torsdag 26. april 2018


Du og jeg og vi to.
To store vakre ringduer har funnet kjærligheten i Rantenhagen. Het flørting skjer like godt midt i matfatet som noe annet sted. De ser hverandre dypt inn i øynene midt oppi Rantenhagens utsøkte buffé bestående av kornblanding av beste sort!Columba palumbus/ ringdue
Familieforøkningen skal nok foregå i naboens gigantiske grantre. Det kan høres lystige tilrop der opp ifra og det kurres og kurres. Dette må det jo bare bli egg av?!
Innimellom kommer andre duer innom foringen men her er det ingen plass for inntrengere så de blir resolutt jaget på dør. Ja eller videre til neste uteservering.
Vi har lurt veldig på hva dette kunne være? Frøkapsel? Hvem der?
Du så det kanskje med en gang? Det gjorde ikke vi.. Men vi har konkludert med at dette er en avdanket krokusløk?
Våren har tatt en pust i bakken. Der sitter hun godt må vi tro? Ikke gidder hun å ta opp kampen mot Vinteren, som ikke helt vil slippe taket. Temperaturen har krøpet nedover og regnbygene har vært spritet opp med heftig hagl.. Vi prøver å si takk men nei takk.. Tror du det hjelper?


Sanguinaria canadensis Pink Form

Primula venustaMen like om svingen ligger det en oval helg og venter! Det er lovet solskinn og vi har hentet frem ekte optimisme og vi skal stå klar i hagestartgropen i morgen kl. 16:00! Da erklærer vi helgen for åpnet og forsvinner ut i egen jungel!

God helg til dere!


XXX
29 kommentarer:

 1. Looks to me like true love at the bird feeder! Beautiful macro photography.

  SvarSlett
  Svar
  1. It is indeed this time of the year ;-)) Thank you!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten

  Super billeder!
  Hagl på de spæde planter - det er vi helst foruden ja!
  Finurligt crocusløg(?)
  Heroppe er våren nærmest først lige ankommet, og det meste ligger og venter i jorden endnu:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Hagl vil vi slettes ikke ha nå! Og aller mest redd er vi for magnoliablomstene som akkurat nå holder på å åpne seg. Selv om det er kaldere og regn så er det stadig nye planter som dukker opp. En deilig tid! Ønsker deg også en deilig helg!

   Slett
 3. Hello, pretty captures of the pigeons. I love the sky shot and the beautiful flowers. Happy Friday, enjoy your day and weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Eileen! Thank you and a happy weekend to you!

   Slett
 4. Hagl vil vi ikke ha, nei. Det hadde vi her også i går, men her er det ikke så mye å skade enda ;)
  Rosa blodurt står på ønskelisten min. Den er ikke ofte å se til salgs. Nydelige blomster hos deg!
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Nei hvem vil vel ha det nå :-)) Du har nå elers hatt nok skade med alle greinknekkingen?! Min rosa blodurt er importert fra Japan og det er første gangen den blomstrer. Nydelig plante som svarte til alle forventninger! God helg til deg også!

   Slett
 5. Duene holder til i trærne nedenfor tomta, men andre faste gjester har flyttet inn under mønetak:-)Fortsatt mye å rydde i bedene her, men det er bare å begynne i en ende.
  Ha en riktig fin helg i hagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin og Lars! Ingen under mønetaket her men vi har hengt opp mange nye fuglekasser og vi reiner med å få fullt belegg :-)) Et bed om dagen?! God helg til dere!

   Slett
 6. Amazing shots, I especially loved the last photo, the flower in yelow, is so beautiful.
  have a great weekend
  Hugs
  Maria from
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Maria! It is a Caltha palustris Multiplex :-)) Happy weekend to you!

   Slett
 7. Wonderful pigeon photos, with so much detail. And I enjoyed the flowers very much. Spring hasn't reached southeastern Alberta yet, so I enjoy seeing flowers.
  Kay
  An Unfittie's Guide to Adventurous Travel

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Kay! They are very beautiful birds :-)) It is stil cold her i Bergen in the nigts but lovely in the sun in daytime. Happy weekend!

   Slett
 8. Regn ønsker jeg meg, men fysjameg for hagl - det vil jeg ikke ha:-)
  Ønsker dere en fin langhelg i hagen!
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nora! Vi sender gjerne litt regn din vei :-)) Her har vi jo alltid rikelig ;-)) Dette er det verst tenkelige tidspunktet å få hagl på for nå har magnoliablomstene akkurat begynt å åpne seg og de tåler ikke hagl :-(( Vi krysser fingrene!God helg! Klem, M

   Slett
 9. Koselig med fugler, de er jammen meg aktive nå. Spennende frøkapsel, eller løk, vakker var den, håper du får tørket den. Ha en fin ny uke, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg! Alltid koselig med fuglebesøk i hagen :-)) Vi håper de spiser mange mygg og ander plagsomme insekter ut over sommeren! Ja vi må ta vare på løken som en kuriositet! Fin ny uke!

   Slett
 10. Fine duene:) Vi har dem hekkende i en av nabohagene vi også.
  Og så nydelig krokusløk! Den håper jeg du tar vare på? Flotte bilder som alltid fra deg. Ha en fin ny uke:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine! Vi har dessverre hatt en dramatisk utvikling på duefronten. Begge duene ble jaget av falken rett utenfor huset her, og etter det har vi bare sett en due :-(( Men vi skjønner jo at det er livets gang.. Fin uke!

   Slett
 11. Wood Pigeons are fine looking birds - and surprisingly large as well. Nice pictures.

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
 12. I love the last photo you took of the yellow flower! So stunning looking, I love how intricate the design of the petals are. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

  World of Animals

  SvarSlett