lørdag 14. april 2012


Lørdags morgen med vindstille og løfter om sol


Lykken er å våkne lørdags morgen med vindstille og løfter om sol. Ja man kan nesten spørre seg selv hva mer man kan ønske seg..


Mer av det samme kanskje?
Caltha palustris ’Multiplex’
Dagen har vært fylt av spennende besøk. Når jeg kan sitte på kjøkkenet og se ut vinduet på ekornet, hr og fru dompap samt horder av grønnsisik og bokfinker som fyller hagen som tidevannsbølger, ja da tenker jeg at stort bedre enn dette blir det ikke. Men det ble det.
Når ravn og falk når nye høyder på lydnivået, ja da tilsier all erfaring at her gjelder det å følge med. Ingenting trigger som en felles fiende! Havørnen, stor og majestetisk kom den svevende uten å la seg stresse av fiendtlige tilrop. Høy der oppe. Over Ranten, innover fjorden og så var øyeblikket omme. Den magiske følelsen kjenner jeg enda.

Ingen bilder. Sånne øyeblikk er ikke alltid så lett å fange. På film.

 
Erythronium dens-canis Frans Hals
Nå er Rantenhagen utsatt for iherdig rydding og luking. Vårlige aktiviteter. Det er handlet inn gjødsel til det årvisse vitaminsjokket. Ja du leste nok rett. Vi overdriver ikke den slags, og dette er jo tradisjon må vite og vi vil jo ikke overvelde plantene med nye påfunn og gjødsling i tide og utide? Nei har de næringsvett så nytter de muligheten når den er der. Vær så god. Det er servert!

Primula denticulata

Når kamera så smått om senn ble med på en runde hadde luften økt hastigheten, om kan si det slik, og hagens herligheter hadde en liten gran problem med å stå stille lenge nok til at fotografen ble fornøyd. Men det er lovet sol, 8 varme og knapt et vindpust i morgen, eller? Så denne damen klager ikke!

Observante lesere vil nikke gjenkjennende til dagens blomster, og forhåpentligvis også se de små men akk så kjærkomne endringene.
Litt mer. Litt større. Litt mer vår.
Dag for dag.

 
En riktig god hagehelg til dere alle!


24 kommentarer:

 1. Deilig med vær som innbyr til å gå på oppdagelsesferd i hagen. Det skjer så mye på denne tiden. Her blåste det endel utover dagen. Håper det holder seg opplett utover i neste uke, siden jeg har fullt program i helgen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja her er det hage for alle pengene i helge :) Første bed er renset og gjødslet, og skal jeg få unna resten (som jo er litt) så tar jeg gjerne imot litt mere godvær :)

   Slett
 2. Vilka trevliga besök du har haft i trädgården av olika sorters djur.

  Ser att det även blommar vackra vårblommor hos dig.
  Här vräker snön ner åter igen. Den lilla barmark jag så är nu översnöad.
  Har tillbringat dagen i växthuset med att omskola plantor, det har varit varmt och skönt.

  Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja sant! Ja vi har nok veldig forskjellige klimatiske forhold (ser jeg av bloggen din). Vel har vi hatt frost i natt, men mere snø håper jeg vi slipper :) God søndag!

   Slett
 3. Hei!
  Det er deilig med dagen hvor sola skinner fra morgen til kveld. Her hos meg snør det i dag, men da får jeg gjort noe inne i stedet.
  I hagen skjer det ting, som du viser bilder fra. Det er spennende å se forskjellen fra dag til dag.

  Ønsker deg en fin søndag. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja du er jo ikke av de som går og sturer selv om været ikke er helt toppers!? God søndag!

   Slett
 4. I hagen skjer det alltid noe nytt, og forandringene er der fra dag til dag. Er det noe rart at vi blir hagegale? ;-)
  Nydelige bilder av både blomster og dyr!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei den hagegalskapen tror jeg må være uhelbredelig :)Ja, sant pus er pen! God søndag :)

   Slett
 5. Oj vad vackra blommor som blommar hos dej!
  Hoppas det inte blir fler bakslag på våren nu när det är så mycket fint på gång.
  Kram
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariana! Ja, vi hadde faktisk rim på bakken i dag tidlig, men så passe må de tåle :)Men det er ytterst skjelden at vi får mere vinter på denne tiden. Bank i bordet! Vi er da optimister?! Klem. Marit

   Slett
 6. Så spennande med havørn! Det er jo ein del fleire av dei no enn for nokre år sidan har eg fått inntrykk av. Har av og til lurt på om me har sett den her i "innlandet" også, men er ikkje 100% sikre. I luftlinje er det jo ikkje så langt til havet, så det er vel mulig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjelder å kikke opp! Jeg tenker at ørnen er her mye oftere enn vi ser den :)

   Slett
 7. En fin helg har det vært. Heldigvis ligger hagen vår på fremsiden av huset, i le for vinden. Vi har stor sett vært ute hele helgen :-)
  Og havørnen har vi også sett. Vi har (minst) et par som hekker i nærheten et sted, så synet er faktisk begynt å bli hverdagslig i løpet av de siste par årene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha! Litt bortskjemt med ørn altså :) Men nå bor jo du skikkelig i havgapet? Heldige du som har litt le. Her blåser det rett gjenom, dvs både sønnavind og nordavind, så vi klorer oss fast :)

   Slett
 8. Deilig vår hos deg, blir helt mo i knærne av de vakre bildene. Her er det 20 cm nysnø. Ønsker deg ei finfin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Tua :) Skrekk og gru! 20 cm med kald guffe.. Grøss..God uke til deg også!

   Slett
 9. Så utrolig spennende du har det! Jeg hadde ikke fått gjort annet enn å følge med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det sier jeg også, at nå har jeg egentlig ikke tid til å gå på jobb :)Men må man så må man..

   Slett
 10. Du har mange fine planter! :-) Det minte meg på at vi må ha litt gjødsel også.....mat må de ha :-)
  Pusen din var vakker! Hagepuser like vi :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker :) Ja Lille er vakker og med et fantastiskt godt lynne. Vi har alltid hatt katt, så det hadde blitt trist uten.

   Slett
 11. Vilka underbara växter! Den dubbla ranunkeln skulle jag bra gärna vilja ha! Och 'ugglan' i den näst sista bilden är härlig. DEN skulle jag gärna vilja pussa!

  /Anja

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anja. Takker :) Dessverre så setter den planten ikke frø, ellers så skulle jeg sendt deg noen! Men katten beholder vi :)

   Slett
 12. Jag tycker nästan att jag är med och andas vårluften som sveper in från fjorden när jag läser ditt inlägg. Och lyckliga du som fått se havsörnen sväva över Rantenhagen, en mer majestätisk fågel är svårt att tänka sig. I fjol vintras när jag matade rovfåglarna med avfall från det årets dovhjort landade en havsörn en stund bland alla de andra rovfåglarna, något som jag inte upptäckte förrän jag tittade på bilderna i datorn.
  Vilken underbar Kabbeleka och vilken ännu underbarare katt, som tydligen har hittat sin egen nisch i tillvaron!
  Må så gott i Rantenhagen och njut av helgen.
  Eva

  SvarSlett