lørdag 16. mai 2020


Fire nye munner å mette!
Vi må umiddelbart avklare at dette ikke gjelder Hr og Fru Ranten! Vi har heldigvis ikke pådradd oss firlinger (…) Men det har derimot Hr og Fru Ravn! Vi kan jo undres på om de angrer litt på denne voldsomme familieforøkningen? For er det virkelig liv i leiren, eller skal vi si i reiret?!


Corvus corax/ ravn

Høyt henger de og skrike gjør de! Når mor eller far, for vi ser jo ingen forskjell, kommer med mat er det ellevill jubel og et voldsom tyt! Mat mat mat!!! Fire røde struper settes på vid gap i håp om å bli den heldige. Heftig flygetrening med begge beina godt plantet i reiret er også med å gi liv og moro der opp i fjellet! Vi snakker jo om noen hundre meter, for dem rett ned…Erithacus rubecula/ rødstrupe
Mai du kalde Våte har regjert i vårhagen og vi sitter på kjøkkenet og ser den ene snøbygen etter den andre komme inn fra havet. En gråhvit vegg som har skjøvet stålkaldt vann foran seg, rett inn fra Vest.

Fringilla coelebs/ bokfink
Men som alle hageeiere så har vi kortreist lykke rett utenfor gatedøren og vi kan nyte øyeblikkene når været puster på og solen kikker frem.Anemone obtusiloba Pradesh


I morgen er det 17 mai og nasjonaldag i Norge. 

Gratulerer med dagen til norske blogvenner!


Arisaema og trillium, to gode naboer.Og en god helg til dere alle!


XXX

28 kommentarer:

  1. Hello,
    Cool capture of the Raven's youngins. They look cute with their mouths open and ready. The Robin is adorable. Great variety of birds and photos. Your flowers are beautiful. Thank you for linking up and sharing your post. Enjoy your country's National Day, wishing you a happy weekend! Take care and stay safe! PS, thank you for the visit and comment on my blog!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you Eileen and a happy new week!

      Slett
  2. Enjoy National Day there and have a good weekend! Love your bird photos...so much color and variety in these and of course I love the nest of babies! Hugs!

    SvarSlett
  3. Härliga fåglar, men gladast är jag över bilden på 'Pradesh' som jag funderat på att skaffa.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Om du skulle komme over Anemone obtusiloba Pradesh er det ikke noe å stusse over! Det er bare å kjøpe! Min er plante kommer fra Skottland, jeg har aldri sett den her hjemme eller i Sverige. Den danner en liten tue som legger langsomt på seg, den setter ikke frø som jeg kan se og den har heller ikke laget utløpere. Veldig fin fordi blomstene er hvite når de åpner seg og blir mer og mer blå etter som de "modnes". Alt godt!

      Slett
  4. Hei Marit!
    Det må være spennende å følge de firlingene vokse opp! Flotte ilder, og den ene rødstrupen var utrolig søt. De er på besøk her i hagen også, og de er nesten tamme. Jeg synes det er så hyggelig å ha de rundt i hagen.
    Ønsker deg en god 17. Mai!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Marit! Rødstrupen er en fast følgesvenn i hagen, og i år har vi minst 2 par her :-)) Ja de er en stor glede! God 17 mai!

      Slett
  5. Oj, så flott med ravnunger. Håper dere får en fin nasjonaldag også, med det været som er her nå blir kanskje dagen tilbragt foran peisen her, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Ingeborg! Vi synes det er spennende å ha ravn i nærområdet :-)) Det hender at de voksne er nede i hagen og henter seg mat, men de er veldig sky så jeg har ikke lykkes med å få nærbilde enda. Helt klart innevær det meste av dagen i dag, men det lettet litt i ettermiddag!

      Slett
  6. We have ravens but I've never seen a nest. I'm going to look over our cliffs more closely. Behind our cabin it is a tall granite cliff and there are more everywhere. - Margy

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi Margy! If you have a raven nest nearby you will be able to hear it! They make a lot of noise! Good luck!

      Slett
  7. The Chaffinch are looking so good at this time of year, and you really can't mistake the call of the Raven.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi Adam! If you have ravens nearby you can always recognize them by the sound!

      Slett
  8. Hei.
    Spennende med så mye fugleliv så tett inn på seg.
    Fin 17 mai til deg og dine.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hanne-Lise! Ja her forer vi jo nå på overtid, bare for å ha gleden av alle småfuglene på foringsstasjonen :-)) Ravnen hekker høyt oppe i fjellet over oss, men det er moro å følge med på hva som skjer der oppe i reiret :-)) Håper du har hatt en fin nasjonaldag!

      Slett
  9. Hello. Wonderful photos.

    SvarSlett
  10. Hei Fru Ranten

    Alletiders fugleliv hos dig!
    'Pradesh' har jeg kun set på en anden blog - Maries Hortofilia - en lækker sag, der ser ud til at trives hos dig!

    Ha en super 17 maj!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Karsten! Ja her er det mye fugleliv å kose seg med :-)) 'Pradesh' har jeg kjøp i Skottland for noen år siden, den er veldig lekker men setter som du sikkert vet ikke frø. Blomstene skifter farge fra helt hvit til blå og har gjerne blomster i alle stadier på en gang! Ren magi :-)) Ønsker deg en deilig aften!

      Slett
  11. Ravens are wonderful birds - I used to see this species in the mountains in the UK. Nice to see them again.

    Cheers - Stewart M - Melbourne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi Stewart! Thank you, these are very intelligent birds that can live long. This ravens has stayed here in the area for as long as I can remember.

      Slett
  12. Flotte billeder af fuglene - der aldrig sidder stille, synes jeg.
    Det ser ud til at i har et dejligt fugleliv.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Lisbeth. Takk, ja de er i stadig bevegelse :-)) Det er deilig å ha så mye fugler av ulikt slag i nærområdet!

      Slett
  13. Så moro med firlinger og hvilken lykke å få betrakte det hele så nære!
    Mai måned har ikke vært mye å skryte av når det gjelder temperaturen i år, la oss håpe på bedring snart!
    God helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Nora! Ja det er morsomt å sitte å følge med, selv om vi snakker om kanskje 400 meter ;-)) Ikke lett å se detaljer med det blotte øyet, men med kikkert og kamera går det bra! Endelig skal vi få skikkelig varme her i gamlelandet! Minst 20 til pinsehelgen :-)) Super ny uke til deg!

      Slett
  14. Beautiful birds, I love the young birds. Greetings Caroline

    SvarSlett