torsdag 25. februar 2021

 

Pyramiden - Svalbard


Dette er en dagstur fra Longyearbyen som gjerne kombinerer guidet tur i Pyramiden med en sveip innom Nordenskiöldbreen. Turen fram og tilbake er jo flott i seg selv og med litt flaks kan man oppleve både hval og hvalross på veien.Bildene er fra turen i juli 2020 men vi besøkte breen og området rundt også i 2019, hvor vi også var heldig å møte isbjørn.
Pyramiden var en sovjetisk, senere russisk, bosetning på Svalbard. Den ble grunnlagt av Sverige i 1910, og solgt til Sovjetunionen i 1927. Pyramiden ligger ved Billefjorden i Dickson Land på Spitsbergen. Den har sitt navn fra det pyramideformede fjellet som ligger like ved. WikipediaVi skulle gjerne hatt bedre tid i Pyramiden, da med overnatting og egen guide med gevær som kunne gitt oss privat omvisning. Både ute og inne i byggene. Det blir kanskje neste gang?!


Stercorarius parasiticus/ tyvjo
God helg fra Bergen

XXX
26 kommentarer:

 1. an interesting place, and lots of nice photos - thanks!

  SvarSlett
 2. Looks like a geological wonder! Interesting photos and history. I wonder why your guide felt the need to carry a rifle?

  SvarSlett
  Svar
  1. We are in the Arctic and there is always a danger of meeting polar bears :-))

   Slett
 3. Jeg var på Svalbard i 2000 da jeg besøkte ei venninne som bodde og jobbet der i 5 år. Det var et utrolig flott sted å være en ukes tid. Litt spesielt å ha reinsdyrene tråkkende rundt trappa om dagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lillian,

   Ja du risikere å møte reinsdyr, ryper og rev like utenfor døren :-)) Kanskje litt verre når det er isbjørn som står på trappen ;-D Det var jo flere innom byen sist vinter..

   Slett
 4. Looks more industrial than I imagined without all the snow. Nice shots.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lady Fi,

   These are traces of the coal mines and the communities around them. Now there are few mines in operation. The Pyramid is special because it was abandoned and left behind as it is still inhabited.

   Slett
 5. Hei Marit

  Flotte bilder fra Svalbard. Jeg har sett på tv alle de program som har vært derfra, og det ser utrolig spennende ut der. Et helt annet landskap enn hva vi er vant til her i Norge.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit,

   Takk, ja vi går jo aldri lei og vi har også sett alt av TV program derfra :-)) Spesielt vakre fjell akkurat der i området, og med breen som ligger like bak Pyramiden. Inne er alt forlatt som det var når stedet var fylt med folk og aktivitet. veldig spesielt!

   God helg!

   Slett
 6. Vilken speciell plats - jag gillar fulsnygga fotomotiv som de övergivna byggnaderna. Det känns som de skapar mer tankar. Dova färger men spännande mönster i marken längs bergssidorna.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina,

   Ja dette er vel det vi kaller styggfint her også :-)) Jeg synes disse gamle restene etter et yrende gruveliv med kulturhus, kantine, idrettshall og svømmebasseng mm er veldig fasinerende. Pyramiden ble forlatt veldig fort og alt står på en måte som det ble forlatt. Veldig spesiell følelse og gå rundt i disse byggene.

   Jeg liker også godt kontrasten mellom de gamle restene av gruvedrift og naturen som sakte men sikkert tar til bake områdene. Så kan man møte fjellrev midt i byen og kanskje isbjørn om man er heldig/ uheldig..

   Alt godt!
   Hilsen Marit

   Slett
 7. Gorgeous photos and scenery. Happy weekend to you.

  SvarSlett
 8. Hello, Ranten
  What a interesting place to visit. The views of the glacier and mountains are beautiful. Pretty shot of the Skua seabird. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, enjoy your weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
 9. Det er en rå og barsk natur, du viser. Det ser ikke ud, som om der er ret meget bevoksning på klipperne. Der er en lidt dyster stemning over både landskabet og bygningerne. Men stedet har en egen charme.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna,

   Ja det er karrig, men samtidig veldig frodig med masse fjellplanter som blomstrer i all grusen :-)) Det er også veldig frodig under alle fuglefjellene pga gjødselen fra fuglene. Ellers så er jo sånne forlatte gruvebyer litt styggfine?

   Byggene er kanskje enda mer spesiell på innsiden, hvor alt står igjen etter de som bodde der.

   Fin ny uke til deg!

   Slett
 10. Hello,:=) Impressive scenery, and lovely shots of the Skua.

  SvarSlett
 11. How wonderful to have a camera to travel around and see sights like this! Amazing...and something most of us will never get to see!

  SvarSlett
  Svar
  1. We love Svalbard, and this is a place we can travel to even when there is a pandemic, as Svalbard is part of Norway :-))

   Slett
 12. Snodige dyr disse hvalrossene. Litt av en kontrast mot de elegante svanene du også viser.
  Bygningene etter den russiske bosetningen pynter ikke opp i landskapet, det må det være lov å si :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin,

   Ja livet er fylt med kontraster :-)) Jeg lar meg jo fasinere av disse forlatte bygningene, og særlig inne er det spennende å se alt som står igjen etter menneskene som levde i dette isolerte samfunnet :-)) Sånn historisk sett.

   Slett