lørdag 8. januar 2022

     

Vi snuser på det nye året – 2022

Bokstavelig talt! Første arbeidsuke i det nye året er overstått, og joda, det var kjekt å komme i gang og møte igjen flotte kollegaer etter en lang og herlig juleferie. Men likevel, endelig helg!Turdus merula/ svarttrost

Og hva er vel bedre enn en helg med oppholdsvær og glimt av blå himmel og solskinn på?! Når gradestokken også byr på plussgrader, ja da er det vel lov å ta en hagerunde, og bokstavelig talt snuse på våren?

Jeg vet dette kan være vond lesning for dere som nettopp har mottatt en meter snø, levert direkte på døren.. Men jammen kunne jeg gjenkjenne den fra i fjor, lukten av vår som er i emning. Og ja, jeg vet jeg må vente litt mer før våren virkelig tar grep der ute i hagen.


Men i mellomtiden kan jeg glede meg over alle små og store løk som frekt og freidig stikker hodet opp av jorden, og ja, de holder rundetidene! De første små gule glimt av trollhassel titter frem og glitrer forlokkende, og om en måneds tid er de hagens vakreste og byr på fargerik magi!Kattuglene har funnet ut at hagens fugleforingsplass også kan by på ferske mus og kanskje en rotte eller to. Hva er vel bedre enn å ligge under dynen og høre uglelyder i hagen?!


Vi driver jo med det jeg vil kalle indirekte foring (…) Hagen fylles daglig av opp mot hundre  vakre bjørkefink, vi vet de blir så lenge det er mat, og vi er rause med solsikkefrøene!


Fringilla montifringilla/ bjørkefink

Så er det nå en gang slik i naturen, at den enes død er den andres brød.. Og nettopp denne overfloden av frø som igjen fører til en overflod av småfugler går ikke upåaktet hen (…)


Hagens foringsplass har blitt rene fastfoodrestauranten for nabolagets spurvehauker! Selvfølgelig en stor bonus for oss, men småfuglene er kanskje ikke helt enig der.. Heldigvis har de korttidshukommelse og snart er alt glemt!


Jeg ønsker dere alle et flott nytt år, enten dere nyter dagene i egen eller andres hage, eller dere reiser verden rundt på jakt etter nye eventyr!    

    I wish you all a happy new year!
 

6 kommentarer:

 1. Så koselige fuglebilder. Deilig når det lukter vår i hagen midt på vinteren. Godt nytt år til deg også, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg og takk hyggelig hilsen.

   Slett
 2. Så dejlige fuglebilleder, og tænk dine løg allerede er på vej op! Her har jeg kun set vintergæk-spirer.
  Vores fuglefodring er også en indirekte fodring af spurvehøgene, og ind imellem sidder de ligefrem på taget af fuglehuset og venter på at maden skal flyve lige ind i gabet på dem, men vi nyder det mangfoldige fugleliv hver eneste dag!

  Et godt nytår til dig og alle dine fugle!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla!

   Takk, ja på denne tiden titter iris reticulata med flere opp av bakken :-)) Vi har ikke klart å få bilde av hauken, for den er superrask og som regel har vi ikke kamera klart, men det er jo en superflott opplevelse bare å se den som snarest :-))

   Hilsen Marit

   Slett
 3. Hvor er det herligt at kikke på fuglene, når de flokkes omkring foderpladsen. Solsorten er en smuk fugl, og du har taget nogle fine billeder af den. Desværre er den ikke altid så venlig stemt over for de små fugle, men de vender heldigvis tilbage, når hr. solsort har taget for sig af retterne.
  De små grønne spirer er virkelig velkomne, og man bliver helt varm om hjertet, når de pludselig bryder frem.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna,

   Ja trosten kan være en skikkelig hissigpropp på foringsplassen, men vi elsker denne fuglen for den vakre sangen den skal synge fra tidlig vår til sein høst :-))

   Ja lykken er å kunne rusle gjennom egen hage og nyte årstidene sakte men sikkert komme og gå :-))

   Godt nytt år Elna!

   Slett