torsdag 15. oktober 2020

 

Mandarinand på besøk i Bergen.

I triste tider, som vi går gjennom nå, gjelder det å gjøre sine gleder små. Sånn at vi kan finne dem og gi dem plass i hverdagen.


Så at denne vakre anden dukkert opp i Bergen akkurat når vi trengte litt glede i livet var utrolig fint. Vi har nå vært og besøkt den 2 ganger og fra å være en ung jypling har den nå virkelig blitt en staselig ung mann.


Aix galericulata/ mandarinand ung


Wild BirdWednesday 429


Dette har jo på mange måter vært litt terapi for meg, og lykken kan helt klart være å sitte ved kanten av et vann i skogen og fotografere både stokkender og en mandarinand.


Se lyset vandre mellom trærne, krusningene på vannet og vinke hei til en barnehage som er på tur. 

Aix galericulata/ mandarinand


Og på tur skal det være med kaffe og noe å bite i, så kan turen vare så lenge vi vil.


 Når man er sorgtung kan det å kjenne solen varme og høre fuglesang og barnelatter være den beste medisinen. Som kan fylle sjelen med ro og gi triste tanker en velfortjent pause.


Mandarinanden har funnet seg et fint sted på Siljustøl, Harald Sæverud sin store naturpark. Midt i det urbane ligger dette stedet som en liten grønn oase.


Takk til dere som leste mitt siste bloginnlegg. Jeg var nok mye mer privat enn jeg pleier å være, og for deg som ikke orket å lese eller kommentere, så har jeg stor forstålese for det. Og de fleste har sine egne sorger å bære.


Jeg håper denne vakre fuglen vil fortsette å bo her i Bergen, selv om den regnes som en fremmed art og som nok er en parkrømling fra England, slik at vi kan ha gleden av den videre fremover.Glade høstdager til dere.XXX
25 kommentarer:

 1. Jeg håper virkelig at dere kan finne noen gleder også, i den overveldende sorgen. Mandarinanden er en helt fantastisk skapning! Det er et eksemplar i Østensjøvannet i Oslo for tiden. Gjett om den tiltrekker fuglekikkere og fotografer?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja vi tar disse små skrittene, og med små gleder som går det går an å glemme seg litt vekk med så går jo dagene. Anden er jo utrolig flott! Vi har jo vurdert noen ganger å reise til Voss for å se etter den som har holdt til der, men det ble aldri noe av. Veldig attraktiv hos fotografer :-))

   Slett
 2. Så fine bilder av endene. Mandarinand ser så vakker ut. Ja, gjør dine gleder små, Marit. I tunge stunder teller de minst like mye som de store gledene.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Vi tar en dag om gangen og benytter oss av det fine høstværet og kommer oss litt ut i naturen, noen ganger bare ut i hagen. Godt begge deler. Klem, Marit

   Slett
 3. Jeg har nettopp lest forrige innlegget, og sitter litt nummen tilbake.
  Så vondt å lese. Hva i alle dager skal jeg skrive nå tenker jeg.
  Jeg føler med deg.

  Mange takk for at du gjorde meg oppmerksom på Sæveruds naturpark.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin og takk for at du føler med meg. Vi tar en dag om gangen, sorg tar tid og lever ofte sitt eget liv. Sorgen vil nok bølge frem og tilbake i resten av livet mitt, men forhåpentligvis mildne litt med årene.

   Sæverud sin bolig er jo museum men det har vært stengt denne sesongen, tror det er pga korona. <men området er nok et fristed for alle som bor i området.

   Slett
 4. Sådan en lille mandarin-and sætter på sin egen forunderlige vis perspektiv på livet, når det sådan trives i det små - mod alle odds. Jeg er glad for du stadig kan få øje på glæderne, og jeg glæder mig meget over at se dine smukke fotografier og læse de tanker du deler. Det er modigt af dig at skrive om dit liv - også når det går galt.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ulla, for din omtanke. Jeg er glad selv også, at jeg kan klare å glemme meg vekk, og på den måten kunne glede meg over de gode hendelsen som kommer til meg. Vi er vel skrudd sånn sammen, vi mennesker, at vi har et overlevelsesmodus som slår seg på selv når det er som mørkest i livet?

   Alt godt til deg Ulla

   Slett
 5. Hei Fru Ranten

  Denne livsglade and kan ikke undgå at hjælpe på humøret, også i den svære stund.
  Flotte billeder!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten, og takk for din kommentar :-))

   Slett
 6. Så stilig han var mandarinanden :) Aldrig sett förut. Men nu blev jag sugen på fågelfotograferande.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina. Godt det kan smitte :-)) Jeg finner selv både glede og ikke minst avslapping i det å fotografere fugler.

   Alt godt!

   Slett
 7. Det er altid spændende, når der dukker en ny fugl op ved foderpladsen eller et andet sted i nærheden. Den lille and er så smuk med de mange forskellige farver. Tak for billederne!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna. Ja det er spennende med nye arter som dukker opp og denne lille mandarinanden har fått folk til å valfarte til det lille vannet den hadde slått seg til i :-)) En nydelig fugl!

   Alt godt!

   Slett
 8. For en fantastisk liten eksotisk fugl, gøy med sånt besøk. En må nyte det vakre i livet rundt oss selv i det triste. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg. Ja dette var en flott og fargerik gjest som vi måtte nye når den var her i Bergen :-)) Nå har den alt flydd videre.

   Akt vel til deg!

   Slett
 9. Flotte bilder! Håpte å få oppleve mandarinanden sjølv, men den er reist?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ole. Tusen takk :-)) Jeg følger med på div sider om fugler i Hordaland, og leser at den har forlatt vannet der vi fotograferte den, og at den ikke er observert andre steder. Håper jo at den skal dukke opp igjen!

   Slett
 10. Wonderful picture of a wonderful bird.

  I also saw the earlier post - my thoughts and best wishes are with you.

  Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
 11. Hello,

  The Mandarin Ducks are beautiful. Your photos are gorgeous, great post. Take care,stay safe!
  Have a great day and a happy weekend!

  SvarSlett
 12. Flotte bilder av sjøfugl! Liker så godt refleksen i vannet som du er så flink til å få frem :)
  Ta vare på deg selv.
  Klem fra meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie. Det er noe med den lave høstsolen som lager spennende lys og skygger :-)) Takk, jeg tar en dag om gangen.
   Klem,

   Slett
 13. Hi good afternoon. I am Brazilian and I want to present my Travel and Tourism Blogger. Friends are welcome. I would like to invite you to follow my Blogger. The following part is on the right side, after translator with flags. I'm the follower number 179.

  https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

  SvarSlett