fredag 9. april 2021

 April er seg selv lik?

Vår den ene dagen og vinter den neste, eller skal vi si fra det ene øyeblikket til det andre? Strålende solskinn blir brått byttet ut med snøbyger og vind med full storm i kastene.

Sturnus vulgaris/ stær


Wild Bird Wednesday 454
Noen dager kan dørstokkmilen kjennes uoverkommelig, andre dager er det bare å skynde seg ut og nyte solen før den går ned. April er seg selv lik?


Saturday's Critters # 382
Under slaps og sølevann, der ute i hagen, er mange planter godt i gang. Vi krysser fingrene for at det ikke skal bli frost og at solen snart skal skinne på oss og hagen. Som april også kan by på?!

Sciurus vulgaris/ ekorn


Akkurat nå er det godt å sitte inne i sitt varme hus og høre stormen dure forbi. Jeg tenker på kattuglen som trosser vær og vind og sitter i treet utenfor soveromsvinduet og roper med myk stemme på sin kjære. Og heldigvis er det svar å få! Det er april det!


Skywatch FridayJeg ønsker deg en deilig helg, gjerne med sol på!

XXX

29 kommentarer:

 1. Beautiful photos. Sounds like Nature is having a hard time deciding what to do!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you :-))

   Yes it is the annual battle between winter and spring, fortunately we know that spring will win in the end!

   Slett
 2. Hei Marit

  Ja, april er og blir lik seg selv. I går ettermiddag snldde det her selv om det ikke la seg på bakken. Iskald vind og bare jaldt vær fir tiden, men en dag må det jo snu. Flotte bilder!
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit,

   Her vil det ingen ende at, i alle fall ikke på de første dagene.. Men vi vet at det blir vår, så det er bare å være tålmodig :-))

   God helg!

   Slett
 3. Jeg ønsker også sol, eller i hvert fall vindstille og oppholdsvær, sånn at jeg får kommet videre i hagen. Og varmere vær, lurer på hvordan det har vært for fuglene i vinter. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg,

   Ja nå tror jeg vi er mange som lengter etter våren med sol og varme :-)) Her i Bergen ser det ut som om vi må være tålmodige en stund til.. Men den som venter på noe godt!

   Slett
 4. Ja, det er en helt typisk april, og for min skyld måtte den gerne snart blive lidt mildere.
  Her er stæren også kommet og mange ting sker i haven på trods af kulden, men jeg er ret glad for varmen inde i huset mens blæsten suser om hushjørnet.
  Fine billeder af dyr og vejr!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla,

   Veldig typisk april :-)) Jeg tror det er lyset som lokker frem plantene i hagen, helt uavhengig av varmen. En hagerunde i dag, mellom snøbygene, viste at det var mange blomster som ikke hadde tålt været vi har hatt i det siste. Dessverre, men sånn er det..

   Takk for hyggelig kommentar og god helg!
   Hilsen Marit

   Slett
 5. Hello, Ranten

  It can be the same here, crazy weather. One day it is spring and the next day it is winter and snowing. I enjoyed seeing your critters, the sheep are my favorite. They are so cute! Cool capture of the starlings in flight. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend! PS, I appreciate your visit and comments.

  SvarSlett
 6. Fine stæren! Lenge siden jeg har sett noe til dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har noen som holder ut her på Vestlandet hele året, men de fleste trekker jo sørover om vinteren og kommer tilbake på denne tiden. Veldig vakre fugler :-))

   Slett
 7. Beautiful photos! It's a great time of year to get outside and watch the changes. You never know what you'll see! Happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. Best time of the year when all the good things are to come :-)) Happy weekend!

   Slett
 8. Beautiful critters. Love the squirrels!
  Enjoy your weekend!

  SvarSlett
 9. Det er en dejlig serie billeder af forårets dyreliv. Vi har haft en smuk solskinsdag, og den er blevet fuldt udnyttet i haven. I morgen meldes om regn. Sådan er april.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna,

   Ja det gjelder å nyte godværet når det er der :-)) Heldigvis smelter snøen vekk i løpet av dagen, så det er håp om litt hagearbeid om ikke så lenge :-)) Ja april er april, omskiftelig ;-))

   Hilsen Marit

   Slett
 10. Ja, april er seg selv lik. Godt å mimre : Jeg velger meg april av B.Bjønson:-)
  Kanskje godt med en langsom vår, men snø igjen i natt og i morgen. Vi får glede oss over fugleliv, dyreliv og nytt liv i hagen og naturen ellers. (Rådyra er vakre utenfor hagen) og om ikke alt for lenge blir det kalving i skogkanten:-)/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg velger meg gjerne april jeg også :-)) Det er alltid mye å glede seg over ute, både i hagen og ellers, så skal ikke klage :-)) Bare litt..

   Fortsatt fin vår til dere!

   Slett
 11. Så nydelige bilder av både fugl og dyr. Stæren er særdeles vakker! Ja april er seg selv lik. Veldig varierende. I morgen ventes det snø, men uken deretter ser ut til å begynne bra :-). Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne,

   Takker, ja det er jo mye å glede seg over selv om det å jobbe i hagen må utsettes en uke eller to :-)) Godt ned på minusen her i natt så vi er ikke helt i mål med våren enda ;-D

   God ny uke!

   Slett
 12. Hello Beautiful collection of wild life images.:=)

  SvarSlett
 13. Oh those Starling photos are brilliant! And I love the sheep (rams?) Their horns are so fascinating, great shots!!

  SvarSlett
 14. Wonderful pictures. In the right light Starlings are wonderful looking birds.

  Hope all is well - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett