torsdag 5. april 2018


Små og store gleder i og utenfor Rantenhagen.
Påskefri med sol på er en utrolig bra kombinasjon?! Ja nærmest uslåelig! Og aller best uttelling får vi om vi starter dagen tidlig? Tenker vi. Så da har vi hatt grytidlige morgener med kaffekoppen i den ene hånden og pakking av tursekken med den andre!Haematopus ostralegus/ tjeldVi har vært 2 ganger på Herdla som vi jo er ekstra svake for. Her er det alltid spennende fugler å finne, og lukten av sjø og tang gir virkelig ro i sjelen. Så da har vi sittet, lagt og ruslet oss rundt hele naturreservatet.


Anas crecca/ krikkandPlectrophenax nivalis/ snøspurv

Og nå har kjente og kjære fugler dukket opp igjen etter å ha tilbragt vinteren i mer tempererte soner. Her er de!  Har vi savnet tjelden?! JA! Vi har! Kjekkasen i rødt, hvitt og svart fyllet luftrommet med elleville krumspring og med full fanfare er den på jakt etter den vakreste damen på Herdla! Neida, ikke Fru Ranten..

Haematopus ostralegus/ tjeld
Av andre gledelige gjensyn kan vi neve vakre vakre vipen. Rødlistet og med fare for utrydning, nei det er ingen selvfølge at vipene dukker opp år etter år. Vi blir litt ekstra rørt. Hver gang vi møtes..


Vanellus vanellus/ vipeVi kan gjerne velge oss april? I år også? Men vi må belage oss på skiftende vær? Samme hva metrologisk måtte melde.. Så ble det en dag med sol og en med snø. På Herdla.Hjemme i egen hage begynner mange planter allerede å bli avblomstret. Iris reticulata har danset rundt i hagen i en sky av blått og mange har alt danset fra seg. Men enda dukker det opp nye blå øyeblikk. Heldigvis!
Mange blåveis har dristet seg frempå. Denne heter Hepatica transsilvanica 'Blue Eyes'Hepatica transsilvanica 'Blue Eyes'Trillium nivaleCyclamen coum
God helg i og utenfor hagen!XXX24 kommentarer:

 1. Beautiful nature photography and wonderful sky shots!

  Happy Days to you,
  A ShutterBug Explores,
  aka (A Creative Harbor)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Carol! Thank you and a happy weekend!

   Slett
 2. What wonderful photos, especially the birds!
  Kay
  An Unfittie's Guide to Adventurous Travel

  SvarSlett
 3. Hei Fru Ranten

  Ja, april er fantastisk og dejligt lunefuld!
  Flotte billeder, og Trillium i blomst - Imponerende!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! April vil men så vil hun ikke :-)) Neste uke er det meldt deilig varmt vær! Vi gleder oss til å begynne med våronnen! Det må innrømmes at Trillium nivale foreløpig står i en pallekarm med tak av plaksiglass. Temperaturene blir nok litt høyere enn utenfor, selv om lokket stort sett står delvis åpent. En deilig helg til deg også!

   Slett
 4. Tak for endnu en serie dejlige naturbilleder. Godt at viben er kommet, den er en kær forårsbebuder. I Danmark er den også i tilbagegang.
  Også god weekend til dig!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Takk for gode ord :-)) Det er alltid litt stas når vipene kommer tilbake på våren og vi er mange som følger med og deler den gode nyheten :-)) Ønsker deg en deilig helg!

   Slett
 5. Hello, beautiful captures of the birds. I love the Oystercatcher and pretty Snow Bunting. The flowers are beautiful. Happy Friday, enjoy your weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Eileen and a happy weekend to you!

   Slett
 6. Hei Marit

  Flotte fuglebilder! Snøspurven skulle jeg ønske kom hit også. Den er utrolig vakker. Flotte iris og blåveis. Neida, jeg er ikke misunnerlig ;)
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Takk, ja det var litt ekstra stas å komme på snøspurven :-)) Ybersøt liten fugl! Her er de nok bare på en kort visitt før ferden går videre nordover. Nei selvfølgelig er du ikke misunnelig ;-D Men vi vet jo begge at når våren først tar grep så tar du meg raskt igjen! God helg!

   Slett
 7. I really enjoy your photography! You capture the nature in your area very well.

  SvarSlett
 8. Great set of pictures - I really like photographing birds on the beach, but of course, we don't get snow!

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Stewart! But you have a lot of sun :-))

   Slett