fredag 2. april 2021

Påskefri og løfter om solskinn.

Det er lov å håpe? At overgartneren holder ord og lar vårsolen skinne ned på oss? Ikke for det, vi er jo som regel fornøyd med oppholdsvær..


Vi driver med vårlige sysler, som å rydde, luke og plukke sniler i bedene. Det er helst gjensynet med de sistnevnte som gjør at vi har startet våronnen. For det store hageværet, det med deilige varmegrader rundt 10 pluss med varmt solskinn i lune kroker, ja det lar vente på seg.

Sciurus vulgaris/ ekorn

Hagens krokus og våriris, som er de som starter ballet, har kommet og gått. Med noen få hederlige unntak (…) De er tøffe men det er grenser selv for de tøffeste. Nå er det mange stauder som er i startgropen, som Trillium og Erythronium av ulikt slag for ikke å glemme Corydalis solida med sine lekre kniplinger. Og det er lov å håpe? På litt godvær?!


Det samme håper nok påskehumlene på, de som har våget seg ut i kulden. Vi får lyst til å ta dem med inn i varmen og by på duggfrisk nektar og pollenmix!Mens vi venter på at vårvarmen skal innta hagen har vi laget et nytt bed som står klart til innflytting. Ellers er hagevandring med kaffe, påskesjokolade og fotoapparat en yndet syssel.


Dagens ekornbilder er tatt fra et lite kamuflasjetelt i hagen. Ekornene skjønner at det er noe muffins, men så lenge de ikke ser oss er det til å leve med. Ekorn har jo lett for å bli tillitsfulle, men med katt i huset vil vi helst at de skal være litt på vakt.


Saturday's Critters # 381
Jeg ønsker deg og dine en deilig påske!

XXX
26 kommentarer:

 1. Hei Marit

  Ekorn er alltid så søte å se på. Det er så koselig å se på de. Våren hos deg har kommet godt i gang forstår jeg, så du er heldig.
  Ønsker deg og dine en god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit,

   Jeg elsker ekorn i hagen, de får meg til å le høyt og inderlig, og når det nå er fire stykker blir det skikkelig mye liv og røre :-)) Fortsatt fin påske til deg!

   Slett
 2. Tusen takk for herlige bilder fra Ekorn. Nydelig hvert bildet. Gleder meg å se.
  Hilsen til deg. Jeg ønsker deg en god påske.
  Kos deg. Klem fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Viola,

   Takk for din hyggelige kommentar :-)) Ekorn i hagen er morsomt og gjør meg lykkelig! God påske til deg!

   Klem, Marit

   Slett
 3. hei Fru Ranten

  Flotte billeder.
  Smart med sådan et kamuflagetelt - du har kunne stille helt skarpt!

  En glad påske til jer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten,

   Ja teltet er helt supert, dyr og fugler hører klikkingen av kamera, men så lenge de ikke ser oss tenker de nok at det ikke er farlig :-)) Da bruker jeg også stativ, og kan få ekstra skarpe bilder.

   Ønsker deg også en deilig påske!

   Slett
 4. Det er vi som har det omtalte fine påskeværet ;) Håper det kommer til dere etter hvert.
  Søte ekorn er fine å se åkkesom.
  God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi gremmes, nå har trumfkortet vårt- den tidlige våren, flyttet til Østlandet... Men vi kler oss godt og nyter utelivet uansett vær :-))

   God påske!

   Slett
 5. Härliga bilder av ekorren och visst syns det att hen funderar på vad som pågår. Prognosen för påsken var gråmulen men nu har den ändrats och det är solar på kartan. Precis som hos dig är trillium, hundtandsliljor och andra på väg upp ur jorden :)

  Glad Påsk! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina,

   Ja de hører jo at jeg er der, men når de intet ser så regner de seg som trygge :-)) Vi har i grunnen fått litt av alle værvarianter, men unntak av varme. Men vi har da varme klær så det går bra. Og i morgen er det meldt snø...

   Glad påske!
   Marit

   Slett
 6. Great photos! I love his hairy ears!!! :)

  SvarSlett
 7. Hello Ranten,
  Cute series of squirrel photos. They are adorable critters. We are supposed to have nice weather for Easter too. I have not seen any Easter bees. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend! PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
 8. You have composed these shots so well!

  SvarSlett
 9. Ekorn som poserer........
  Jeg skjønner jo at de ikke sitter og venter, men du får det nærmest til å se sånn ut :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin,

   De er ikke vanskelig å be når vi byr på hasselnøtter :-))

   Slett
 10. Hej!
  Vilka fantastiska bilder av ekorren, tyvärr ser jag den allt för sällan.
  Våren kom av sig hos oss, vi har fått snö i natt.
  Fortsatt Glad Påsk!
  /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Maribel,

   Takk! Ja vi har aldri hatt 4 stk på besøk på en gang tidligere, men vi har hatt en lang og tøff vinter i Bergen, så da er det deilig med en velfylt foringsplass :-))

   Nå er vinteren tilbake her, snø og kraftig vind, så våren må nok vente litt..

   Fin ny uke til deg!
   Marit

   Slett
 11. herlige billeder af egernet i haven! Hvor har den mange udtryk sådan en lille en. Det ser ud som om den sidder midt i en fin dekoration, og måske er der en smule varme i stenen.
  Her er det også koldt og enkelte påskeliljer er sprunget ud med sne på blomsterne, så jeg venter også på lidt vår-varme mens jeg forsøger at fjerne lidt ukrudt fra bedene. Det er ikke vejr til at sidde stille.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla,

   Takk, ja jeg blir aldri lei av å se på dem :-)) Vi har fått besøk av vinteren igjen, mye snø og veldig kald vind, så vi må nok vente minst en uke for å se om det kanskje våren kommer tilbake :-)) Typisk april!

   Fin ny uke!
   Hilsen fra Marit

   Slett
 12. Så herlig! Søt og artig, og hyggelig med besøk av ekorn:)
  Sol, skyer, vind og litt regn....våren er slik den bruker å være, men nå håper jeg på mere varme.
  Ønsker deg fine vårdager:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie!

   De er jo hagens sjarmører :-)) Ja detter er våren som den pleier, vinter det ene øyeblikket og nesten sommer det andre ;-))

   Håper du får fine vårdager hos deg!
   Hilsen Marit

   Slett