mandag 11. mai 2020


Pur vårlig lykke med et lite dryss av snø.
Ja så lunefull kan Mai du skjønne Milde opptre! Vi graver i gamle minner i hjernens rikholdige arkiv, og joda! Så gale har også skjedd tidligere! Noen dryss med florlett snø er jo overkommelig, for både oss og hagen? Vi krysser fingrene for at det ikke blir hagl! Der går grensen!Cercidiphyllum japonicum/ hjertetreFringilla coelebs/ bokfink
Men vi trosser vær og vind, som de polfarerne vi tross alt er! Iført ull fra topp til tå, sjal og lue, tykke hagehansker og vinterjakke har vi jobbet jevnt og trutt får å få Rantenhagen til å fremstå vakker og velstelt! Jeg har kikket innom deg og konstatert at våronn er tingen hos de fleste?! Bortsett fra de som fremdeles har en halv meter snø (…) Men de leser vel ikke andre sine blogger nå.. Eller?Columba palumbus/ ringdueDet er hektisk aktivitet i hagen. Vi forer på overtid, vel vitende om at fuglene nok klarer seg selv. Men med fortsatt hjemmekontor er det så utrolig koselig å kikke ut vinduet og observere et yrende liv på foringsplassen. Nå kan vi jo skylde på været også?! Eller?Cyanistes caeruleus/ blåmeisMange synger våren inn der ute i Rantenhagen. Men ingen kan gjøre det så vakkert som  svarttrosten! Så mens Mai du skjønne Milde langsomt dimmer dagslyset sitter svarttrosten høyt der opp i et tre og synger de vakreste triller! Så fyrer vi gjerne for både kråker og trost, og lar balkongdøren stå åpen for å slippe fuglesangen inn!Turdus merula/ svarttrostVi har en lønn uten navn. Vi har leitet oss gjennom hagelitteraturen, og tro du meg- der er litt å ta av (…) Men vi nyter den fantastiske blomstringen hos denne ukjente skjønnheten og som du ser så er vi i godt selskap! Dette er jo akkurat det vårhungrige insekter trenger?!


Dette var et lite livstegn fra oss i Rantenhagen. Alt vel som du skjønner! Vi er frisk og rask men vi skulle ønske at noen tok seg bryet med å skru opp temperaturen noen hakk (..) Hva med Mai du skjønne Milde?! Er ikke det din jobb?! Vi bare nevner det..


Iris atticaAlt vel til deg og dine!

XXX

26 kommentarer:

 1. Hei Marit!
  Jeg kan da fortelle om hva som er verre. Her snødde det tversover i går og det så ut som midtvinters, og i natt var det -1,5 i 8 timer. Alt hadde frosset. Hjertetreet hadde fått svarte blader, lønnene hadde fått frostskader og jeg husker ikke halvparten av skadene. Deprimerende er bare fornavnet.
  Våren er lunefull!
  Som vanlig tryller du frem vakre bilder :)
  Nydelig farge på den irisen. Vi får håpe på at varmen kommer snart, for det må den jo...
  Ha det godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff og huff! Stor trøsteklem fra meg til deg! Her er det også meldt nattefrost men vi krysser fingrene for at ingen planter tar skade av det.. Verre er det at vinden har røsket av stilken flere av hagens planter, både meconopsis og trillium har fått seg en omgang :-(( Jeg håper at det meste hos deg lar seg redde!

   Slett
 2. Snø er nå en ting - men frosten er jeg bekymret for. 2 grader i natt, og allerede kl 21 var det 5 varme. Vel, vel, har dekt til Fuchsiaene.
  Fin lønn, og den flotte irisen kledde snøen :) Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, og dessverre så er det meldt frost nå til natten :-(( Det har snødd i hele dag men heldigvis så har det smeltet i løpet av dagen :-)) Irisen er ca 7 cm og ganske lekker! Fin uke til deg også!

   Slett
 3. Den telelinsa (og nærlinsa) di gir mye glede.
  Åsså vet du å fange motivene selvfølgelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin! Her har jeg faktisk brukt lengste linsen til den minste blomsten :-)) Men kun fordi makrolinsen har vært på verksted. Nå er den friskmeldt så når snøstormen har gitt seg skal jeg ut å fotografere blomster igjen :-))

   Slett
 4. The irises out of the cold soil are awesome.
  Stay safe!

  SvarSlett
 5. Det er dejlige forårsbilleder, du viser, og hvis det ikke var for det sidste med sne på, kunne man glemme kulden.
  Forhåbentlig slutter maj mildt.
  Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth! Tusen takk! I dag våknet vi til hvit hage og til natten skal det bli frost. Nå synes vi det er nok vinter!

   Slett
 6. Hei Fru Ranten

  Ja, sne er helt normalt i maj, og bare den kommer inden alle træerne er sprunget helt ud, og ikke kan klare vægten så er det helt ok.
  Nej, kun hård frost og hagl vil vi ikke have:)

  Nydelig Iris - flot kontrast med det hvide skæg!

  Godt at høre alt er vel, også hos jer!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Vi har dessverre hatt tilnærmet snøstorm her i dag og det er meldt nattefrost, men så får vi håpe at det blir litt mer vårlige temperaturer etter hvert?! Iris er en veldig fotogen plante, både de store og de små :-)) Alt vel til deg også!

   Slett
 7. Heisann!
  Det var da en flott Iris. Ser at våren er kommet mye lengere der i sør enn her oppe. Vi får stadig påfyll av snø, men heldigvis tiner det litt innimellom!
  Hjemmekontor her også, så jeg pendler mellom PC'en og drivhuset.
  Hils Hr. Ranten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Viggo! Kjøpt på Hamar :-)) Når vi var der sist høst! Nå har denne polare kulden klart å finne veien helt ned til Bergen :-(( Noen må ta en alvorsprat med overgartneren! Hr Ranten hilser tilbake!

   Slett
 8. Det virker som denne polarvinden har slått skikkelig til, så her kom også alt av ull fram igjen.
  Vi nyter fuglesang og alt som spirer og gror, og det våres sakte. Ser ut til at vi får siste frostnatt på en stund i natt, og håper at endel planter greier den siste kneika:-)
  Nyt hjemmekontor og en langsom vår!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er nesten så en får lyst til å dekke til hagen, gjerne med litt ull :-)) Vi får frost til natten men satser på at det går greit, og så vil vi gjerne ha litt vårvarme snart! Alt vel til dere!

   Slett
 9. Hej!
  Det växer fint hos dej! Antar att ni också har en mycket kall vår som gör att man kan njuta av växterna länge.
  Så vacker den lilla Iris Attica är!!
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariana! Takk, ja det er goder med en kjølig vår også :-)) Irisen vokser i grusbedet og er sånn ca 7 cm høy :-)) Alt vel til deg!

   Slett
 10. Kanskje de ikke finner temostatknappen :D, håper det ikke tar så lang tid. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg! Jeg har også leitet etter termostaten, men så langt uten hell :-)) Fin kveld til deg også!

   Slett
 11. Ah, beautiful photography. It took me a while to see the ring pigeon in the first photo!

  SvarSlett
  Svar
  1. It tried to hide, even though I was not visible it could hear me :-))

   Slett
 12. Hello, lovely images! Pretty captures of the new spring growth. The weather here has been crazy. The birds are beautiful, love the Blackbird singing. The iris is my favorite. Happy Friday, enjoy your weekend!

  SvarSlett