søndag 22. april 2018


Hjemme i egen hage.
Ingen grunn til å legge av gåre på dagstur når hele dagen kan nytes i egen hage? Og i vårhagen er det alltid litt godt arbeid å gjøre. Nå skal vi jo legge grunnlaget for resten av sesongen. To bed er ferdig ryddet og det kan konstateres at det nesten ikke er snegler å finne. En god start med andre ord?!
Med ut i hagen er som alltid kamera, og vi veksler mellom å fokusere på gjestene på foringsplassen og alle de lekre vårplantene som har poppet opp siste uken.Sciurus vulgaris/ ekornTo ekorn har gjestet hagen jevnlig. Siden maten tydeligvis faller i smak så bærer de stort sett over med Rantenhagens Paparazzi Fotograf. Fruen altså..  En utrolig sjarmerende gjest! Ekornet altså..Ellers bedriver vi vårlige sysler som å løpe fra veps, plukke flått av katten og klø på myggestikk...Pulsatilla vulgaris Alba/ kubjelle hvitHagen er fylt med store humler som durer rundt på jakt etter godsaker. Noen har ennå ikke funnet årets sommerbolig. Husjakten foregår stort sett ute men det hender jo at en og annen humle får det for seg at det kunne være greit å flytte innomhus? Sånn på ordentlig?


Hacquetica epipactis


Og akkurat sånn var det, at det hele begynte. Og innomhus i dette tilfellet var husets soverom. Så når leggetiden kom kunne Hr og Fru Ranten konstatere at noen hadde flyttet inn i løpet av dagen. Dyp humelsnorking kunne høres, men fra hvor?!?


Hepatica acutiloba


Etter nitid leting ble husokkupanten oppdaget. Humlefanten hadde krøpet inn i dynetrekket og funnet det ideelle stedet for å lage et humlebol! Og sjelden har vi vel sett en så sinna humle! Du må ikke tro at hun flyttet frivillig..
Nå er soveromsvinduet godt lukket mens humlen stadig svirrer rundt der ute, på jakt etter en vei inn til favoritthumlebolet sitt. Vi må gjøre oss litt hard og streng for en for humle i sengen ble en for mye..
Ellers blomstrer hagens første tulipaner. Tulipa turkestanica er vår desiderte favorittulipan. Men Tulipa polychroma er ganske lekker den også? Begge av de småvokste botaniske som vi foretrekker.Tulipa polychromaTulipan turkestanicaDet er tid for Erythronium. De fyller vårhagen med farger og pollenmums for humlene. Vi får aldri nok og fyller på med nye når vi får sjansen.Erythronium dens-canis (mulig navnesort)Eythronium sibiricum Altai Snow


Rhododendron elegantulum blomster for første gang. Tror du ikke at Fruen oppdaget at det satt en snutebille og gasset seg på busken? Men ikke før hun så på bildene… Og da var jo synderen over alle hauger.
Vi ønsker god søndag!


Fringilla coelebs/ bokfink


XXX

24 kommentarer:

 1. Hei Marit!

  Herlige vårtegn hos deg! Ekorn er veldig fotogene. De er så søte, men de gjør også mye ugagn. I vinter har de ødelagt en fuglemater.
  Praktfulle Erythronium!

  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Ja ekorn er skikkelig karismatiske ;-)) Og litt rampete.. Fin ny uke!

   Slett
 2. Spring? It looks like it. I'd love to be able to show my kids Red Squirrels.

  Sorry its taken me so long to visit, things have been pretty hectic here!

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Stewart! Yes, spring is here! It is a busy timer her as vel :-)) Happy new week!

   Slett
 3. Hei Fru Ranten

  Dejlig forårsblomstring hos dig!
  Du har så meget lækkert og i god vækst.
  Tror din sibiricum nu hedder Erythronium krylovii?

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja det er bare å nyte, selv om vi skal få ekte Bergensvær neste uken ;-)) Jeg ser det er har vært en deling/ utskilling av denne fra Erythronium sibiricum ssp. altaicum Rukšāns, så jeg får se nærmere på hva denne egentlig skal hete pr i dag :-)) Ser av listene mine at jeg kjøpte en Erythronium sibiricum altaicum av Janis Ruksan i 2009 og at jeg handlet en Erythronium sibiricum 'Altai Snow' av Gerben på http://gerbianska.com/ i 2011 :-)) Ønaker deg en deilig ny uke!

