lørdag 14. april 2018


Alle hjerter gleder seg!
Lykken kommer innpakket i blomstrete papir og med bånd av pollenkrøller og humlesnurrdryss og de edleste dråper! Du skjønner at vi blir litt på en snurr av all denne vårlige lykken?!


Hepatica x media Ballardii


Kanskje surrer du lykkelig rundt i din egen vårhage? Og om våren enda ikke har funnet deg og hagen din så deler vi altså hemningsløst på Rantenhagens vårfornemmelser!
Iris reticulata Katharine Hodgkin med lykkedråper på.
Var det virkelig sånn i fjor også? At vi gikk fra 0 til 100 på en uke? Mon tro vom vi ikke startet litt tidligere? Men her er den altså! VÅREN! Og vi må virkelig bruke tiden godt for å få med oss alt som bare plutselig er her!Galanthus plicatus Wendy's Gold
Av hagens klassikere er blåveis, som jo på ingen måte er en Vestlandsplante? Men her går vi stille i dørene (..) Ingen har fortalt plantene dette, og siden de slettes ikke er alene men tvert i mot har et stort fargerikt fellesskap, ja så tror de at det er helt normalt! Å være blåveis på Vestlandet (..)Hysj!Hepatica nobilis double white formHepatica x media Ballardii
Hepatica nobilisHepatica x media Millstream MerlinFritillaria latifolia slo F minuta på målstreken. Det måtte målfoto til for å kåre en vinner (..) Hvem som blir nummer 3 gjenstår å se!Fritillaria latifolia

 Med hagen full av fristelser er vi som en magnet for områdets dronninghumler! Vi bukker og neier og ønsker velkommen til Rantenhagen! Stig på og versegod å forsyne deg! 
Så håper vi at humlene får en god start på sesongen og at de velger akkurat vår hage til å bygge humlebol og fylle det opp med flittige små humlebarn!Puschkinia 'Aragat’s Gem'
Bergens vakre seilskute, Statsråd Lehmkuhl, var ute på en liten vårtur forbi Rantenhagen. Hun skal bli miljøvennlig og skal bli verdens første seilskute med batteridrift, ja når hun ikke går for egne seil da. Da er hun jo aller vakrest?!


Vi må bare vise noen av hagens lekre lerkesporer!

Corydalis solida

Corydalis solida Frodo
Corydalis solida George Baker

Neida, vi har ikke fått med alle herligheten på en gang (..) Mer kommer!

 Eythronium sibiricum Altai Snow

Nå skal vi begynne med luking og rydding. Så skal vi varte opp med gjødsel og hjemmelaget  kompostjord. Da tror jeg alle skal bli glade og by på vakker blomstring ut over vår og sommer?!

Primula marginata


God søndag!


XXX

40 kommentarer:

 1. What a wonderful gardener you are...your flowers are so beautiful, your bees are bumbling, and that beautiful sailing ship is...well, it is beautiful! I have always loved sailing ships.
  I hope your bees have many bee-children to pollinate your lovely garden!
  Kay
  An Unfittie's Guide to Adventurous Travel

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Kay! We love our garden and I have collected plants for many years :-)) Happy new week!

   Slett
 2. Very beautiful photos of anemones!

  SvarSlett
 3. Fantastiske bilder, fru Ranten! Her gikk det mest i plenrakingi shorts i går, store mengder mose etter den våte sommeren i fjor. Hjorten er glupsk på krokus og iris også i år, så her er det å nyte øyeblikkene før de er spist opp. Gleder meg til en ny nytelsesdag i solen. Ha en flott søndag. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anne-Kristin! Det har jo vært en vidunderlig deilig helg i Bergen?! Hjorten kan du bare beholde, vi har nok med de sleipe brune.. Fin uke til deg!

   Slett
 4. What spring delight! So many lovely shots.

  SvarSlett
 5. Hei Fru Ranten

  Lækre billeder!
  Og du kom først med en Fritillaria i blomst:) Og 'Altai snow' - mine sibiricum er i Sverige under ½ meter sne:)
  Flot fanget af humlen i din Galanthus, fyldt med pollen mon ikke den får berstøvet lidt af hvert på sin vej?

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Du følger vel like etter? Håper du rekker å se din 'Altai snow' i blomst! den er virkelig vakker med sine store hvite blomster. her har vi hatt den i en del år men den vokser ikke så hurtig. Så lenge den overlever er vi fornøyde :-)) Humlene har gode dager så jeg håper på et godt insektsår med mye god bestøvning! Ønsker deg en deilig start på den nye uken!

   Slett
 6. Hei Marit!

  Herlige bilder! Ja, du leder alltid an, men sånn er det bare. Godt å se hepatica i blomst igjen. Fin seilskute, og de er flottest når de har seilene oppe,ja. Dere har mye å se på :)
  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! ja det er ved det normale på denne tiden av året! Godt snøen har begynt å smalet bort hos deg :-)) Mye å glede seg over ja, og god ny uke til deg også Marit!

