lørdag 14. mars 2020


Antarctica


Vi skulle vel helst skrevet om våren? Du vet, denne årvisse begivenheten, som straks er forventet å rulle inn over landet?! Men vi har vært ute og kjent etter, ja vi har faktisk trosset kulde og iskald vind, for å virkelig prøve å kalle frem denne deilige fornemmelsen vi går og venter på. Våren!Sterna vittata/antarctic tern/sørhavsterne


Og joda, vi fant spor der ute i hagen! Men heftige vindkast fikk hagens dristigste til å rocke heftig og begeistret, ja nesten dumdristig, og den slags er ikke alltid så greit å dokumentere? Vi er mange som har prøvd..
Nå kan det vel snart være nok med disse pingvinene? Kan nok noen spørre seg.. Men når vi nå i kollektiv ansvarsbevissthet har fått karantene mot sosial opplevelser og barnebarn ikke får komme å fylle hus og heim med lek og latter, ja da får vi vel alle tåle en pingvin eller to. Eller tre (..)
For pingviner kommer jo som dere sikker vet, sjelden alene. Kun unntaksvis! Aller helst kommer de som perler på en snor. På vei til eller fra havet. Når en plutselig stopper opp blir det kaos og forskrekkelse i rekkene! Hva skjer? Hva skjer?!
På vår tur i Antarktis var det i hovedsak bøylepingviner vi møtte. På engelsk gentoo penguin. Om den ikke er like stor som kongen og keiseren er den likevel en av de største pingvinene. Hun pingvinen veier i gjennomsnitt det samme som husets katt, pluss minus 6 kilo.

Når det gjelder hurtigsvømming har den ingen konkurrenter blant sine artsfrender. Toppfarten er ca 36 km/t og de dykke ned mot 200 meter! Det er bare å la seg imponere?!
Øverst på menyen står krill og andre skalldyr. Dette kan du se på bildene for det som går inn må også ut (..) Derfor er det ikke vanskelig å spotte en koloni i isødet. Avslørt av bæsjen! En pingvinkoloni kan faktisk avsløres fra satellitter, nettopp på grunn av, ja du vet..


Pygoscelis papua/gentoo penguin/bøylepingvinSelv om bøylepingvinen er elegante og raske som få, når de vel og merke befinner seg i sitt rette element sjøen, så har de sine fiender. Både Spekkhogger og leopardsel takker ikke nei om de skulle få muligheten til en liten smak. Jeg tror de smaker tran og jeg lar meg ikke friste!
Får vi abstinenser og ønsker å komme tett på en pingvin eller to har vi jo alltids muligheten til å besøke nettopp bøylelepingviner i Akvariet i Bergen. Men ikke på de neste ukene. Da står her Korona i døren og viser oss vekk.I ensom majestet!

Gudskjelov at vi har en hage på størrelse med en liten park, tre runder så har vi vel fått dekket dagens behov for trim? Og takk og lov for at vi har en harddisk full av bilder som desperat forsøker å få litt oppmerksomhet, for nå skal de virkelig komme frem i lyset! Vi kan selvfølgelig IKKE love pingvinfrie innlegg med det aller første (…)

Hold deg hjemme og hold seg frisk!

xxx32 kommentarer:

 1. Hei Marit!

  Vakre bilder! Du har nok et hemmelig ønske om å oppleve snø siden du stadig oppsøker den :)
  Her kom det snø her om dagen, og jeg lengter etter våren.
  Pingvinene er kjempesøte, så bare kom med flere bilder! :)
  Jeg ønsker deg en god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! takker og bukker :-)) Ja jeg har stor glede av snø men jeg liker å velge selv når jeg skal oppsøke den ;-)) I år har det vært stusslig lite snø, og selv om det enda kan komme noe, så tror jeg at vinteren er omme for denne gangen. God søndag!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten

  Hvem kan ikke lide pingviner? :)

  Mon ikke også akvariet lukker ned i denne fase af pandemien?
  Vi håber forløbet bliver mildere end det man frygter!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja det har du helt rett i, jeg har tilgode å høre noen si at de ikke liker pingviner :-)) Vi krysser fingrene for at færrest mulig skal bli alvorlig syke av dette viruset. Selv har jeg fått hjemmekontor og kan innta lunsjen i hagen dersom været tillater det. Ha en deilig søndag!

