søndag 24. mai 2020


På oppdagelsesferd i og utenfor hagen.
Når Mai endelig har funnet formen, og det etter å ha bydd på sitt kaldeste på mange år, ja så er det virkelig mye å rekke over!

Trillium grandiflorum

Nå har de aller fleste bedene fått ny toppdressing og påfyll av etterlengtet næring. Det tar sin tid å komme rundt! Og så er det jo ikke alle som vil ha og da gjelder det å huske hvem, hva og hvor (…)


Nå har Mai satt på sprederen og bestemt at alt som gror der ute skal få en skikkelig rotbløyte. Og da blir det jo sånn? Sånne regnfylte dager kan godt brukes til å foreta en dyprens i husets kjeller, med rengjøring av planterom, gjesterom og vaskerom.
Men med fridager og godvær kan det også være godt å ta en pause fra hagen? Kanskje finne spennende fugler som ikke står i kø på foringsplassen?Pica pica/ skjære

Corvus cornix/ kråke


En svart svane har dukket opp fra det store intet og har tydeligvis funnet ut at Bergen er et godt sted å være! Vi vet at de lever ville i Australia og på New Zealand, men denne har nok sett sitt snitt å stikke av fra en park et sted i Europa.

Cygnus atratus/ svartsvaneNå har den blitt kjendis og har kommet på nyhetene! Ryktet begynte å spre seg blant byens fotografer for over en uke siden, så den har nok ikke fått tid til å kjenne på ensomheten riktig enda.Her sitter Hr Ranten og aner fred og ingen fare.. Og kamera peker i helt feil retning...Men vi får håpe den finner nye venner å være med nå når den er på vift? Kanskje en nær slektning i hvitt vil la seg friste til en romanse?!Ellers har hagens store landeplage nummer en, brunsneglen, dukket opp igjen, og som ved et trylleslag har de vokst seg riktig store og slimete. Med stor appetitt har de inntatt hagen og minnet oss på at ikke alle vårtegn er av det gode.Men vi får ta det onde med det gode, for det er jo uansett en deilig tid på året!


Oxalis adenophylla New Form


Og etter regn kommer sol! Det har værmeldingen lovet! Allerede fra mandag!Vi ønsker alle en deilig søndag!XXX


28 kommentarer:

 1. Hei Marit!

  Ja, jeg har sett den vakre svarte svanen på nyhetene jeg også. Så flotte bilder av den!
  Jeg har akkurat kommet inn fra årets første sneglejakt, og det var mange snegler som hadde kommet frem etter regnet. Det er bare å fortsette å jakte på de, for der er det ingen bønn.

  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Takker :-)) Ja plukke plukke plukke sa kjerringa ;-)) Ingen vei utenom! God søndag!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten

  Morsomt med den sorte svane - mon ikke den kommer fra England - der har enkelte undslupne lavet livskraftige bestande, og i dyreparker er de jo alle ringmærkede?
  Nydelige sager fra haven - Favoritter!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja den svarte svanen var virkelig vakker! Og ganske uvanlig på våre kanter, nei den er ikke merket, så da kan vel ingen kreve den tilbake? Nederland er foreslått fordi de har så mange, men vi får vel neppe svar på dette :-)) Ja det er virkelig mye å glede seg over der ute i hagen, mai er kanskje den vakreste måneden på året? Ønsker deg en deilig søndag!

   Slett
 3. Hei.
  Flotte bilder av den svarte svanen.
  Brunsnegler er noe skitt. Hver høst går jeg og kikker godt. Da finner jeg mye. Har ikke sett så mye snegler enda.
  Fine blomsterbilder.
  God søndag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hane-Lise! Dessverre har de brune slimete kommet for å bli, men vi plukker og plukke og det må jo bare monne?! God søndag!

   Slett
 4. Hello, Mrs Ranten

  Your flowers are looking beautiful! Is the first photo of a Magpie, it is a great looking bird. I also love the Black Swans, they do put on a lovely show. Great photos. Thank you for linking up your post. Enjoy your day, wishing you a great new week ahead. PS, thank you for visiting and for the comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Eileen! Thank you and a happy sunday!

   Slett
 5. Hello. So beautiful flowers. Photos of birds are great. Have a nice sunday. Take care.

  SvarSlett
 6. Some lovely flowers and birds. Great colours.

  SvarSlett
 7. Flotte bilder av kjente fugler, og en nykommer eller gjest:-)
  Det blir deilig med varme nå etter regnet. Har inntrykk av at alt vokser så raskt at en nesten kan se det gror.(Også ugresset!!)
  Ha en fin uke:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja det er jo alltid spennende når det dukker opp en nykommer enten det er fugler eller planter :-)) Ja nå vokser det skikkelig, det er bare å se på plenen.. God uke til dere også!

   Slett
 8. Den lille Oxalis er så smuk. Jeg taber let mit hjerte til små fine blomster frem for store og prangende.
  Det er sjovt med en uventet gæst. Det ser ud til, at den kan lide at posere for fotografen.
  Hav det godt!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! De små Oxalis er skikkelig lekre og jeg har mange forskjellige i hagen :-)) Jeg er jo litt svak for de små plantene som helst vil vokse i grus. Svanen var helt klart vandt til folk og de fleste som hilste på hadde nok med seg litt brødmat til den :-)) Alt vel til deg!

   Slett
 9. Lovely photos. The black swan is beautiful.

  SvarSlett
 10. Fantastisk flott svane, men skjærene er også flotte, ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg, ja våre daglige fugler også veldig fine :-))

   Slett
 11. Wow, that's a lot of wonderful finds! I was wondering about the black swan as I know they are wild here in New Zealand. Your flowers are so full of color, such a great up side to spring :)


  Feel free to share at My Corner of the World

  SvarSlett
 12. What a beautiful garden you must have. We have black swans here all of the time. They are beautiful birds, but I love your white swans too.

  SvarSlett
 13. That bird is a very long way from home! I have lived with Black Swans for over 20 years now, and I still find them surprising!

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
 14. Når jeg var barn fortalte bestefaren min meg om svarte svaner som noen år bodde i Tosekilen (en liten "arm" av Oslofjorden) der farmor og bestefar bodde med utsikt over vannet og svanene. Det må ha vært på tidlig 70-tall, men jeg har aldri sett dem selv. Det var jo tiden før hvermann hadde gode kameraer så noen bilder fantes ikke, så det var moro å se dine bilder nå.

  Tenk så ulike hageforutsetninger vi har. Dere får som oftest regn så det holder og jubler over solskinn. Her er det motsatt. Sol og vind har vi så det holder, men regn er en sjelden opplevelse. I natt fikk vi faktisk 16 mm regn, det første regnet på et par uker. Så nå er gleden stor hos hageeieren som gleder seg til en heldag i hagen:-)

  God helg til dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nora! Jeg vet de er vanlig i store parker i Europa, men jeg har aldri sett en før så det var litt tøft :-)) Absolutt severdig! ja vi skulle ve gjerne delt litt på både solen og regnet :-)) Akkurat nå var vi også glade for å få litt regnvær her i Bergen, men vi gleder oss til solen kommer tilbake over helgen! God helg til deg også!

   Slett