   Slett
 7. Koooselige bilder! Herlig med skikkelig vår igjen.
  Statsraad Lehmkuhl har jeg vært ombord på, men da sto den i ro her i byen under Cutty Sark 1997. Flott båt, og et helt magist syn når de forlot byen alle seilbåtene som var med med seilene oppe!
  Tenker det blir en skikkelig hagehelg på dere denne helgen.
  Riktig god søndag, Marit:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine! Deilig tid på året! Vi har også vært ombord i forbindelse med Cutty Sark, den og mange andre flotte skuter seilte ellers forbi Rantenhagen i tur og orden :-)) Et fantastisk skue! hagehelgen over alle hagehelger ;-)) Fin ny våruke til deg!

   Slett
 8. Deilige vårbilder frue!! Når jeg så lerkesporene ble jeg plutselig redd jeg går glipp av starten av blomstringen. Avtaler med barnebarn må holdes selv om våren er her:-)
  Ha en fin søndag/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin! Takker og bukker :-)) Håper du får med deg både lerkespore blomstring og barnebarn :-)) Vi rakk begge deler i helgen :-)) Fin ny våruke til dere!

   Slett
 9. Åååå, uendeleg vakre bilde !
  Blåveis er berre ein draum å sjå i vill tilstand her på våre kantar, eg har tenkt
  å kjøpe ei rot, men det har ikkje blitt.
  God vår framover.
  helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne-Mari! Takk skal du ha :-)) Jeg har både kjøpt, byttet og sådd selv. Og jeg får aldri nok! Men en hel skogbunn, som på Østlandet, det får jeg nok aldri.. God ny våruke!

   Slett
 10. Hello, beautiful spring flowers. Great captures of the bee. I love the shot of the tall ship, lovely view.
  Thank you for linking up and sharing your post. Thanks also for the comment. Happy Saturday, enjoy your weekend!

  SvarSlett
 11. Du verden så mye fint! Jeg liker spesielt blåveisene, de er så nydelige. Selv har jeg bare en bitteliten tue med Blåveis, men koser meg storveis med den:-)
  God søndaag!
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Nora! En del kommer jo fra Sverige da :-)) Jeg begynte også med en liten tue. Noen vokser fort, andre tar lengre tid. Alle er vakre! Fin våruke! Klem, M

   Slett
 12. Amazing photographs. I love the pollen-dappled bumblebee.

  SvarSlett
 13. Hei. Så mye flott som blomstrer hos deg. Flotte bilder av lerkesporer. Dere har statsråd Lehmkuhl. Vi har Sørlandet. Ser den av og til på fjorden her. Vi har vår, men ikke de store temperaturene. Fin søndag til deg.
  Hanne.Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Lerkespore er en favoritt i hagen, både de tidlige og de som dukker opp ut over vår og sommer :-)) Flotte seilskuter begge to! Håper du snart får litt varme hos deg også! Fin ny uke!

   Slett
 14. Hej på dig fru Ranten!

  Jag saknar nästan ord för att berömma dig för dessa makalösa bilder! Jag njuter av varje bild , så skall det se ut! Fotografering - på riktigt är en nyupptäckt hobby för mig. Jag tröttnade på mina tråkiga trädgårdsbilder och ville något mer..svårt är det men jag kämpar på.

  Ha det så gott i din vackra trädgård!

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla! Tusen takk for fin veldig hyggelige tilbakemelding :-)) Jeg elsker å fotografere og jeg bruker mye av min fritid på dette. Mye fuglefotografering i tillegg til planter og insekter :-)) Det finnes mangle enkle triks for å ta gode bilder men det er til syvende og sist trening og erfaring som gir de beste resultatene på sikt :-)) Fin uke i din egen vakre hage!

   Slett
 15. Hvilken vitaminindsprøjtning det var at se alle dine dejlige forårsbilleder. Jeg vælger den lille blå primula marginata som min favorit.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Godt å kunne dele på gledene?! Ja den lille primula som bare stikker noen cm opp over bakken er bedårende :-)) Ønsker deg en deilig ny uke!

   Slett
 16. For en perfekt blåveis! Den øverste var den fineste, så perfekt i formen. Og dette er bare begynnelsen. Tenk for en fin tid vi går inn i nå. Ha en fin dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tante Rose. Ja den er spesielt lekker :-)) Våren er en skikkelig deilig tid både i og utenfor hagen :-)) Fin fredag til deg!

   Slett
 17. Gorgeous macros - the blue flowers and the fuzzy bumble bee

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Carol! We love the bumble bee :-))

   Slett
 18. Hi Ranten
  All the photos are beautiful but the capture of the bumblebee is spectacular!
  Many greetings
  Maria de
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Maria! The bumblebee is my favorit insect in the garden!

   Slett
 19. Smukke, smukke billeder. Dejlig verden du åbner for os :-)
  Vh Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Lisbeth og takk for at du vil følge oss videre!

   Slett