fredag 12. februar 2021

 

Svanesjøen i Bergen


Det er synd det ikke er lyd på, for når nærmere 80 sangsvaner synger samtidig, ja da høres det godt! Herlig sier vi!


Cygnus olor/ knoppsvane


Wild Bird Wednesday 446Det er ca 10 år siden sist vi hadde sånn kulde så lenge, og for oss Bergenser som liker naturen har det vært overveldende vakkert!


Cygnus cygnus/ sangsvane


Saturday's Critters # 374Lykken er snødekt landskap og strålende solskinn fra blå himmel.


 
Snart blir blå grader til røde, og et eller annet sted der fremme venter våren. Det skal bli godt det også, og vi er nok flere som ser frem til det.


Skywatch FridayMange fugler har ikke tålt denne langvarige kulden, selv de som bor i Rantenhagen har slitt, og det har blitt færre og færre meiser på foringen. Det gjør litt vondt i hjertet..

Dette blir et rent svaneinnlegg, og jeg håper du setter like stor pris på dem som jeg gjør?!God helg!
XXX

30 kommentarer:

 1. Beautiful photos. I like the icy trees and blue skies!

  SvarSlett
 2. Det märks att våren närmar sig snö och kyla till trots. Fåglarna sjunger redan in våren. Måste vara mäktigt att lyssna till en stor grupp sångsvanar.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina,

   Ja det har du rett i, og nå skal vi få varmegrader og jeg regner med at en del blomster står klar under snøen :-)) Her synger også småfuglene, men det er et helt annet lydnivå på svanene ;-D

   Klem, Marit

   Slett
 3. Svaner er jo flotte og på dine billeder står de bare så knivskarpt at man føler man selv er til stede lige ved siden af dem. Vi har altid mange knopsvaner her, og sangsvanerne raster på markerne rundt omkring, så vi kender deres sang og nyder den. Her er det indre af fjorden også frosset til nu, og det er svært for mange fugle, men der kommer nok snart lidt mildere vejr.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla,

   Ja svanene er noen av de største fuglene vi har og de er et mektig skue når de er både til lands, til vanns eller i luften :-))

   Mange fugler har nok ikke tålt den kalde vinteren når næringsområdene deres er tilfrosset over så lang tid. Det er veldig trist. Det er jo ca 10 år siden sist det var så kaldt her.

   Mildvær i vente her også!

   Hilsen Marit

   Slett
 4. Hello,
  The Whopper Swans and the Mute Swans are gorgeous birds. Beautiful winter landscapes, lovely captures of the swans. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend! PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Eileen! Thank you and ahappy weekend!

   Slett
 5. Tak for dejlige vinterbilleder. Vi har også mange svaner ved Ringkøbing Fjord i vinter. Men vi har den koldeste vinter i flere år, så der er is på store dele af fjorden. Foreningen Dyrenes Beskyttelse får mange henvendelser om svaner, der fryser fast i isen. Man tror, at fuglene er syge af fugleinfluenza og derfor omkommer på isen.
  Det er dejligt med vintervejr og solfyldte, frostklare dage. Desværre har vi ingen sne her.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna,

   Takk for gode ord. Også her er det ekstremt kaldt og over lang tid og mange fugler har sultet eller frosset ihjel, men vi har også flere svaner som har dødd av fugleinfluensa denne vinteren.

   Denne helgen snur været, og vi får varmegrader, så i morgen skal vi nyte siste dag med kaldt og fint vær :-))

   Hilsen Marit

   Slett
 6. Fantastisk svanesjø! Skulle hatt lyd, ja. Yrende fugleliv i hagen her i dag. Aldri sett så mange fugler eller sorter tidligere i år, og det til tross for 15 minus i natt. God helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja dette var virkelig mektig! Men kanskje ikke så kjekt for svanene? Heldigvis så flyr de ut i havet om det fryser helt til.

   Her har vi mye mindre småfugler enn vi pleier, til tross for daglig foring i hagen. Det er litt trist, spesielt fordi vi vet dette ikke bare gjelder her.

   God helg til deg!

   Slett
 7. Fabulous looking swans. Wonderful.

  SvarSlett
 8. Det var en fantastisk svanesjø, de er noen flotte dyr, håper de klarer å finne nok mat. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg!

   Ja det var litt av et skue :-)) Det er mange som forer fuglene i disse bynære vannene hvor det er mange fugler samlet på et lite område.

   God helg!
   Hilsen Marit

   Slett
 9. What beautiful birds and awesome photos! They look like they are having deep conversations at times!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Rain! They sing and they make a lot of loud noise :-))

   Slett
 10. Hei Marit

  Så vakre bilder av svanene. De er utrolig flotte fugler. Her er hagen stapp full av småfugler heldigvis. Så trist at det blir færre hos deg.

  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit,

   Takk, ja svaner er vakre fugler :-)) Jeg håper småfuglene har trukket nærmere Bergen sentrum, hvor temperaturen alltid er litt høyere, men jeg er redd mange har strøket med.

   God søndag til deg!

   Slett
 11. Hei Fru Ranten

  Ja, svanen er en flot fugl - både sang og knop:)
  Lækre billeder - ja de lover jo varme i ugens løb, vi får se!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten,

   Takk, ja jeg tror alle synes om svaner :-)) Vi er kommet opp på 0 grader i dag så da blir det nok vår i år også :-))

   Ønsker deg også en deilig søndag!

   Slett
 12. They are just beautiful and seem to be dancing in some of your photos! Well done photographing this gorgeous birds!

  SvarSlett