fredag 3. september 2021

Svalbard i våre hjerter.


Noen steder får en egen plass i hjertet, et lite rom hvor opplevelser og bilder lagres, og hvor de er lett tilgjengelig når jeg ønsker å gjenoppleve stedet og de gode minnene knyttet til det. Som kroppens egne lykkepiller?


Ursus maritimus/ isbjørn

Svalbard er et slikt sted, et sted jeg stadig vender tilbake til i tankene. Hvor jeg også ønsker sterkt å oppleve igjen. På ordentlig. Denne fantastiske plassen på jorden.
Pagophila eburnea/ ismåkeMed sine isbreer, drivis og sitt myldrende dyre- og fugleliv. Alt er magisk men møte med isbjørnen er kanskje det sterkeste av alt.

Lykken over å møte disse store flotte dyrene, med og uten unge, og det frydefulle øyeblikket når bjørnen ser på deg med et vaktsomt men uredd blikk.. Ubeskrivelig!Anser brachyrhynchus/ kortnebbgås

Calidris maritima/ fjæreplytt

Vi tenker magi og de tenker mulig mat, sånn er det med isbjørner. Godt vi var trygt på dekk om bord på Origo, men ikke for det, vi har sett bilder av bjørn som har prøvd å komme seg om bord.


Bildene er tatt for vel et år siden. På Svalbard i juli 2020.


Stercorarius parasiticus/ tyvjoTakk for at du kom innom.XXX


24 kommentarer:

 1. Hei Marit,
  Svalbard må være et fantastisk sted å besøke. Dyrelivet der er helt fantastisk. Flotte bilder!
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit,
   Jeg tror Svalbard er et sånn sted du enten blir hekta på, eller ikke :-)) Jeg er helt klart blandt de første..
   God helg!

   Slett
 2. A magical location and so well photographed!

  SvarSlett
 3. Det er flotte billeder af naturen og dyrene - både store og små. Forstår godt hvordan Svalbard kan krybe under huden på dig og blive et af de steder man bare må besøge igen og igen. Det er jo ét stort paradoks at denne stærke natur er så uhyre sårbar! Hele jorden lider under vores overforbrug, men polar-egnene er noget af det der lever på det alleryderste mandat, og viser os hvor skrøbeligt alting er.

  Tak for fine billeder!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla,
   Ja det er veldig trist, med menneskenes evne til å ødelegge for seg selv, med klima og natur.. Vi prøver jo å bidra i det daglige, og de lange flyturene blir det nok ikke flere av, men Svaldbard spørs det om vi klarer å holde oss unna :-))

   God helg!
   Hilsen fra Marit

   Slett
 4. Hello,
  What a great experience and trip! Seeing the polar bears in the wild, is just amazing. The photos of the Polar Bears and all the birds are beautiful. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend! PS, thank you for the comment on my blog.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Eileen!
   Thank you and a happy weekend to you!

   Slett
 5. So many beautiful photos. The blue ice is gorgeous. No wonder you want to go back. I would too.

  SvarSlett
 6. It is truly magical! Such color in the ice and the beauty of the animals and birds there! I love it too!

  SvarSlett
 7. Greetings and Salutations! Oh my goodness. You are seeing things that I have never seen. Totally awesome!

  SvarSlett
 8. FANTASTISKA bilder och jag förstår din längtan tillbaka dit...
  Kram från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Titti, tusen takk, ja jeg lengter tilbake og håper det skjer alt til neste år :-))
   Hilsen Marit

   Slett
 9. Vi har nok alle sammen et sted, som vi længes tilbage til. Når jeg ser billederne fra Svalbard, forstår jeg godt din længsel. Dine billeder af naturen og dyrelivet er så smukke. Blå is har jeg set i Sydgrønland. Det syn glemmer jeg aldrig.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna,
   Ja det tror jeg nok, at alle har et eller flere steder som vekker en egen lengsel, som du også har det med Grønland. Det er veldig magisk å gli mellom disse vakre turkise isfjellene, og som vi alle vet, det meste av fjellet er under vannet :-)) I Jakobshavns isfjord, ved Ilulissat, blir jo isfjellene liggende ytterst i fjorden fordi de sitter fast i bunnen. Vakker er det med isen både på Grønland og på Svalbard :-))

   Hilsen Marit

   Slett
 10. Fint med uglelyder om natten!
  Svarttrosten blåser seg opp og holder ut vinteren. Tar nok en stund før jeg ser skudd som vil opp av jorda. Sånn er det bare. (Får blåse seg opp og holde ut).
  Ha det godt!
  /Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Irene og godt nytt år til deg også!

   Ja du får pakke deg inn i dun og blåse deg opp ;-)) Du har nok litt mer vinter enn meg men så tror jeg du har litt mer sommer når den tid kommer?!

   Slett