onsdag 22. desember 2021

 

Jul i Rantenhagen?


Korte mørke dager gir ikke mye utetid, men en dagsfersk runde kunne avsløre at våren allerede står klar til å ta fatt. Noen løk hadde tittet flere cm opp fra jorden, noe som alltid fører til litt forskrekkelse, til tross for at dette jo skjer hvert år på denne tiden.. 

Garrulus glandarius/ nøtteskrike

Av andre årvisse hendelser som inntrer i juletider er at årets mørkeste dag er unnagjort og at nå blir det lysere for hver dag som går.

Accipiter gentilis/ hønsehauk

I disse små glimt av dagslys kan vi nyte synet av hundrevis av bjørkefink som fyller hagen med sine flotte farger og småpludring. Som fargerike bølger kommer og går de gjennom dagen. Hagens egen julepynt!


Aquila chrysaetos/ kongeørn

Av de heller uvanlige "førjulsaktivitetene" kan vi nevne helgetur til Flatanger. Du har kanskje ikke hørt om stedet? Da kan vi hjelpe til med å sette stedet på kartet! For det er vel verdt en tur! Vi har besøkt Ole Martin Dahle på NorwayNature. Her har vi fotografert kongeørn, havørn og andre fugler.

Vi har sittet i skjul, små bygg til dette bruket, og på den måten kunnet komme tett på fuglene uten å forstyrre dem. Og for en opplevelse! Tenk deg å sitte så nære innpå disse mektige fuglene en hel dag!
Du tenker kanskje en hel dag?!? Ja sånn er det å sitte i ørneskjul, man må komme seg inn før ørnen står opp og så må vi hentes for å forlate det. Joda, de skjønner jo at noen er der når vi knipser i vei, men så lenge de ikke ser oss går det greit.


Men en sånn dag blir aldri kjedelig! Den ene ørnen ble avløst av den andre og til tider var det kø rundt åtet. I dette tilfellet besto festmåltidet av en rødrev. Jeg er i grunnen glad jeg ikke er en rev.. Nå skal juletreet pyntes og julen kan trygt ankomme Rantenhagen.Jeg ønsker dere alle en god og fredfylt jul!I wish you all a Merry Christmas!XXX

14 kommentarer:

 1. Hei Marit!

  Flotte ørnebilder! Det må være fantastisk å se de på kloss hold.
  Ønsker deg og dine en riktig god jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!

   Tusen takk, ja dette var mektig og vakkert :-))
   God jul til deg og dine Marit!

   Slett
 2. For noen flotte fuglebilder.
  God jul til mesterfotografen !

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin,

   Tusen takk Martin! Dett var jo på dine kanter av landet?

   God jul Martin!

   Slett
 3. Ja, nu skal juletræet pyntes! Men sikke flotte billeder I har fået fra jeres fugle-tur! Det må have været en stor oplevelse at følge ørnenes færden en hel dag igennem.

  Rigtig god jul til dig fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla,

   Ubeskrivelig flott tur til ørnens rike :-))

   Jeg ønsker deg og din familie en fin og fredfylt jul,
   Hilsen Marit

   Slett
 4. Stunning photos!!!
  Merry Christmas and a Happy New Year

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Maria and Merry Christmas and a Happy New Year to you :-))

   Slett
 5. Jeg ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår - med tak for alle dine spændende blogindlæg i det forløbne år.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna,

   Takk for din hilsen og alt godt for deg i romjulen og i det nye året! Jeg håper jeg får blogget litt mer til neste år :-))

   Hilsen Marit

   Slett
 6. Oj så fina bilder på örnarna ,sällan jag är och hälsar på läser ibland min skriver inga kommentarer . Jag har många järn i elden nuförtiden sätter in bilder på fototävlingar mm Ha en fin fortsättning på julen, Nette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nette!

   Tusen takk! Så spennende at du deltar på fotokonkurranser! Jeg har jo heller ikke vært så aktiv på blogg det siste året.

   Godt nytt år!
   Marit

   Slett
 7. Hello. Happy New Year!:=) Love all your pictures, outstanding action eagle pictures.

  SvarSlett