tirsdag 11. august 2020


Frem og tilbake- er det like langt?
Slettes ikke! For når den årvisse sommerturen fra Vest til Øst står for tur så er det bare fantasien som setter grenser for hvilken fjellovergang som skal benyttes. Både på turen og returen, for ikke vil vel vi ta samme turen begge veier?!

At turen på denne måten blir betraktelig lengre en nødvendig, og at det til og med kan bli snakk om overnatting på veien, ja det er jo bare for bonus å regne?! Tenker vi.


Kan vi kjøre utenom de nye tunnelene, og velge den gamle veien som går over fjellet og ikke gjennom, ja da gjør vi selvfølgelig det. Et normalt år, sånn uten korona, så er de aller fleste vi møter på disse vakre fjellovergangene kommet fra forskjellige europeiske land. I år var det også hovedvekt av utenlandske turister, men betraktelig færre på grunn av stengte landegrenser.
Dette til tross for at de aller fleste har lagt sommerferien til eget land. For enten det er ekstremturer på fjellet eller sydenstemning på en Sørlandsstrand, så har vi i følge nyhetene, vist en lei tendens til å samle oss i flokk på akkurat de samme stedene. Her på fjellet var det tydeligvis ikke..Fantastisk dramatisk og vakkert?!Og hvem møtte vi på vår ferd? Lille vakre Fru tårnfalk! Som tålmodig lot oss knipse i vei! Ny fugl på brikken! Vi leser at den er en av våre vanligste rovfugler, men fortsatt et nytt bekjentskap for oss.Falco tinnunculus/ tårnfalk


Det deilige med sånne sommerturer er at vi kan la veien bli til etter hvert? Enten det er over fjellet eller langs kysten. Målet med denne bitte lille omveien, fra Hamar i Øst, videre via Lillehammer og Dokka for så å kjøre over Strynefjellet, var Loen og Loen Skylift. Vel verdt turen! Det får vi ta i et annet innlegg.
Nå er vi tilbake i heim og hage. Og sommeren har tatt reprise på juni måned og fyller nå august med sol og deilige varme grader! Ryktene sier at denne overraskende men deilige sensommeren skal vare så langt øyet kan se! Eller yr.no da (…)
Sommerferien er omme og selv om det nesten gjør litt vondt å si det, ja så var det litt godt å komme tilbake på jobb igjen! Så er reise og opplevelser byttet ut med flotte kolleger og verdens beste jobb! I alle fall for en stund, til utferdstrangen igjen presser på.


Jeg ønsker alle en deilig august!

29 kommentarer:

 1. Det var dog betagende smukke billeder. Helt utroligt skønt landskab og herligt forfriskende her hvor vi stadig har det utrolig varmt. Og også her skal varmen vare ved i hvert fald næste uge med. Tårnfalken har vi mange af, men ingen der sidder stille og lader os fotografere:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla! Takk :-)) Ja det var deilig på fjellet, og ikke veldig kaldt heller. Ser ut til at vi kan nyte godværet lenge her også :-)) Falken virket ganske uberørt og lot seg villig fotografere! Heldige oss! Alt vel fra oss!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten

  Flotte billeder af en imponerende dramatisk natur. Ja, I behøver jo egentlig ikke at tage så langt væk:)
  Og vejret - nej der er åbenbart ikke meldt ud hvornår varmen og sommeren forlader os, men mon ikke sker en dag, sådan som det plejer?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Vi er heldig som har så vakkert fjellandskap innen rekkevidde :-)) Det er bare å nyte! Vi nyter varme sensommerdager og kanskje må vi vanne litt i hagen også, ikke helt vanlig det.. Ønsker deg en deilig aften!

   Slett
 3. Hei!
  Flotte bilder. Jeg kan anbefale å ta samme veien hjem. Du ser noe helt annet og blir ofte overrasket. Jeg blir det i hvert fall. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anna! Ja vi har jo kjørt de fleste fjellovergangene ganske mange ganger gjennom årene, som du sier så ser vi alltid noe nytt :-)) Alt godt til deg!

   Slett
 4. Hei Marit
  Så vakre og dramatiske bilder fra fjellet. Jeg håper at noe av den snøen smelter nå i varmen ;)
  Tårnfalken var veldig søt, og Norgesferie er da bare flott.
  Kos deg med det fine været hjemme i hagen din!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! På noen av disse fjellovergangene blir jo snøen liggende gjennom hele sommeren :-)) Men mye snø var det ikke. Norgesferie kan aldri bli feil?! Vi nyter godværet i egen hage! God feiring til deg!

   Slett
 5. Helt enig i denne måten å reise over fjellet på! Alltid en opplevelse. Ser ut til å være noe mer snø enn vanlig. Fin liten tårnfalk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er virkelig å anbefale! Vi blir aldri lei :-)) Ekstra spennende med falken!

   Slett
 6. Hello,
  Gorgeous scenic views! The snow covered mountains are stunning. Love the cute Kestrel.
  I guess a warmer winter would be nice, I do not like the extreme cold. Beautiful post and photos. Take care, hope your day is great!

  SvarSlett
 7. All are extremely beautiful photos, but I really like the ones of the Kestrel. Outstanding!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! We were very happy to have this close meeting with the falcon!

   Slett
 8. Just amazing. And what a cute kestrel!

  SvarSlett
 9. Flotte bilder av norsk natur, ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ingeborg og god helg til deg!

   Slett
 10. Dejligt med nogle svalende snebilleder midt i sommervarmen! I har så mange smukke steder i Norge. Selvom man har kørt den samme tur flere gange, opdager man hver gang noget nyt, og farverne skifter fra gang til gang.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Godt jeg kan svale deg ned :-)) Det er ganske varmt her også, det er meldt 26 varme grader her i morgen :-)) En tur over fjellet er aldri kjedelig! Ønsker deg en deilig søndag!

   Slett
 11. Wow, breathtaking pictures, very impressive!
  My sly

  SvarSlett
 12. Hi, beautiful photos with the snow. Greetings Caroline

  SvarSlett
 13. What a great set of pictures - I cant wait to get back into landscapes like these!

  Cheers - Stewart M - Locked Down Melbourne

  SvarSlett
 14. Fantastisk flotte bilder, som alltid.

  Vivi

  SvarSlett