tirsdag 24. mars 2020


Liten men kongelig!
Det er ikke størrelsen det kommer an på, og vi snakker selvfølgelig om fugler! Du vet, disse med vinger og nebb (…) Og akkurat nå var det fuglekongen vi tenkte på. Fordi det lå noen bilder av denne lille sjarmøren klar for deling. Så da deler vi!


Regulus regulus/ fuglekonge

Om du ikke har lest historien om fuglekongen og hvordan den fikk navnet sitt så kan du gjøre det HER. Fuglekongen er innom dann og vann, i Rantenhagen, men bildene er tatt på Utsira.


Vi har jo tilgang på mange betraktelig større fugler i løpet av et år. kanskje tåler du et gjensyn med kattuglen som hekket i et gammelt ravnereir i fjellet over oss?Strix aluco/ kattugle

Etter flere år med forfall har ravnen funnet tilbake til sin gamle hekkeplass og nå er reiret pusset opp og kanskje skal vi få se en ny generasjon vokse opp der oppe i fjellet. Spennende!


Corvus corax/ ravn


En annen fugl som frekventerer området er et skarvepar. De flyr i fast rute mellom sør og nord og jobber hardt gjennom hele sommeren. Disse bildene er tatt på Utsira, en spennende øy langt ute i havet, høsten 2019.

Phalacrocorax carbo/ storskarv


Til tross for at vi har smykket oss med benevnelsen mangesysler så kjenner vi nå litt på brakkesyken, altså dette påtvungne hjemmekontoret som ikke gir samme rom for god jobbing som en normal arbeidsdag ville gitt. Men så er jo ting heller ikke ved sitt normale?

Troglodytes troglodytes/ gjerdesmett
For kloden, altså Moder Jord, har denne globale krisen som følger av Corona viruset faktisk gitt et pusterom. Akkurat det tror jeg hun både trengte og satte pris på.

 Utsira


Her blåser det så vi er redd både pipen og flaggstangen skal fly av gårde. Taket på minidrivhuset har reist sin vei 2 ganger denne vinteren og siden har ingen sett dem (..) Nummer 3 er skrudd fast!
Sånn går no dagan.

Hilsen fra hjemmekontoret.

XXX
14 kommentarer:

 1. Hei Marit!

  Takk for at du deler de vakre fuglebildene! Naturen har garantert godt av en pause, men det er en skummel pause vi har nå. Plutselig er det å gå på butikken farlig...
  Vakker sau! Jeg liker de så godt, og i hvertfall på bilder ;)
  Ønsker deg en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Fugler er jo en av de store bonusene med å ha hage og i tillegg bo litt skjermet til :-)) Ja det er en skremmende tid nå, vi får følge de rådene vi får og krysse fingrene! Sauer er ålreite dyr :-)) Fin uke til deg også!

   Slett
 2. Nydelig liten fugl, neste gang du planlegger tur til Utsira må du ta kontakt så kan vi treffes i Haugesund. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg! Ja det hadde vært koselig :-)) Vi liker både Haugesund og Utsira! Vi var på Utsira en langhelg etter "bombeuka", altså når alle fugeinteresserte fra området samles for å se om det dukker opp noen spennende arter i trekket :-)) Fin kveld til deg også!

   Slett
 3. Hei Fru Ranten

  Utsira synes jeg at jeg kender fra vejrudsigterne:)
  Flotte billeder af vore venner med fjer!
  Nej intet er vel helt normalt længere, godt du benytter tiden til at få taget de lækre billeder...

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja det kan nok stemme når det gjelder Utsira :-)) Mye vær der! Ønsker deg også en deilig dag!

   Slett
 4. "Lækre billeder"..........det klinger ekstra vakkert på dansk, og jeg er så enig.

  SvarSlett
  Svar
  1. De benkene jeg kjøpte var de så dyre i utgangspunktet at jeg forventet å få en vare som var feilfri.
   Det var de på ingen måte, og dermed var det opp til forhandleren å gi en "fornuftig" pris.
   Alternativet var å sende dem tilbake.

   Slett
  2. Og takk for svar angående benken din! Om ting normaliserer seg får vi kanskje komme å prøvesitte benken :-))

   Slett
 5. Så søte ugleunger! Sånne ugier har jeg ikke sett, bare sånne små som titter ut fra hull i et tre om vi kommer borti det...

  God helg!

  SvarSlett
 6. Yes, hilsener fra home office... og tusen takk for deilige bilder.
  Klem fra meg.

  SvarSlett