mandag 27. januar 2020


Bangsbo Botaniske Have - et besøk verdt!
Det var en gang en sommer, hvor solen skinte ned på Hr og Fru Ranten, som lykkelig kunne nyte dette deilige fenomenet! Og her må det umiddelbart legge til at dette minneverdige fenomenet ikke fant sted her hjemme i Bergen (…)
Neida, vi gjorde som trekkfuglene og satte kursen sørover! Ikke trengte vi å dra så langt helle. For alle nordmenns ferieparadis ligger jo nærmest bare et steinkast unna. Om man legge velviljen litt til..Ardea cinerea/ gråhegre
Det er med deilige Danmark som det er med Roma, alle veier fører til.. Og vips så var vi over havet og kunne kose oss i hyggelig dansk lag! Båten gikk til Frederikshavn og vi hadde både spennende hager og uendelige sandstrender i vente!
Vil du lese litt mer om stedene vi besøkte kan du kikke innom dette innlegget;
Etter å hatt gleden av å høre Kai forelese om hvordan spaltebedet i Bangsbo Botaniske have ble til var det ingen tvil om at hagen måtte besøkes?! Og forelesningen fant sted i Skottland på Scottish Rock Garden Club sin årvisse Discussion Weekend, i 2015

Og det kan du lese mer om her;
Men tilbake til Bangsbo! Her kunne vi til fulle nyte synet av hvordan et ekte spaltebed skal se ut! Om du skulle trenge å glemme deg litt vekk fra vintermørke og gråvær må du gjerne kikke innom innleggene mine fra Praha.


Her besøke vi blant annet hagen til Zdenék Zvolanék, som var i Bangsbo og bygde spaltebed!

Vi vil på det varmeste anbefale en tur til Bangsbo Botaniske Have, om du skulle være på disse kanter. Vi kommer gjerne tilbake!
Grunnen til denne virtuelle hagereisen skyldes selvfølgelig at vi savner solen og sommeren. Det er en bitteliten trøst at det blomstrer der ute i hagen, men vi synes litt synd på dem som har dristet seg frem.. For det regner og regner, og det vil ingen ende ta. Jada, vi vet vi bor i Bergen (…)

Falco columbarius/ dvergfalkGod uke til alle!


XXX

20 kommentarer:

 1. Heia Marit!

  Bangsbo botaniske har jeg lyst til å besøke, men det er jo litt langt unna!
  Her er det vinter, -19 i går, bare -10 i dag men med heftig vind og snøfokk fra sør-øst.

  Hilsen Viggo

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Viggo! Godt å høre at det står til liv der oppe! Her er det evig høst med regnvær på :-(( Vi kan gjerne variere med litt kuldegrader og sne :-)) Snart er det vår! Her blomstrer saxifrag, iris og juleroser i fleng ;-))

   Slett
 2. Spaltbäddar är magiskt vackra liksom de växter som trivs i en sådan miljö.

  Och bilden du tagit på gråhägern är också magisk! Jag stötte på denna fågel häromdagen vid vattnet när den flög upp precis framför mig, förstås så hann inte kameran med. Normalt brukar den flytta söderut under vintern men nu är sjöarna isfria så den har uppenbarligen valt att stanna kvar.

  Ha det gott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla! Ja jeg har veldig sansen for denne måten å anlegge hage på :-)) Noen hager var spesielt vakre, der i Praha. Her har vi lettvarianten, i store firkantede urner. Ikke så verst det heller, og en god måte å dyrke fjellplanter i regnvåte Bergen. Så renner i alle fall vannet unna :-)) Fin uke til deg!

   Slett
 3. Hei Fru Ranten

  Bangsbo er bestemt et besøg værd, men også haverne du tidlige viste fra Tjekien, de er egentlig mere personlige.
  Et spaltebed behøver jo iøvrigt ikke være opbygget af disse flade sten, mere runde sten kan sagtens bruges.
  Flotte billeder af dværgfalken!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja ingenting slår en flott privathage! De har som regel skikkelig sjel og egenart, akkurat som eierne :-)) Her bruker vi steiner vi finner i bakken og da blir det en herlig blanding. Akkurat som vi liker det :-)) Dvergfalken er fotografert på festningen i Frederikshavn! Ønsker deg en deilig ny uke!

   Slett
 4. Hei Marit

  Ja, der i Bangsbo skulle jeg gjerne ha vært en tur :)
  Spaltebed har jeg aldri prøvd meg på, men det ser fristende ut å prøve. Takk for flotte bilder!
  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Veldig fin hage, og ellers har Danmark mye annet å by på, feks mange flotte privathager som man, om man er heldig, får lov å besøke :-)) Spaltebed er vel egentlig en litt planlagt steinrøys med blomster i?! Fin ny uke!

   Slett
 5. Hei.
  Flotte bilder. En kan ha lyst til å rømme noen og enhver. Det er ikke bare i Bergen det regner skal jeg fortelle deg.
  God tirsdag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Takk :-)) Ja jeg har sett at du har det omtrent som oss, vått og grått ;-)) Ønsker deg likevel en flott ny uke! kanskje får vi noen solgløtt innimellom?!

   Slett
 6. Never seen a Heron with his crest up. Love the gardens adn that beautiful butterfly.

  SvarSlett
 7. Det var spændende at se dine billeder fra Bangsbo. Jeg var der jo selv sidste sommer, og jeg var meget imponeret, både over anlægget, men også over alt det, som frivillige hænder kan og vil udføre.
  Som sædvanlig viser du smukke fuglebilleder.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Takk, ja jeg leste ditt fine innlegg fra Bangsbo og kom på at jeg hadde liggende ferdig redigerte bilder som jeg ikke hadde vist på bloggen. Så inspirert av deg laget jeg et lite innlegg fra haven :-)) Ja jeg skjønte at her var det mange frivillige hender, det er nok ofte en nødvendighet for å holde hagen i hevd. Hegren var jo et ganske morsomt fotosubjekt?! Ønsker en flott ny helg!

   Slett
 8. These are some wonderful photos from so many different places! Lovely creatures and the rock formations are quite striking :)


  Feel free to share at My Corner of the World

  SvarSlett
 9. Hello, what a beautiful garden. I love all the birds, great capture of the heron. Beautiful butterfly and flowers. Enjoy your day, wishing you a happy week ahead!

  SvarSlett
 10. Its a shame I did not know you lived in (rainy) Bergen when we visited. Although the truth is, it did not rain when we were there, but it did snow - much to the delight of my children! We plan to return - but it wont be this year!

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett