lørdag 7. april 2012

Noen lever farlig i Rantenhagen

Nei nei, jeg snakker ikke om Hr Ranten som svinger seg fra tre til tre. Her snakker vi hagens minste firbente. NB! Ikke for sarte sjeler


Mus!
De søteste små mus. Nå dukker de opp klar for en ny vår. Vårkåt og yr. Men skrekk og gru! Hvem der?
 
Lutten er på jakt. Årvåkent kan han sitte der. Vi snakker i timesvis.
Hele dagen, om det kreves.

Og snapp!
Spissmus; Sorex

Når en liten mus skal ut å gå må den alltid se å passe på..
Liv og død

Mange av hagens primula er i farten. Denne, Primula denticulata, er en favoritt i hagen. Jada, jeg vet vi har mange. Favoritter. I tur og orden.
Er alle favoritter.
Til sin tid.

Det er noe med  Erythronium. Hver dag. Nye bilder. Samme planter. Forsiktig bevegelse.
Forventningen. Nå er du med!Kommer blomst
10 kommentarer:

 1. Spissmus, ja! Jeg husker da vi hadde katt, at den ikke spiste spissmus. Men den kom mer enn gjerne og la den på trappa for å "komme med mat til hulen", he-he! Nydelig primula, fantastisk farge på den! Erythronium er jeg litt ukjent med, men den ser spennende ut!
  Ønsker deg en fortsatt fin ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det gjelder å dele på godene :) Spissmusen smaker vondt. Ikke at jeg har prøvd... Men vekke blir de så det er nok noen som ikke er så kresne på det som får seg en munnfull :)

   Slett
 2. Du verden så flott kuleprimula - gleder meg til å se den i full blomst!

  Så bra at katten er på jakt. Mus er ikke noe koselig.

  Ønsker deg en fin søndag. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi føler ikke at musen er til noen plage, men kattene forsyner seg godt av bestanden så de holder det vel på et tålelig antall, sånn nærmt huset.

   Ja den primulaen synes jeg er spesielt fin. Kommer fra fra plantemarked i Hagelaget :)

   Slett
 3. Mus er til for å fanges, det er jeg sikker på at kattene tenker. Jeg har sett noen døde mus her også som kattene tar med seg inn fra kattegården. Nydelig bilde av kuleprimula. De er så flotte når de begynner å blomstre. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja heller mus enn fugler sier nå bare jeg!

   Slett
 4. Flotte bilder av blomster på vei opp av jorden, primula er flotte planter. Stakkars mus sier nå jeg, men det er vel kattens jaktinstinkt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det har jo hendt at jeg har forbarmet meg da.. og reddet en mus eller to. Markmusene er jo spesielt søte med de store forskrekkede øynene.

   Slett
 5. Jeg nyter alle de vakre bildene, enten det er planter, spissmus eller klatremenn. Og like mye som bildene, nyter jeg den velskrevne teksten.
  Kaldt i dag også, men likevel: Nyt dagen!
  Klem fra Bjørg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Bjørg! Hyggelig at du kom innom :)"Skribenten" rødmer kledelig (....)Jeg har kost meg med flotte bilder på bloggen din Fotofrynser :)

   Slett