torsdag 17. oktober 2019


Gold Harbour - South Georgia


Og da er vi tilbake igjen. Og for de som enda ikke har fått nok pingviner kan vi virkelig by på familiefoto i dag! Både Hr og Fru Kongepingvin, men vi ser jo ikke forskjell (…), og kyllinger i fleng!For det var her vi for første gang fikk møte de ybersøte kyllingene til kongepingvinene! Disse store brune fluffy pingvinene som, lik resten av familien, var totalt uredd. Her var det bare mengder av ungdommelig nysgjerrighet!


Aptenodytes patagonicus/ kongepingvin

Og for en sang! Når du ganger opp med flere tusen kyllinger som fyller stranden fra ende til annen med sitt kvitrende nærvær, ja så blir helhetsinntrykket rett og slett overveldende!


Filmet med telefonen!
Mor og far vandret staselig rundt i kolonien med sine vakre farger og kule stil. Også de i tusenvis og i høylytt passiar der de vandret rundt med ekte pingvinstil på stranden.
En gjeng holdt seg litt i bakgrunnen. De var midt i mytingen, hvor de skifter fjærdrakt. De ser litt pussig ut og de er ikke vanntett før de nye fjærene er på plass.
Har jeg nevnt lukten? Ikke det? For det blir jo helt klart litt lukt når så mange fugler samles, det som har kommet inn skal jo også til en viss grad ut…
Mirounga leonina/ Southern Elephant Seals/Sørlig elefantselNå skal jo ikke pingvinene få all skyld for det, for de store selkoloniene bidro jo også godt på lukten. Vi vendte oss i grunnen ganske fort til dette, så lenge vi var utendørs. Fullt så greit var det ikke om vi ikke rengjorde klærne våre før de ble med på kahytten..
Mellom pingvinene og stranden lå, bokstavelig talt, et berg av elefantseler. Konge på konge med sine harem. Alle de store hannene var hissige på hverandre og det var stadig knuffing og tilløp til slåsskamp. Også hunnene var i stadig klammeri.

Og jammen kunne disse kjempene på flere tonn komme raskt opp i hastighet! Da gjaldt det å være oppmerksom og komme seg ut av løypen! Og pingvinene gikk i spissrotgang mellom alle disse kjempestore selene!
Mellom sel og pingviner var rovfuglen Sørkjempepetrell aldri langt unna. Vi så den drepe og spise en selunge i løpet av noen timer. Kun skinnet lå igjen.


Macronectes giganteus/ Southern giant petrel/ Sørkjempepetrell
Landing med zodiak er jo alltid litt spennende, både å komme seg opp og ned fra båten samt komme seg på land. Men vi var i trygge hender, bokstavelig talt. Vått blir det alltid og denne dagen begynte snøen å lave ned, så da var det bare å takke for seg og Gold Harbour.
En bøylepingvin vinket oss av gårde!Pygoscelis papua/gentoo pingvin/bøylepingvin
Mer følger!

God helg til dere!

XXX
21 kommentarer:

 1. Hei Marit!

  Så fine bilder av pingvinene! De ser så søte ut. Det er utrolig at dyr på så mange tonn kan bevege så raskt.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Takk, ja pingvinene er jo veldig fotogen :-)) Vi traff 4 forskjellig på turen men kongepingvinene var i klart flertall. ja de elefantselene var ikke å spøke med, de skal jeg fortelle mer om i et seinere innlegg.. God helg!

   Slett
 2. Fantastiske bilder. Må vise dette til søstra mi. Hun har et spesielt forhold til pingviner. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anne! Alle har et eget forhold til pingviner ;-)) Vi har jo noen på Akvariet i Bergen, men de fikk jeg litt ondt av etter denne turen, når jeg nå har sett hvordan de boltrer seg i havet.. Et eventyr av en reise! Fin helg til deg!

   Slett
 3. Hei Fru Ranten

  Fantastisk rejse, imponerende, dramatisk og morsomt også!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja det er fantastisk å se på bildene og kunne drømme seg tilbake til dette paradiset på jorden! En deilig helg til deg også!

   Slett
 4. Hei.
  Fantastiske bilder. Det må ha vært et eventyr å komme så tett inn på pingvinene.
  Utrolig at dyr på flere tonn kan bevege seg så hurtig. For en opplevelse dere har hatt.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Takk, ja det var magisk at de ikke var redd oss, så vi kunne ta bilder uten at vi følte at vi forstyrret dem. De styrte med sitt og vi med vårt :-)) En opplevelse for livet! God helg til deg!

   Slett
 5. Surely some of the greatest natural spectacles on earth are to be found in Antarctica and sub Antartica. I have never visited these regions, and I doubt that I ever will, so I especially appreciate sharing your images.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you David! Glad you liked the pictures :-)) Not many people travel to South Georgia because it is very far to travel!

   Slett
 6. Hello Ranten! I just love the Penguins. The King Penguin adults are just awesome. The seals are cute along with the young penguins. Great post and photos from your trip! Happy Thursday, wishing you a great day and weekend ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Eileen! Thank you and a happy weekend!

   Slett
 7. Love all these photos. Like an article out of Nat Geo! That's a huge number of young chicks. Must be difficult to feed them all. Thanks for sharing these wonderful photos!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for your nice comment! It is a paradise for nature lovers!

   Slett
 8. Great shots from a place on earth unknown to most of us. I like them very much.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! We also didn't think we would get to South Georgia. It is a dream come true!

   Slett
 9. Wow! What a fantastic trip that most of us will never get to take! Thanks for sharing your stunning photos with us!


  My Corner of the World

  SvarSlett
 10. Wow - what great pictures. Could you let me know what company you travelled with, as I am thinking of planning a trip down south. Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
 11. Hi Stewart! We traveled with https://wildphoto.com/ It is a Norwegian travel agency that has its main office in Svalbard. We were very happy with them! There were participants from all over the world, the language was English, and there were 2 participants from Australia. The focus was on photography. I don't think anything else compares to South Georgia :-))

  SvarSlett
 12. Fantastisk tusen takk ... jeg kan se på utrolige bilder og notater i ... timevis :-)))
  Takk Ranten. Hilsene til deg til Bergen.
  Viola

  SvarSlett