   Slett
 3. Hei.
  Pingviner er så søte, vi tar gjerne imot flere bilder av dem.
  Vi får håpe at coronaviruset ikke blir så ille som de frykter. Det er bare å ta våres forholdsregler. Godt vi har hage.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Det vare n lettelse å høre at dere alle kan tåle litt flere pingviner ;-)) Ja nå gjelder det å sitte stille i båten, eller skal vi si hagen? God søndag til deg!

   Slett
 4. Spectacular photography! I love the shots of the penguins under the icy overhangs. Thanks for sharing these.

  SvarSlett
 5. Jeg vet ikke riktig hvorfor, men bildet 'I ensom majestet' er spesielt spennende synes jeg !

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin! Ja jeg liker også det bildet godt :-)) God ny uke!

   Slett
 6. Helt magiska bilder...wow!!!
  Vårkram från Titti

  SvarSlett
 7. Magiskt att se pingviner i naturliga miljöer!

  Jag kom hem efter ett möte i rhododendronsällskapet igår, gladde mig åt solen hela vägen hem i bilen... Bytte om och tog kameran men fingrarna frös snabbt och jag gick faktiskt in väldigt snabbt efter en tur. Synd men vinder var isande...

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina! Ja det å se pingviner i sitt rette element gjør det nesten litt beklemmende å se dem i fangenskap.. Nå er det mildvær og vatten som gjelder her, igjen.. Vi får ta en liten soldans :-)) Alt vel til deg!

   Slett
 8. wonderful Photo .. i love the animals from snow!
  all the best that you stay healthy!
  Greetings Elke

  SvarSlett
 9. Hello, Ranten

  I just love the beautiful scenery and the penguins are just awesome. I love the cute Tern also. Your photos are stunning, beautifully done. Thank you for linking up and sharing your post. Enjoy your day, wishing your a happy, healthy new week ahead. PS, thank you for the visit and comment on my blog.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Eileen! Thank you and a happy sunday!

   Slett
 10. Tusen takk for vakre bilder, Ranten, jeg gleder meg å se.
  Alt det beste for deg.
  Hilsener fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Viola og tusen takk! Alt godt til deg også!

   Slett
 11. Bliv endelig ved med at vise pingviner. De er charmerende og søde og flotte i “tøjet”, og så er det en meget smuk natur, der omgiver dem. Perfekte billeder!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og tusen takk Elna :-)) Selv vil jeg jo selvfølgelig aldri gå lei pingviner! Alt vel til deg! Hilsen Marit

   Slett
 12. Kør du bare løs med dine pingviner og terner og hvad du ellers har på lager! Jeg elsker dine flotte reportager fra fjerne egne, og forårsblomsterne skal vi nok nå frem til - på et tidspunkt.

  Pas på hinanden!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla! Takk takk :-)) Det var kjekt å høre at du også koser deg med pingviner :-)) Alt vel til deg også! Hilsen Marit

   Slett
 13. Pingviner er virkelig flotte, men så er jo fotografen dyktig også :-)
  Her er vi også i karantene, og familiebesøk må vi nok vente en stund med, så da blir det litt hagearbeid og litt turgåing om det ikke blåser "nordavind fra alle kanter"
  Ha en fin uke/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin! Hyggelig å ha dere ute på bloggbanen igjen :-)) Skal bli kjekt å følge dere inn en ny hagesesong! Siden nærmeste turområde ikke akkurat lider av folketrengsel skal det nok være mulig å rusle litt utenfor hageporten også. Fin uke til dere!

   Slett
 14. Stunning photos!!!
  Have a nice week and keep well

  SvarSlett
 15. Iåler pngvinbilder uansett forholdene i verden eller hjemlige fortredelser. Herlige fotomotiv :D

  SvarSlett
 16. Visst skall vi hålla oss hemma i dessa tider och det har vi hittills gjort. Nu har jag njutit av dina fina bilder en stund. Tack för den visningen och trevlig helg!
  Birgitta

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Birgitta! Takk for hyggelig kommentar og god vår i hagen!

   Slett