengre tid og minnet oss på at foringen må startes opp.


Jeg hadde et lykkelig møte med hagens faste gjest, ekornet. Og når man er sulten nok kan man vel tåle at hagens paparazzi sniker seg innpå, så lenge det ikke blir for nærme. For da blir det hopp og sprett og tjo og hei og fire kvister deler seg..


Livet går videre. Sorgen ruller som bølger inn over land, noen dager er det storm, andre dager bølgeskvulp. En dag om gangen. Varme tanker til dere i Novembermørket.
XXX22 kommentarer:

 1. Hello Ranten!

  Your squirrel is so cute, I just love those ears. Adorable series of photos. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, enjoy your day! Have a great new week ahead. PS, I appreciate your visit and comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Eileen! Thank you and a happy new week to you :-))

   Slett
 2. Hei Marit,

  Så fine bilder du har tatt av ekorn i hagen din. De er så søte, men de er noen rampete dyr :)
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Takk, ja de er søte og litt rampete ;-)) Nå har vi 2 som kommer innom, ett stort og ett lite, men det store jager det lille så snart det får muligheten.

   Ønsker deg en fin ny uke!

   Slett
 3. Fint å se at du er tilbake.

  SvarSlett
 4. Så otroligt fina bilder av den söta ekorren.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 5. Your writing is a little sad, yet so beautiful. Your squirrel seems a delight to watch, and a bit of happiness in these times. Wishing you a week filled with little gifts of happiness.

  SvarSlett
 6. Det er nogle fantastiske billeder, du har taget af det charmerende lille dyr, som vi vist alle holder af. Det er godt, solens stråler kan finde derind, hvor det er mørkest, og i glimt give lys og varme.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna og takk for fine ord. Ja det er nok mange som setter pris på å ha besøk av ekornet i hagen :-))

   Slett
 7. Nydelige bilder av ekorn. Det er så synd jeg ikke har noen i mitt nabolag

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Lillian. Håper det dukker opp noen ekorn hos deg også :-))

   Slett
 8. Det må være en sorg det er vanskelig å akseptere, tenker på deg, og at det er godt at du har noen søte distraksjoner i hverdagen, om det bare er for noen minutter. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du tenker på meg Ingeborg. Jeg prøver å gi meg selv noen friminutt, og ekornet hjalp med det :-)) Fin uke til deg.

   Slett
 9. Hei Fru Ranten

  Ja, november er den mørkeste måned, med de mørkeste dage.
  Godt du kan finde de gode lyspunkter.

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten. Takk for dine ord, ja jeg prøver å samle på de lyspunktene jeg kan finne. Noen er det jo alltid.

   God uke til deg også.

   Slett
 10. Søteste hagegjest! Ekornet får meg alltid til å smile :) Håper flere solstråler finner veien til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Verdens søteste! Ja jeg trenger ikke nødvendigvis å ta bilde, det er en fornøyelse bare å sitte ved kjøkkenvinduet og følge med :-)) Takk!

   Slett
 11. Her nyder vi også novembers fine lyse dage, men der er jo flest af de grå og blæsende. Din serie af paparazzi-billeder er helt suveræn! Du er knald-dygtig til at fange de fine øjeblikke med kameraet, og jeg tror også du er god til at nyde de lyse øjeblikke i en ellers meget sorgfuld tid.
  Sammen med et egern kan man næsten kun blive i godt humør. Hele dens lille krop fortæller hvilken stemning der er i lige nu og her, og det er livgivende!

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla. Ja november føles alltid mørkere enn desember, selv om det ikke stemmer, men det er jo alle julelysene som tennes nå snart som lyser opp både inne og ute. Takk for dine trøstende ord. Ekorn er alltid morsomme å se på, og som du sier, man kan alltid se hvilket humør de er i :-))

   Slett