   Slett
 4. Hei.
  Nydelig blomstring hos deg. Du har så mye fint. Nydelig ekorn. God søndag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Hanne-Lise! Fin ny uke til deg!

   Slett
 5. Hello, gorgeous collection of flowers and photos. The squirrel is adorable. Thank you for linking up and sharing your post. Happy Sunday, enjoy your day and new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Eileen and a happy new week!

   Slett
 6. Hej!

  Dina bilder överträffar det mesta, ekorren har du lyckats fånga så fint, jag vet att den är i ständig rörelse och inte så enkelt att fotografera. Jättefin är den hur som helst.

  Och vårblommorna nästan spurtar fram ur rabatterna när värmen kom, Tulipa turkestanica är också min favorittulpan. Den har allt tycker jag och dessutom trogen och kommer alltid åter.

  Trevlig kväll!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla! Rødme rødme :-)) Takk for hyggelig tilbakemelding! Ekorn i hagen er veldig trivelig og når vi selv beveger oss rolig og ikke alt for nærme så venner de seg med å ha oss der :-)) Ja Tulipa turkestanica kommer trofast igjen her også og det er jo i seg selv nok til å bli litt kjær i den?! Fin ny uke!

   Slett
 7. Vi skal jo stelle pent med humlene har vi fått høre, men jeg skjønner at et grensen går ved humlebo innendørs. Fysjom for humler i dynetrekket :-(
  Hundetannliljer er utrolig vakre, kan ikke skjønne at jeg ikke har noen av dem i hagen?
  God ny uke til deg!
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nora! Ja vi er veldig glade i humlene våre men vi nekter å ha de i sengen ;-)) Du får kjøpe deg noen Erythronium for de er veldig kjærkomne i vårhagen! Jeg har ikke prøvd å så dem men kjøper noen hver gang jeg kommer over dem :-)) Fin ny uke til deg også! Klem, M

   Slett
 8. En meget trivelig start på alle måter :)
  God søndag kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja her fikk vi en pangstart på våren når den først kom :-)) Nå har regnværet funnet oss men vi håper det ikke varer så lenge! Fin ny uke!

   Slett
 9. Ingen pangstart for oss denne helgen. Noroviruset slo meg ut på fredag og jeg er fortsatt ikke "på beina".
  Lars har holdt på i hagen, men jeg tror det har vært uten kamera.
  Flotte vårbilder fra hagen, og... jeg er glad vi ikke har fått nye leieboere:-)
  Ha en fin uke/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin! Viruset kan du bare beholde ;-)) Skrekk og gru! God bedring! Dette var vel helst snakk om en husokkupant.. Nå tror jeg den har gitt opp :-)) Fin ny uke!

   Slett
 10. Flotte fotos og en dejlig beretning om havelivet og om dyrene og blomsterne. De små botaniske tulipaner er så smukke, når de åbner sig i solskinnet.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Takk! ja de små botaniske tulipanene er små små smykker i hagen :-)) I dag er det regnvær og alle har lukket seg. Ønsker deg en fin uke!

   Slett
 11. Hei der!
  Du ligger godt foran du, med blomstringen:) Men det kommer seg her og.
  Ja du, disse bestemte humlene. Vi hadde en liten enghumle boende i sofaen i noen uker, som jeg slapp ut og inn gjennom verandadøra. Men den døde en helg vi var på hytta, for da var jo portvokteren borte :( Like greit, for de har jo kommet til å blitt flere.
  Vi prøvde å finne bolet, men selv om vi støvsugde sofaen og sjekket alle innganger, så hadde den nok funnet seg et fint sted der vi ikke kom til.
  Godt dere slapp bol i dyna, men skjønner jo humlen hadde funnet DET perfekte stedet:)
  Takk for fine bilder! Fortsatt fin uke til deg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine! Her har vi hatt et lite tilbakeslag men yr har lovet sol til helgen så vi er som alltid evig optimistisk! Ja det er ikke første gangen vi har hatt humler som har insistert på å flytte innomhus.. Akkurat nå kan jeg jo godt skjønne det da :-)) Fin helg til deg!

   Slett
 12. Helt fantastiske bilder av ekornet, fru Ranten. Lenge siden jeg var her, men like frydfullt å se, som sist jeg var innom! :)

  SvarSlett
 13. Hei Monica! Takk for veldig hyggelig kommentar, den setter jeg stor pris på :-))

  SvarSlett