tirsdag 30. juni 2020

Hetebølge i Rantenhagen.
Ja dette er jo ikke noe vi har tradisjon for, men år om annet så inntreffer det jo, også her i Bergen. Når gradestokken jevnt og trutt har steget opp mot 30 varme grader, i skyggen, ja da er det nesten så man klage litt over varmen?!
For visst er det deilig når 10 grader og regn er byttet ut med varme sommerdager? Men den store aktiviteten blir det jo ikke av den slags vær? Dagens viktigste gjøremål i hagen har bestått av hageslangeflytting. Selv det kan jo oppleves som ekstremsport i 30 grader pluss?!For langvarig hetebølge, og vi snakker om 3 uker pluss, kan få selv en Vestlandshage til å lengte etter vann. Så når første vanningsrunde er fullført så er det bare å begynne på nytt igjen.. Og igjen..

Corydalis

Nomocharis saluensis

Vi ønsker jo helst at hagen skal klare seg selv, og særlig nå når sommerferien står for døren. Men vi trenger visst ikke å bekymre oss for Overgartneren har kikket ned og sett at vi tørster, så han har funnet frem den store Overgartnerhageslangen og skrudd på full styrke.. Jammen skrudde han ned temperaturen også..


Paeonia obovataSå nå er hageslangeflytting byttet ut med snegleplukking og utsetting av støttebøyler. For ikke alle har satt like stor pris på sommervarmen som folk flest, nei de slimet brune er superfornøyd med regnværet. De slafser i vei og horder av nye egg klekker og hele søskenflokker gasser seg med hagens delikatesser..


Utenfor hagen har vi nytt synet av nye generasjoner med stokkender. Den lille flokken skrumpet raskt inn men vi får håpe at noen klarer å bringe slekten videre.


Anas platyrhynchos/ stokkand


I Rantenhagen er det som om alt blomstret på en gang i disse varme ukene, nesten så man ikke rekker over? Men juni er jo alltid en travel tid for oss som har hage? Og også en fantastisk deilig tid hvor man virkelig kan nyte hagelivets gleder?!


Paeonia


Noen finner andre ting enn blomster å forlyste seg med, og dette er ikke noe vi har oppmuntret til! Tvert i mot så har Fruen egenhendig reddet mange mus fra den sikre død. Dette har katten tydeligvis tatt lærdom av, så 3 meter er nok nærgrensen..Apodemus sylvaticus/ skogmus

Fruen bedriver nærfoto, og noen har gått i den blå gryten, altså hagens oppblåsbare hagebasseng. Neppe bilder å vise barnebarna, for da blir det nok ikke mer bading her i hagen (…)
Sånn går nå sommeren. Stille og rolig, og med stø kurs mot sommerferien. Klar ferdig gå!

Vi ønsker alle en deilig sommer!XXX


24 kommentarer:

 1. Da ligger Bergenserne rett ut! Har observert det :D Nei, brunsnegler har jeg ingen medynk med. Kule insektbilder, og skjønne små andunger. Håper det går bra med dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Jeg skjønner du kjenner noen ;-)) Brunsneglene blir plukket en for en og kastet på havet.. Pluss sneglegift, ikke akkurat en krig vi kan vinne, men vi prøver å holde bestanden nede så godt vi kan :-)) God sommer!

   Slett
 2. Hei Marit

  30 graders varme i flere uker har vi også hatt, og det er ikke bare enkelt selv for en østlending ;)
  Det blir for mye å vanne på en gang da. Jo takk, i går kom de store hordene av brune slimete snegler. Huff, hvor jeg misliker de :(
  Nydelige bilder av de små endene! De er så søte. Det samme er katten selv om den er rå jeger. Flotte bilder :)

  Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Ja jeg har kikket innom bloggen din, og det har vel vært fint vær i det meste av landet :-)) Jeg tror det er museår i år for denne katten er ikke akkurat kjent for den store fangsten, så dette var vel unntaket som bekrefter regelen ;-)) Fortsatt fin sommer til deg også!

   Slett
 3. Herlig beskrivelse af haveejernes problemer med skiftevis tørke, varme, vand og snegle. Her har vi desværre mest tørke, så jeg driver 'ekstremsport' med vandslangen.
  Så flotte billeder, du viser <3
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth! Ja det er nok mange som kan kjenne seg igjen der ;-)) Takk for hyggelig kommentar og fortsatt fin sommer til deg!

   Slett
 4. Ja, det kan faktisk bli for varmt, var vanskelig å tenke seg i mai. Fantastiske bilder som aldri, hvordan i all verden klarte du å få til det av katten og musen? Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg! Ja jeg går her og lengter etter varmen og når den endelig kommer så går jeg her og puster og peser ;-)) Lang linse og et lite solgløtt som traff musen, som i et lite overmodig øyeblikk kanskje tenkte at de kunne bli venner? God kveld til deg ogå!

   Slett
 5. Hei Fru Ranten

  Nu lader det til at vejret bliver mere normalt - Det er faktiskt køligt i store dele af Europa:)
  Billedet af katten der fanger sin mus, og siden leger med den, er lige i øjet..
  Lækre billeder som altid!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten, ja nå er vi tilbake på normalen, kjølig og vått :-)) Takk og en deilig dag til deg også!

   Slett
 6. Hello,
  I love the dragonflies and your pretty flowers. The ducklings are adorable. Neat shot of the kitty staring at the mouse. Wonderful post and photos. Enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eileen! Thank you, I wish you a great day!

   Slett
 7. Det er en meget smuk billedserie. Jeg falder især for Nomocharis. Jeg kender den ikke, men hvor er den dog yndig.
  Billedet af katten og musen er godt fanget, men det er da noget af en gyser.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Tusen takk :-)) Nomocharis har jeg etter hvert en del av, de er som du skriver, veldig vakre. Men ikke alltid så lett å få kjøpt. Frøene spirer lett, som liljefrø, men det tar jo litt tid før de kommer i blomst :-)) Ja jeg er helt enig, det er skikkelig ekkelt med katten som fanger mus, særlig at de leker med dem før de spises. Det er ikke fordi den er sulten, for den får mat hjemme.. God sommer til deg!

   Slett
 8. Beautiful photography! I think perhaps the little ducklings steal the show, although I love the photo of the cat and mouse staring at each other!

  SvarSlett
 9. Hoi Ranten, mooie fotos. Ik vind de foto van de kat en de levende bosmuis prachtig. Groetjes Caroline

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Caroline og takk for hyggelig kommentar!

   Slett
 10. Det varmt och väldigt torrt här också. Jag kan jobba i skuggan men behovet av vatten till växterna fanns stadigt. Men nu så regnar det regelbundet - härligt.

  Men sniglarna är mindre kul och jag plockar mängder just nu och det är olika sorter för de bruna spanska äter bra men det gör flera andra också.

  Vackra fågelungar i det där perfekta mjuka, ulliga stadiet - kanske är det tonårstiden?

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 11. That seems very warm for Bergen - but I have only been there in the winter. I feel a little sad for the mouse.

  Hope all is well - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett